Четверг, 28.03.2024, 17:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » 2008 » Апрель » 18
Верховна Рада на засіданні 10 квітня ц. р. прийняла Закон України "Про ратифікацію Протоколу про вступ України до СОТ ". Таке рішення підтримало 411 народних обранців за 226 необхідних, при цьому від голосування утрималася лише фракція КПУ в повному складі.

Як відомо, цим Протоколом визначається приєднання України до Світової організації торгівлі з урахуванням досягнутих сторонами в ході переговорів домовленостей, що представлені в п'яти документах. Зокрема, це звіт Робочої групи зі вступу України до СОТ, графік зобов'язань по товарах з доповненнями, графік специфічних зобов'язань у сфері торгівлі послугами, перелік зобов'язань щодо внутрішньої підтримки і експортних субсидій в сільськогосподарському секторі, а також список специфічних зобов'язань, які складаються з додаткових домовленостей між Україною і окремими країнами, повідомляє УТРО.

Відповідно до практики СОТ, загальні зобов'язання України консолідовано в звіті Робочої групи і в графіку зобов'язань України по та ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1056 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Верховна Рада України визнала порушенням прав власника товарного знака використання без його згоди аналогічних знаків і позначень у доменних іменах.

За прийняття відповідного законопроекту проголосувало 405 депутатів при необхідних 226, повідомляє 24.UA.

Відповідно затвердженим ВР змінам до закону "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг", визнається порушенням прав власника свідоцтва на знак для товарів і послуг використання без його згоди в доменних іменах знаків і позначень, які дублюють вже зареєстрований знак, а також використовують схожі на зареєстрований знак позначення, які можуть привести до сплутування або ввести в оману інших виробників товарів чи послуг.

Передбачається, що зазначені зміни набудуть чинності від дня вступу України до СОТ.

Як повідомлялося 5 лютого Україна і СОТ домовилися про вступ України в організацію, а 10 квітня ц. р. Верховна Рада ратифікувала протокол про вступ України до СОТ.

Источник: ht ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 790 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

"Україна в рамках співробітництва в Організації Чорноморського економічного співробітництва (далі — ОЧЕС) зацікавлена в участі в проектах, що стосуються розвитку загального ринку енергоносіїв, транспортної інфраструктури, розвитку рекреації і туризму, впровадження інноваційних енергозберігаючих технологій", — заявив заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі — Держінвестицій) Сергій Москвін, виступаючи на бізнес-форумі ЧЕС "Інновації, конкурентоспроможність, інвестиції", що відкрився напередодні в Києві.

На думку Сергія Москвіна, у рамках ОЧЕС Україна може з успіхом здійснювати спільні наукові дослідження і проектно-конструкторські роботи, реалізовувати проекти технічного переозброєння і програми розвитку в Чорноморському регіоні.

Як повідомив доповідач, Держінвестицій працює над підготовкою Плану впровадження інновацій та інвестиційного плану в рамках Програми розвитку Автономної республіки Крим до 2017 року (далі — Програма). Особлив ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1129 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

За даними дослідження міжнародної аналітичної компанії IDC за 2008 рік, неліцензійні програми Microsoft Windows і Office використовує 72% українців. При цьому 55% опитаних погодилося, що для їхніх домашніх комп'ютерів це може становити певну небезпеку. Порівняння цих двох цифр вказує, що багато наших співвітчизників (21%) зовсім свідомо йдуть на ризики, воліючи заощаджувати на покупці ліцензії. На думку експертів це пов'язане з недооцінкою тих загроз, які може викликати використання неліцензійного програмного забезпечення.

Найбільшою мірою піддані ризикам внаслідок використання контрафактних програмних продуктів молоді люди у віці близько 20 років, за плечима яких тільки шкільна освіта.

Дослідження досить чітко виявило гендерні розходження. На ризики готові йти 77% опитаних чоловіків і тільки 65% жінок. Освітній рівень також впливає на ступінь розуміння переваг, пов'язаних з ліцензійними комп'ютерними програмами. Серед українців, які одержали університетську освіту, на ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 912 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Ведущие российские средства массовой информации договорились о совместной разработке мер по защите авторских прав на создаваемые текстовые, фото-, аудио-, видеоматериалы и другой контент.

