Пятница, 19.04.2024, 21:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Январь » 23 » Європа пустила Київ у СОТ
Європа пустила Київ у СОТ
21:02
Україна і Євросоюз завершили переговори із приводу експортних мит на металобрухт, насіння соняшника та шкірсировини, тим самим усунувши для нашої країни останню перешкоду в отриманні членства у Світовій організації торгівлі (СОТ).

Як повідомив учора віце-прем'єр з питань європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря, Кабмін розраховує, що 5-6 лютого під час зборів Генради СОТ у Женеві може пройти голосування з приводу нашого прийняття в цю організацію. Пан Немиря, що очолює українську делегацію на переговорах з комісаром ЄС із питань торгівлі Пітером Мендельсоном, зараз перебуває в Лондоні. "ЄС підтвердив, що як тільки Україна здобуде формальне членство у СОТ, буде розпочатий раунд переговорів із приводу створення зони вільної торгівлі з ЄС", — заявив Григорій Немиря. Він вважає, що зняття питання щодо експортних мит дозволить у січні на засіданні в Женеві робочої групи СОТ стосовно України підписати, можливо, останню версію звіту робочої групи щодо нашої країни (перелік тимчасових і постійних зобов'язань нашої країни перед СОТ).

Питання експортних мит на групу сировинних товарів, серед яких і мита на металобрухт, залишалося останнім неузгодженим Україною і ЄС для підготовки висновків робочої групи по СОТ й завершення переговорів.

Народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах сказав, що вимога ЄС щодо експортних мит на металобрухт стала для Києва несподіванкою. "Металобрухт — стратегічна сировина для нашої металургії, нам він потрібен і для власного використання, — відзначив екс-міністр економіки. — Насіння соняшника — наша продовольча безпека, через проблеми з ґрунтом після його вирощування соняшник вигідніше імпортувати і робити готову продукцію. І нам варто прагнути до статусу найбільшого постачальника соняшникової олії на світовому ринку. Тому я вітаю згоду ЄС з нашими попередніми зобов'язаннями".

Народний депутат від БЮТ, екс-міністр економіки Сергій Терьохін вважає, що ЄС, висунувши нові умови, виявив стосовно України подвійні стандарти. "ЄС, підписавши протоколи з Росією, не порушував питання про скасування експортних мит на нафту, що діють у Росії, хоча на світовий ринок вони впливають куди більш серйозно, ніж якесь насіння", — заявив пан Терьохін. За його словами, у ході останнього раунду нам удалося відстояти норму, за якою ми залишаємо за собою право у випадку загрози кризи на внутрішньому ринку вводити квотування цих товарів без сплати коштів за право експорту за принципом "хто першим звернувся, той і одержав квоту".

14-20 січня в Брюсселі пройшов передостанній раунд переговорів щодо експортних мит, де українську делегацію очолював заступник міністра економіки Валерій П'ятницький. Він спрогнозував можливість початку розгляду заявки України у СОТ в поточному місяці. Раніше президент Віктор Ющенко заявив, що Україна оформить своє членство у СОТ вже до березня 2008 р. Але зараз Кабмін готує новий пакет законопроектів, які містять у собі зобов'язання нашої країни перед СОТ. Пакет надійде у парламент до кінця місяця.

Источник: intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 821 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Январь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Алтайский край: отобрано 10 проектов, рекомендованных к финансированию в 2008г.
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
В Роспатент подали заявку на регистрацию марки "Володя и медведи"
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні"
ИНФОРМАЦИОННЫЙ БЮЛЛЕТЕНЬ МСП ВОИС
"Інтелектуальна власність", №12
Более 700 уголовных дел возбуждено на Урале по фактам преступлений в сфере ИС

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com