Среда, 24.04.2024, 07:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » 2008 » Февраль » 22
15 лютого 2008 року у Держдепартаменті інтелектуальної власності відбулася робоча зустріч першого заступника голови Держдепартаменту Володимира Жарова з координатором Міністерства юстиції Сполучених Штатів Америки з питань правозастосування в галузі інтелектуальної власності для країн Східної Європи та федеральним прокурором північної Каліфорнії паном Метом Ламберті.

Метою зустрічі стали обговорення поточної ситуації із захистом прав інтелектуальної власності в Україні та подальша тісна співпраця у вирішенні проблемних питань, а також майбутній обмін досвідом між фахівцями з України з фахівцями США та Європи.


Пан Мет Ламберті зазначив, що працюючи з великими компаніями світу головним для них залишається захист їх інтелектуальної власності.

"На сьогодні велика кількість злочинів пов’язана з порушенням прав на об’єкти інтелектуальної власності. Однак, масштабного характеру набуває кіберзлочинство, транскордонний злочин всесвітньої мережі Інтернет, який ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 919 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Первый вице-премьер РФ Дмитрий Медведев предлагает создавать общественные объединения и патентные фонды для защиты интеллектуальной собственности в стране. По его словам, передает ИТАР-ТАСС, такие объединения "должны защищать патенты российских производителей".

"Важное значение имеют процедуры защиты изобретений, - сказал Д.Медведев накануне на совещании в московском технопарке "Строгино". - В советское время не существовало системы патентов, но за последние 20 лет было определенное развитие". "Мы пошли на систему, которой живет весь мир, но при этом инфраструктуру для патентов не создали", - напомнил он.

В результате, по его словам, "зарегистрировать изобретение и получить патент стоит больших денег". "Если для крупных компаний это стоит еще более менее нормально, то для малых предпринимателей это почти невозможно", - добавил он.

"Мы должны развивать кооперацию в этой сфере, - убежден Д.Медведев, - мы должны создавать общественные объединения, которые будут ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 949 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Член комісії ЄС по внутрішньому ринку Чарлі Маккріві пропонує збільшити для музикантів термін дії авторського права до 95 років. Сьогодні в країнах ЄС копірайт діє протягом п’ятдесяти років від дня створення матеріалу. Офіційно Маккріві представить свою ініціативу на розгляд у ЄС у найближчі кілька місяців

Головними аргументами на користь перегляду строків копірайту Чарлі Маккріві називає «бідність артистів, що не отримують пенсію» й «нечесність». Член Єврокомісії відзначає, що музиканти, що почали свою діяльність у двадцятирічному віці, у старості тягнуть злидарське існування й не можуть розраховувати на отриання авторських відрахувань, які, найчастіше, є їхнім єдиним джерелом доходу. «Нечесність» Маккріві пояснює так: авторське право композиторів і поетів-піснярів діє протягом життя автора й протягом сімдесяти років після його смерті. На виконавців це чомусь не поширюється, хоча саме вони дають життя пісням, написаним композиторами й поетами. За словами члена Єврокомісії, лю ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 925 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

15 лютого 2008 року у Державному агентстві України з інвестицій та інновацій (далі — Держінвестицій) відбулася робоча зустріч з делегацією Японської федерації машинобудування "Ніккірен" з питань співробітництва в інвестиційній сфері.

"Ми вітаємо інтерес японських інвесторів до України і вважаємо, що співпраця між нашими країнами може бути плідною та взаємовигідною", — зазначив перший заступник Голови Держінвестицій Анатолій Заєць після короткої презентації діяльності агентства. Перелік пріоритетних напрямів можливого співробітництва, за його словами, включає розвиток транспортної інфраструктури, титанової та авіакосмічної галузі, нанотехнологій, авіабудівництво, машино- та приладобудування. Українська сторона також зацікавлена у реалізації проектів в енергетичній сфері, зокрема тих, що стосуються ефективних технологій для житлово-комунального господарства, розвитку альтернативних видів енергії та вітряної енергетики, а також проектів, спрямованих на захист навколишнього сере ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 915 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Консультативну Раду створено з метою всебічного вивчення та врахування громадської думки при підготовці і опрацюванні законодавства України, здійснення контрольних функції Комітету в науково-освітянській сфері.