Основной упор будет сделан на массовых нарушениях авторских прав в Интернете, говорится в заявлении, подписанном руководителями международной информационной группы "Интерфакс", ВГТРК, Издательского дома "Коммерсантъ", РАМИ "РИА "Новости", Sports.ru.

В течение 2008-2009 гг. будут выработаны общеотраслевые принципы подхода к использованию материалов в Интернете, а также созданы юридические и технологические инструменты мониторинга за фактами нарушения отраслевых правил и норм российского законодательства.

Договор является открытым для присоединения других российских СМИ.

Источник: http://www.interfax.ru
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 769 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

26-30 травня в м.Одеса відбудеться Науково-практична конференція "Новації інтелектуальної власності". Організатори: Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності Академії правових наук України та науково-практичний журнал "Інтелектуальна власність" за участю Міністерства освіти і науки України; Державного департаменту інтелектуальної власності; Державного агентства України з інвестицій та інновацій; Антимонопольного комітету України; Міністерства внутрішніх справ України; Державної митної служби України; Вищого господарського суду України; Всеукраїнської асоціації патентних повірених України; Асоціації юристів України.

На Конференції планується розглянути питання:
законодавчі новації, пов’язані зі вступом України до ЄС;
зміни у законодавстві та практика, пов’язані із захистом прав інтелектуальної власності на митному кордоні;
державна фінансова підтримка інноваційних проектів;
охорона та захист прав на комп’ютерні програми;
засоби боротьби з існуючим ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 857 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

За ініціативою європейської сторони з 2008 року Європейське патентне відомство (ЄПВ) переходить на новий рівень співробітництва з Україною, відповідно до якого наша країна розглядається як потенційний член ЄПВ. Майбутній вступ України до ЄПВ є першим кроком на шляху інтеграції до Європейського Союзу.

З моменту створення (2000 рік) Державний департамент інтелектуальної власності здійснює співробітництво з Європейським патентним відомством, головним патентним відомством Європейського Союзу.

ЄПВ як регіональний орган, що займається видачею патентів у 32-х країнах Європи, приймає активну участь у розвитку сфери промислової власності в Україні.

Наша спільна діяльність спрямована на розвиток та покращення державної системи правової охорони інтелектуальної власності, зокрема, особлива увага приділяється питанням правової охорони промислової власності.

Метою нашої співпраці є забезпечення можливостей для отримання користувачами всіх можливих переваг від використ ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 934 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

19 березня 2008 р. відбулося засідання Конкурсної комісії всеукраїнських конкурсів винахідницької діяльності, на якому підбито підсумки роботи та названо переможці конкурсів.

Конкурси "Винахід–2007" і на нагороду ВОІВ проводилися з 1 серпня 2007 р. в усіх регіонах України за наказом голови Державного департаменту інтелектуальної власності № 77 від 2 липня 2007 р. Функції Оргкомітету було покладено на Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг (УкрЦІПІП).

Оргкомітет провів інформаційно-рекламну компанію конкурсу, зокрема інформацію про конкурс поширено безпосередньо на підприємства, в організації, наукові установи та вищі учбові заклади — загалом майже до 1500 адресатів. Фахівці УкрЦІПІП надали численні консультації щодо умов участі та підготовки конкурсних документів. Оргкомітет приймав та реєстрував матеріали, що подавались на конкурс; забезпечив перевірку відповідності матеріалів умовам конкурсу; здійснив попередню оцінку матеріалів за встановленими ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1175 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Вийшов черговий випуск журналу "Інтелектуальна власність". Про доцільність надання права ініціювати правову охорону географічних зазначень територіальним громадам читайте у статті Л.Й. Глухівського. У розділі "Патентне право" можна ознайомитись із статтею М.І. Яценка та Ю.Ю. Колотілової "Розпорядження правами інтелектуальної власності протягом життєвого циклу сучасної продукції". Ці та інші матеріали читайте на сторінках березневого номеру журналу.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1049 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

20 травня 2008 року в м. Києві відбудеться V Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні питання та організаційно-правові засади співробітництва України і КНР у сфері високих технологій".

Головна мета - сприяння налагодженню співробітництва між науковими установами і вищими навчальними закладами України та підприємствами й організаціями Китаю.

