Вторник, 16.04.2024, 18:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2007 » Декабрь » 3 » Науково-практичний семінар у Донецьку
Науково-практичний семінар у Донецьку
13:22
З 18 по 20 жовтня у Донецьку відбувся цикл круглих столів під гаслом "Комерційні позначення в Україні: шляхи удосконалення охорони і захисту прав".

Круглі столи були організовані Українською асоціацією власників торговельних марок спільно з членом асоціації - групою компаній "Олімп" за підтримки Держдепартаменту інтелектуальної власності.

У семінарі взяли участь відомі в Україні власники торговельних марок, представники Антимонопольного комітету України, Державної митної служби України, Вищого господарського суду України, Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України, Державного фармакологічного центру Міністерства охорони здоров'я України, Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості тощо.

Модератором на круглих столах був відомий фахівець у сфері інтелектуальної власності Михайло Дубинський. Пану Дубинському вдалося на всіх запланованих заходах створити атмосферу доброзичливості і в той же час ділового конструктивізму.

Перший круглий стіл пройшов за тематикою "Cпівіснування комерційних позначень - тенденції і перспективи". Співіснування торговельної марки з географічним зазначенням та комерційним найменуванням на сьогодні реальне і конфліктне. Про це розповів перший заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Володимир Жаров, спираючись на проект нового закону України "Про охорону прав на торговельні марки, географічні зазначення та комерційні найменування". Він, зокрема, розповів учасникам семінару про роль, структуру, насиченість проекту Закону, про нові введення, які спрямовані на адаптацію норм спеціальних законів з питань правової охорони інтелектуальної власності до кодексів України (Господарського, Цивільного кодексу) та норм Європейського співтовариства.

Провідний спеціаліст ДДІВ Анастасія Міндрул розповіла присутнім про нову процедуру розгляду заявок на реєстрацію прав на торговельні марки. Дискусія не барилася.

Другий круглий стіл пройшов за тематикою "Захист прав на комерційні позначення". Про нове в митному законодавстві щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності та про дії, що порушують законодавство про захист від недобросовісної конкуренції розповіли представники Державної митної служби та Антимонопольного комітету України. Також було розглянуто питання щодо судового захисту прав інтелектуальної власності, зокрема, питання судової експертизи в процесі судового розгляду спорів.

Третій круглий стіл був проведений за тематикою "Деякі аспекти удосконалення механізмів реалізації законодавства щодо охорони комерційних позначень". Цікавим було обговорення процедури ідентифікації найменувань засобом ведення добровільного реєстру, прототимом якого може бути реєстр об'єктів авторського права.

Загалом захід видався успішним. Крім того, учасники заходу мали змогу оглянути краєвиди Донеччини, зазирнути до її недр та гідно оцінити гостинність групи компаній "Олімп".

Источник: http://www.intelvlas.com.ua/
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 949 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Общее собрание членов РАО
Москва: в ВАО обсудили деятельность инновационных МП
Взаимодействие науки и бизнеса - основа развития инноваций в РФ
Башкортостан: одобрена целевая инновационная программа на 2008-2010 годы
У Китаї, Росії і Канаді найбільше піратської продукції
В Тернопольской области снижается инновационная активность предприятий
Українські фахівці долучаються до міжнародної спільноти

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com