Четверг, 25.04.2024, 17:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Ноябрь » 11 » 15-те засідання Українсько-американської групи співпраці
15-те засідання Українсько-американської групи співпраці
22:49
10 листопада 2011 року відбулося 15-те засідання Українсько-американської групи співпраці з питань забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності.

Вищезазначений захід було проведено за ініціативою Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба) та Посольства США в Україні.

Засідання відкрив перший заступник голови Державної служби Олексій Янов. Він привітав учасників та окреслив питання для обговорення щодо стану виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні.

Представник американської сторони дипломат економічного відділу Посольства США в Україні Алекс Райан також привітав колег, зокрема, зазначивши, що таке представництво на засіданні доводить важливість та серйозність роботи щодо забезпечення виконання законодавства у сфері інтелектуальної власності України.

- Під час наступного двостороннього засідання з торгівлі інвестицій, яке планується на 21 грудня цього року, розглядатимуться питання щодо виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні, - зазначив Алекс Райан.

За словами Алекса Райана, на цьому засіданні планується обговорення трьох актуальних питань. По-перше, зусилля Уряду України щодо забезпечення органів виконавчої влади ліцензійним програмним забезпеченням; по-друге, прийняття законопроекту № 6523, який стосується авторського права та суміжних прав, що, зокрема, регулює положення про відповідальність Інтернет-провайдерів; по-третє, заходи з посилення правозастосування у сфері інтелектуальної власності, а саме збільшення кількості державних інспекторів.

Олексій Янов ознайомив присутніх з головними напрямами діяльності Державної служби.

Концептуальною темою засідання стало питання ліцензійного програмного забезпечення. Олексій Янов, коментуючи ситуацію, яка склалася в Україні, зазначив, що практично в усіх міністерствах та відомствах розроблені та оприлюднені графіки щодо легалізації програмного забезпечення.

Олексій Янов пояснив, що Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав № 6523 ще не прийнято з об’єктивних причин: «Лише наразі ми змогли повністю опрацювати всі побажання та пропозиції, які надходили до нас стосовно законопроекту № 6523. Відповідна «фінальна» версія законопроекту вже передана до Верховної Ради України і, сподіваюся, що найближчим часом стане відомо про строки його прийняття», - наголосив перший заступник голови Державної служби.

Про досягнення у сфері захисту об’єктів інтелектуальної власності доповіли представники Міністерства внутрішніх справ України, Державної митної служби України, Міністерства культури України та Державної податкової служби України.

Також участь у засіданні Групи співпраці брали представники міністерств України: закордонних справ, економічного розвитку і торгівлі, аграрної політики.

Від правовласників виступили члени Української антипіратської асоціації та Асоціації музичної індустрії України.

Учасники заходу погодилися й надалі конструктивно співпрацювати, щоб покращувати ситуацію в боротьбі з правопорушниками у сфері інтелектуальної власності.

На завершення заходу представник американської сторони Алекс Райан висловив задоволення з приводу успішного виконання Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальної власності в Україні, а також сподівання на вирішення основного питання – прийняття законопроекту № 6523.

У свою чергу, Олексій Янов запевнив іноземних представників у тому, що посилена увага буде приділятися тим актуальним питанням, які були окреслені американською стороною.

Наступне засідання Українсько-американської групи співпраці буде проведено на початку 2012 року.

Источник: http://sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 666 | Теги: Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Россия стала еще ближе к вступлению в ВТО
Британских пользователей грозят отключать от интернета за пиратство
Новый информационный продукт «ИЗОБРЕТЕНИЯ XXI ВЕКА»
В Роспатент посыпались заявки на «Царя-медведя», «Медведку» и «Медведевку»
Правительство РФ приложит максимум усилий по созданию инновационной экономики
Відбувся семінар "Авторське право в цифровому середовищі"
Первый раунд консультаций между экспертами Российской Федерации и Швейцарской Конфедерации

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com