У рамках цьогорічної конференції передбачається узгодження китайськими і українськими фахівцями механізмів поглиблення контактів, проведення переговорів між потенційними партнерами та обговорення низки питань розвитку співробітництва у сфері освіти: обмін студентами, аспірантами та стажування спеціалістів.

Основні тематичні напрями роботи:

енергозберігаючі технології;
технології розвідки корисних копалин;
технології захисту навколишнього середовища;
біотехнології;
інформаційні технології.
Організатори конференції: Міністерство освіти і науки України, Київський державний центр науково-технічн ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 991 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

22—25 апреля 2008 года в Москве пройдёт IX Международный форум «Высокие технологии XXI века».

Форум проводится при активном участии правительства Москвы, Министерства промышленности и энергетики Российской Федерации, а также Министерства обороны и Российской академии наук, сообщает RBC science. Сопредседателями оргкомитета форума являются мэр Москвы Юрий Лужков, заместитель министра промышленности и энергетики Российской Федерации Денис Мантуров и генеральный директор Государственной корпорации «Ростехнологии» Сергей Чемезов.

В выставочной экспозиции будут представлены отрасли, определяющие основные тенденции научно-технического прогресса, такие как авиационно-космическая, радиоэлектроника, телекоммуникационные системы и технологии, машиностроение, лазерные технологии, биотехнологии, химия и новые материалы, экология. В рамках Форума будут работать самостоятельные салоны («Hi-Tech-Мегаполис», «Hi-Tech-Наука», «Hi-Tech-Медицина», «Наукоград», «Технопарк») и специализирован ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 878 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Альянс виробників програмного забезпечення (BSA) повідомляє про відкриття в Україні «гарячої» телефонної лінії 800-308-1111 з метою інформування кінцевих користувачів про ризики використання неліцензійних програмних продуктів, консультування з питань дотримання авторських прав і надання порад щодо управління ПО на підприємствах, в установах і організаціях.

Подзвонивши за цим номером, будь-яка особа, разом з одержанням корисної інформації, може повідомити оператора про відомі йому факти використання в діяльності компаній нелегальних копій комп’ютерних програм. BSA високо оцінює внесок кожного в боротьбу з піратством і завіряє про неухильне збереження конфіденційності джерела одержання таких даних. Всі дзвінки зі стаціонарних телефонів у границях України — безкоштовні.

Георг Хернлебен, директор BSA у країнах Центральної й Східної Європи відзначає: «Відкриття телефону «гарячої лінії» в Україні — це черговий крок у виконанні нашої глобальної місії — активної протидії комп’ют ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 830 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0) | Теги (BSA)

14.04.2008 Європейське патентне відомство відновлює проведення безкоштовних віртуальних семінарів, для участі в яких необхідні лише знання англійської мови, навушники та доступ до Інтернет.

Найближчим часом ЄПВ пропонує взяти участь у таких навчальних заходах:
1 квітня 2008 року – esp@cenet – In the beginning (esp@cenet – що спочатку?)
4 квітня 2008 року – So you think you know all esp@cenet? (Гадаєте, Ви знаєте esp@cenet?)
18 квітня 2008 року – EPO Publication Server – an overview (Сервер європейських публікацій – огляд можливостей)
29 квітня 2008 року – Register Plus & WebRegMT (Бази даних ЄПВ «Register Plus» та «WebRegMT»)
16 травня 2008 року – ESPACE ACCESS with MIMOSA – an introduction (Продукт ESPACE ACCESS з пошуковим засобом MIMOSA – знайомство)

Щоб ознайомитись з коротким описом цих семінарів та зареєструватись для участі в тих, які Вам сподобались, зайдіть на сторінку веб-сайта ЄПВ, присвячену навчанню (http://www.epo.org/topics/ip-events/p ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 923 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

9 апреля 2008 года состоялась церемония объявления и награждения победителей конкурса "Лучший инновационный проект 2007 года", организованного Национальной ассоциацией инноваций и развития информационных технологий (НАИРИТ). Всего на конкурс было подано 1493 заявки, из которых непосредственно на рассмотрение экспертной комиссии было отобрано 124 проекта.

