Четверг, 28.03.2024, 11:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2007 » Декабрь » 3 » Засідання Міжвідомчої ради з питань інвестицій та інновацій при КМУ
Засідання Міжвідомчої ради з питань інвестицій та інновацій при КМУ
13:07
На засіданні Міжвідомчої ради з питань інвестицій та інновацій при КМУ, яке відбулося 22 листопада, було підбито попередні підсумки роботи конкурсних комісій, роботу яких забезпечує Державне агентство України з інвестицій та інновацій (далі — Дежінвестицій), за двома бюджетними програмами надання державної фінансової підтримки на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів.

Станом на 22 листопада комісія з відбору інноваційних та інвестиційних проектів для надання кредитів на їх реалізацію розглянула 30 проектів на загальну суму близько 1,5 млрд. гривень. За рішенням комісії, пільгові кредити отримали 17 інноваційних та інвестиційних проектів на загальну суму 767,4 млн. гривень. Саме такі кошти передбачені за бюджетною програмою "Надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки, у першу чергу з впровадження передових енергозберігаючих технологій та технологій з виробництва альтернативних джерел палива" на 2007 рік.

У рамках виконання бюджетної програми "Фінансова підтримка інноваційних та інвестиційних проектів, у першу чергу з впровадження передових технологій, що реалізуються в галузях промисловості, у тому числі технологічними парками, через механізм здешевлення кредитів" конкурсна комісія розглянула 45 проектів на загальну суму понад 250 млн. гривень. Серед переможців конкурсу — 19 інноваційних та інвестиційних проектів. Вони отримали фінансову підтримку держави на загальну суму у розмірі 144,5 млн. гривень, передбачену у Державному бюджеті України на 2007 рік.

"Наразі є проекти, які надійшли на конкурс, але не були розглянуті конкурсними комісіями через недостатність обсягів коштів, передбачених відповідними бюджетними програмами. Це, зокрема: 30 проектів на загальну суму понад 1,3 млрд. гривень — за програмою надання пільгових кредитів та вісім проектів на загальну суму близько 15 млн. гривень — за програмою здешевлення кредитів", — повідомив Перший заступник голови Держінвестицій Анатолій Заєць.

"Як продемонстрував наш досвід проведення конкурсів, в Україні система підготовки інноваційних проектів працює неефективно, — зазначив голова Держінвестицій Віктор Івченко. — Оскільки серед розробок є багато цікавих і стратегічно значущих для держави, роботу у цьому напрямку варто продовжувати. Дуже важливо не тільки забезпечити фінансування програм надання державної підтримки інноваційних та інвестиційних проектів на наступні роки, а й збільшити його обсяги".

Источник: http://www.intelvlas.com.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 948 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Беларусь: разрабатывается новая редакция Закона об авторском праве
Семінар з питань посилення судового захисту прав ІВ
Бюллетень ЕАПВ "Изобретения (евразийские заявки и патенты)"
Віртуальні семінари від ЄПВ
Реєстрація прав на ОПВ у лютому
Пиратам объявлена война
V конференція з питань патентування в галузі біотехнології

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com