До складу Ради ввійшли провідні вчені та відомі представники освітянської галузі, зокрема: ректори та проректори провідних українських вузів, представники НАН України та галузевих академій наук, визначні науковці та педагоги, повідомляє Інформаційне управління ВР.

Як зазначив Голова Комітету Володимир Полохало, основними завданнями Консультативної ради є проведення незалежної експертної оцінки законопроектів і нормативно-правових актів, а також участь у підготовці питань для розгляду на засіданнях Комітету. В першу чергу, питань "Про виконання рекомендацій парламентських слухань "Захист прав інтелектуальної власності в Україні: проблеми законодавчого забезпечення та правозастосування" і "Національна інноваційна система України: проблеми формування та реаліза ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 847 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Ініціаторами розгляду законопроекту, який регулює діяльність організіцій колективного управління, виступили творчі спілки України: Національна спілка театральних діячів України, Національна спілка композиторів України, Національна спілка архітекторів України, Національна Всеукраїнська музична спілка, Київська творча спілка виробників відеограм і фонограм; колективні організації — "Статус", "Оберіг", "Гільдія виробників відеограм і фонограм".

Пропонуємо на ваш розгляд розроблені вищезазначеними організаціями проект Закону України "Про колективне управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми" та пояснювальну записку до нього.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 891 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Щодо проекту Закону України "Про внесення зміни до деяких законів України з питань інтелектуальної власності (щодо виконання вимог, пов‘язаних із вступом України до СОТ)"

21 лютого на засіданні Комітету з питань науки і освіти ВРУ було прийнято рішення про внесення на розгляд Верховної Ради України та прийняття за основу проект Закону України "Про внесення зміни до деяких законів України з питань інтелектуальної власності (щодо виконання вимог, пов'язаних із вступом України до СОТ)" (далі — проект Закону).

Проект Закону розроблено Міністерством освіти і науки України на виконання пункту 2 доручення Кабінету Міністрів України від 28.08.2007 року щодо вступу України до СОТ, окремого доручення Першого віце — прем'єр міністра України М.Я. Азарова від 07.09.2007 року № 38566/0/1-07 щодо законодавчого забезпечення вступу України до СОТ та доручення Прем'єр-міністра України В.Ф. Януковича від 21 ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 962 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0) | Теги (Законодательство)

Вийшов друком черговий випуск журналу "Інтелектуальна власність". Правовим передумовам виникнення конфліктів, пов'язаних із реєстрацією назв літературних і художніх творів в якості торговельних марок присвячена стаття В.Чеботарьова та Т.Шевелевої. Про роль законотворчої діяльності в розвитку системи охорони інтелектуальної власності розповідають у своєму матеріалі Л.Цибенко, М.Потоцький. З цього номера в рубриці "Заочний семінар" починається публікація циклу лекцій, тематика яких стосується інтелектуальної власності. Про ці та інші матеріали читайте на сторінках січневого випуску журналу.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 854 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Вийшов друком другий номер офіційного бюлетеня "Промислова власність" за 2008 рік на папері та CD-ROM.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 794 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

В период со 2 по 6 апреля 2008 г. в г. Женеве (Швейцария) пройдет Международный салон изобретений и новой техники (далее - Салон), являющийся одной из старейших и авторитетнейших выставок, проводимых в Европе, на которых демонстрируются новейшие достижения в области науки и техники.

Салон проводится под патронатом Швейцарского федерального правительства, Государственного Совета страны, Административного Совета города Женевы и является одним из наиболее представительных салонов объектов промышленной собственности, как в Европе, так и во всем мире.

Впервые Салон изобретений в Женеве был проведен в 1972 г. правительством Швейцарии для того, чтобы свести вместе изобретателей и инвесторов.

Участие в Салоне позволит российским разработчикам продемонстрировать наукоемкие технологии и будет способствовать более активному притоку из-за рубежа средств, инвестируемых в российскую науку. Победители Салона будут награждены специальными призами и медалями, что является важ ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 858 | Дата: 22.02.2008 | Комментарии (0)

Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
59% артистов - пираты?
Реєстрація прав на ОПВ у листопаді
Патентное дело в таблицах и схемах, В.М.Лещенко
Cемінар для працівників органів виконавчої влади та державних органів приватизації
Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності"
Интеллектуальная собственность: проблемы закона
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com