Экспертиза проектов проводилась с использованием адаптированной методики Всемирного Банка, где в качестве основных критериев были выбраны: 1) инновационность, креативность и оригинальность идеи проекта, 2)перспективность (потенциал проекта), 3) проработанность проекта, 4) экономическая эффективность, 5) научно-техническая глубина идеи, 6) реалистичность внедрения, 7) результативность проекта. По итогам рассмотрения, экспертная комиссия утвердила в качестве победителя конкурса инновационных проектов НАИРИТ - ООО Научно-исследовательский институт прикладной математики и сертификации (НИИПМС) с проектом "Создание системы оперативно ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 794 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

7-8 апреля 2008 г. в Обнинском Центре Науки и Технологий состоялся сертификационный семинар «Российская сеть трансфера технологий (RTTN) и ее международные сегменты как инструменты трансфера технологий».

Целью семинара являлось обучение специалистов инновационных центров методологии работы с применением современного инструмента трансфера технологий - электронной платформы «Российской сети трансфера технологий» и ее международных сегментов «Франко-Российской технологической сети» и «Британо-Российской инновационной сети».

В работе семинара приняли участие 14 представителей следующих инновационных центров:
1. ООО «Центр трансфера технологий «Павловский», Краснодарский край;
2. НП ИТЦ «ИнТех-Дон», г.Новочеркасск;
3. ЗАО «Московский центр трансфера технологий», г.Москва;
4. ИТЦ, г.Зеленоград;
5. ФГОУ ВПО Бурятская государственная сельскохозяйственная академия им.В.Р.Филиппова, г.Улан-Удэ;
6. Российско-германский центр трансфера технологий, Москва;
7. ОО ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 811 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Украина владеет уникальными изобретениями и рационализаторскими предложениями, не имеющими аналогов, а разработки и проекты украинских научных работников пользуются спросом во всем мире. Об этом заявил президент Украины Виктор Ющенко 17 апреля на сессии общего собрания НАН Украины в Киеве.

"В новых условиях глобализованного мира перед украинской наукой возникают серьезные, качественно новые вызовы. От того, как мы ответим на них, прямо зависит дальнейшая судьба всей Украины и ее место в мире. Закончился этап индустриальной конкуренции, конкуренции в сфере ресурсов. Сегодня и на человеческом уровне, и на уровне экономических соревнований дискуссия переходит в плоскость науки, технологий и образования", - заявил Ющенко, добавив, что именно они определяют национальную безопасность государства, конкурентоспособность его экономики, уровень жизни населения. "Я глубоко убежден, что сейчас то время, когда украинская наука, имеющая традиционно высокий уровень развития, украинские технол ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 832 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Заместитель головы КГГА Виталий Журавский вручил премии победителям ІІІ городского конкурса научно-исследовательских работ среди студентов и молодых ученых высших учебных заведений столицы «Интеллект молодых – на службу столицы». Пятеро победителей конкурса, которые заняли первые места, получили от столичной власти премии в размере 5 тыс. грн каждому. Научные работники, которые заняли вторые и третьи места, получили соответственно по 3 тыс. грн и 1 тыс. грн.

«На конкурс была подана 51 работа с 28 высших учебных заведений. Основными критериями отбора научно-исследовательских работ были высокий научно-технический уровень разработки, эффективность, возможность масштабного внедрения результатов научно-исследовательской работы в городское хозяйство, ориентация на создание собственных производств наукоемкой продукции, открытия новых рабочих мест, наличие аспектов ресурсосохранения, преимуществ над аналогичными разработками. Да, конкурсная комиссия, в которую вошли известные ученые Ук ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 776 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Из Женевы вернулась делегация свердловчан, принимавшая участие в 36-м Международном салоне изобретений, новой техники и продукции. В выставочном комплексе PALEXPO швейцарской столицы участники экспозиции и посетители нынче могли ознакомиться почти с тысячей изобретений более чем 700 участников из 45 стран.
Выставка проводилась под патронажем президента и Федерального совета Швейцарии.

В соответствии с классификацией выставочного комитета, экспонаты были распределены по 12 разделам и охватывали разнообразную тематику: нанотехнологии, медицинская техника, экология, сельское хозяйство, транспорт, информационные технологии, новые технологические процессы и оборудование, безопасность, оптика.

Российская экспозиция представляла 92 изобретения из 12 субъектов РФ и была одной из самых обширных, наряду с экспозициями Ирана, Великобритании, Малайзии, Тайваня и Швейцарии, правительства, которых на государственном уровне оказывают финансовую поддержку своим участникам. Наиболее ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 840 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Лидер партии «Единая Россия», спикер Госдумы Борис Грызлов считает неудовлетворительной работу госкорпораций в сфере инновационных технологий. Об этом он заявил 14 апреля на заседании секции «Что такое инновационные технологии?» в ходе работы форума «Стратегия — 2020».

«Мы создали госкорпорации для того, чтобы развивать российскую экономику, а не сами корпорации», — заявил Грызлов. По его словам, в настоящее время госкорпорации неэффективно расходуют бюджетные средства. «По большей части эти средства аккумулированы на банковских счетах корпораций, — отметил спикер. — Это, конечно, приносит им доход, но корпорации — это не общества с ограниченной ответственностью».

В связи с этим лидер партии высказался за разработку инновационно-технологических проектов, нуждающихся в инвестициях со стороны государства. «Нужно находить проекты, чтобы вкладывать в них бюджетные деньги», — сказал он.

Вместе с тем Грызлов отметил, что на сегодняшний день средства Инвестиционного фо ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 792 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

В ТПП РФ состоялось заседание оргкомитета II Всероссийского форума «Интеллектуальная собственность России – 2008», который будет проводиться 23-25 апреля 2008 года в Центре международной торговли. Форум приурочен к Международному дню интеллектуальной собственности, учрежденному в 2000 году Генеральной Ассамблеей Всемирной организации интеллектуальной собственности (ВОИС).

В оргкомитет форума входят представители администрации Президента РФ, федеральных органов власти, ТПП РФ, руководители государственных корпораций, венчурных компаний и фондов, общественных организаций и коммерческих структур. Сопредседателями Оргкомитета форума являются президент ТПП РФ Евгений Примаков и председатель Счетной палаты РФ Сергей Степашин.

Программа форума включает в себя проведение Всероссийской научно-практической конференции «Интеллектуальная собственность в условиях инновационно ориентированной экономики» и организацию специализированной выставки «Интеллектуальная собственность России- ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 896 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Госдума приняла в первом чтении законопроект об установлении юридически значимых действий, за совершение которых взимаются патентные и иные пошлины.

Новые нормы создадут "законодательную основу для разработки проекта правового акта правительства РФ по вопросу взимания патентных и иных пошлин, связанных с правовой охраной интеллектуальной деятельности, а также с патентами на селекционные достижения", заявил, представляя документ, статс-секретарь - заместитель министра образования и науки РФ Юрий Сентурин.

Сейчас правовую охрану объектов интеллектуальной собственности осуществляет Федеральная служба по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам. С граждан и организаций взимаются госпошлины на ЭВМ, базы данных, топологии интегральных микросхем, а также пошлины на патентование изобретений, промышленных образцов, регистрацию товарных знаков и знаков обслуживания, наименований мест происхождения товаров. Поправки вносятся в часть четвертую Гражданского кодекса ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 815 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Некоммерческое партнерство "Российское общество по мультимедиа и цифровым сетям" (РОМС), которое гранды звукозаписывающей индустрии обвиняли в потакании интернет-пиратству, объявило о прекращении приема платежей за музыку мейджоров, скачанную в интернете. Но продажи этой музыки по лицензии аналогичной организации — НП ФАИР — продолжаются. Звукозаписывающие компании, такие как "Гала рекордз/EMI" и Universal Music, обещают инициировать уголовное преследование компании.

РОМС, позиционирующееся как НП, коллективно управляющее авторскими правами, прекратило принимать платежи за музыку, прав на которую у НП нет, рассказал "Ъ" вчера гендиректор РОМС Олег Незус. По его словам, сейчас компания принимает платежи только за произведения, права на которые передали звукозаписывающие лейблы и авторы. "У нас около 300 договоров с правообладателями. Мейджоров среди них нет",— пояснил господин Незус. Совладелец процессинговой компании Chronopay Павел Врублевский считает, что РОМС может потерять ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 915 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Плагиат в научной среде и в учебных заведениях стал весьма серьезной проблемой. Практика заимствования чужих текстов при написании рефератов, дипломных работ и даже диссертаций получила слишком широкое распространение. Причина состоит не только в падении студенческих нравов, но главным образом в прогрессе информационных технологий, которые предельно облегчили лентяям использование метода copy-paste. Однако благодаря IT стала также возможной и эффективная борьба с плагиаторами.

Однажды коллега предложил заведующему кафедрой информационных технологий Финансовой академии при правительстве РФ, профессору, д.э.н. Дмитрию Чистову в соавторстве переиздать одну из его старых книг. Профессор не возражал. Когда же обновленная книга была опубликована, разразился скандал. Профессора Чистова, автора монографии, обвинили... в плагиате. Оказывается, соавтор использовал в новом издании не только старую версию книги, но и еще один источник информации -- книгу третьего автора, который в свое врем ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 1316 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

В 2007 г. в российских арбитражных судах было рассмотрено 2 699 заявлений о незаконном использовании товарных знаков. Это практически в 2 раза больше, чем в 2006 г. Таковы данные Высшего арбитражного суда РФ, опубликованные в статистическом отчете о работе арбитражных судов по итогам работы за 2007 г.

По оценке владельца юридической компании «Усков и Партнеры» Вадима Ускова, на долю Москвы и Петербурга приходится до 70% всех рассмотренных дел. «Несомненно, компании сегодня юридически намного грамотнее, чем еще лет пять назад. Тем не менее споров в отношении торговых знаков становится все больше.

Одна из причин, как говорится, цена вопроса. Товарный знак - один из индикаторов бренда и один из 16 инструментов его защиты, а вложения в бренд исчисляются миллионами долларов, и терять их никто не хочет. Другая причина, как это ни странно прозвучит, - юридическая грамотность компаний.

Сегодня уже можно назвать тенденцией рейдерство через товарные знаки», - говорит Вадим У ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 824 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Необходимость перехода от ресурсной экономии к инновационной никем в России сегодня не отрицается. В правительстве, Думе, Совете Федерации вот уже несколько лет идут дебаты на эту животрепещущую тему. Рассматриваются различные программы стимуляции и поддержки инновационного бизнеса, создания инфраструктуры под него, различного рода технопарков и бизнес-инкубаторов, создаются инвестиционные фонды.

Казалось бы, процесс идет вполне успешно. Но вот только все чаще слышны голоса инвесторов о том, что деньги для инвестиций есть, а проектов под них нет. Некуда инвестировать. То есть процесс вроде бы идет, инфраструктура создается, финансы есть, но нет самой главной составляющей — процесса воспроизводства идей, продуктизации этих идей и вывода их на рынок. То есть нет главного — тысяч или десятков тысяч малых инновационных предприятий, находящихся в активной, бурлящей среде выживания, бизнес-планирования, в среде слияний и поглощений.

Откуда же берутся инноваторы и бизнес-лидеры? ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 938 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Проведенный шведской Sydsvenskan опрос, затрагивающий проблемы пиратства, дал интригующие результаты. Опрошены были 100 шведских музыкантов; каждому из них было задано по пять вопросов. Согласно статистике исследования, 59 % артистов занимались или занимаются нелегальным файлообменом. На этом фоне заявления звукозаписывающих гигантов о том, что они несут огромные убытки из-за пиратских пиринговых сетей, теряют часть своей убедительности. Ведь основной моральный довод таких корпораций - ущерб, наносимый файлообменом доходам артистов.

Между тем, мнение по вопросу собственно артистов редко когда попадает в сферу внимания прессы, если только оно не отдает скандалом. Славу защитника пиратства, в частности, приобрел Трент Резнор, лидер группы Nine Inch Nails. Оказалось, что многие не так часто упоминаемые в желтой прессе артисты также ничего не имеют против распространения своей музыки посредством P2P-сетей.

Исследование Sydsvenskan показывает, что файлообмен - привилегия не ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 866 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

После вступления в силу 4 части ГК многие Интернет-издания, сайты и порталы получили множество причин для беспокойства и тревоги. Но мало кто имеет для них больше оснований, чем электронные библиотеки. Интернет сам по себе - область, трудно поддающаяся регулированию, особенно в том, что касается авторских прав. Такое положение обусловлено самой природой сети, обеспечивающей свободный доступ к информации, в том числе - к информации, защищенной авторским правом.

Электронные библиотеки с началом действия нового Закона стали уязвимы. Относительно безопасно с точки зрения закона размещать в электронном виде произведения, которые относятся к категории общественного достояния, то есть те, авторы которых умерли более чем 70 лет назад (27 Закона РФ "Об авторском праве и смежных правах").

Совсем другая ситуация - с произведениями, которые охраняются авторским правом в настоящее время. Любое использования таких произведений, будь то перепечатка всей книги или копирование отрывка и ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 892 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

З 9 по 18 квітня 2008 року в м.Берлін (Німеччина) проходить навчально-практичний семінар "Пошук та експертиза у галузі електрофізики". У заході бере участь заступник начальника відділу загального машинобудування, обробки металів та зварювання Укрпатенту І.Ю.Бойцова.

Порядок денний семінару передбачає наступні заходи:
9 квітня - заняття на тему "Європейська Патентна Організація та Патентний захист у Європі"; заняття на тему Esp@senet, File Inspection та сайт ЄПВ;
10-14 квітня - заняття на тему "Концепції проведення пошуку, використання бази Epoquenet та інших Інтернет ресурсів";
11,14 квітня - практичні заняття щодо проведення пошуку;
14 квітня - заняття, що стосується визначення єдності винаходу; заняття, що стосується правильності викладення формули;
15 квітня - заняття, що стосується "новизни" (включаючи ввідну частину "як написати висновок"); заняття, що стосується "якісності"; заняття, що стосується "винахідницького рівня";
16 квітня - практичні з ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 867 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

З 15 по 16 квітня 2008 року у м.Мюнхен, Німеччина, проходить п´ята науково-практична конференція з питань патентування в галузі біотехнології. В роботі конференції бере участь головний спеціаліст відділу медицини Укрпатенту Олена Гопчук.

Програмою конференції передбачено виступи учасників з питань правових аспектів патентування об’єктів біотехнології в Європейських країнах, вироблення підходів до експертизи та правової охорони біотехнологічних об’єктів. Також під час конференції відбудеться обговорення питань щодо експертизи та стратегій захисту об’єктів біотехнології.

Отримана в ході конференції інформація, документи, матеріали, а також рекомендації та пропозицій інших учасників сприятимуть підвищенню професіоналізму та кваліфікації працівників Укрпатенту, удосконаленню роботи організації щодо патентування в галузі біотехнології.

Источник: http://www.ukrpatent.org
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 976 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Державний департамент інтелектуальної власності спільно з Державним інститутом інтелектуальної власності запрошує науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів до участі у VIII Всеукраїнській науково-методичній конференції "Проблеми підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців у сфері інтелектуальної власності", що відбудеться з 21 по 24 травня 2008 року.

Реєстрація учасників та проведення конференції відбудуться в приміщенні ДП "Український інститут промислової власності" за адресою: вул. Глазунова, 1, Kиїв-42, 01601.

Детальна інформація за цим посиланням.

Т/ф. для довідок: 8 (044) 494-06-72, 494-06-76
E-mail: office@iipl.ukrpatent.org
Для надсилання тез доповідей: sergo@iipl.ukrpatent.org

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 809 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

На виконання доручення Кабінету Міністрів України від 09.02.2008 №8200/0/1-08 щодо опрацювання пропозицій Європейської Бізнес Асоціації Держдепартамент створив 4 робочі групи з різних напрямів питань, які визначила Європейська Бізнес Асоціація.

11 квітня 2008 року відбулося засідання двох з них: робочої групи з вдосконалення законодавства в сфері охорони промислової власності, в тому числі, знаків для товарів і послуг під керівництвом заступника голови Держдепартаменту Володимира Дмитришина та робочої групи з загальних питань у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності, яку очолює заступник голови Держдепартаменту Валентин Чеботарьов.

На порядок денний першої робочої групи винесено питання:
проведення експертизи заявок на промислові зразки щодо відсутності порушення прав на знаки для товарів і послуг;
закріплення обов’язку Держдепартаменту здійснювати публікацію заявок на знаки для товарів і послуг;
невідповідність норм Правил складання та под ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 822 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

4 квітня у Міністерстві економіки України відбулося п’яте спільне засідання Робочої групи з питань покращення захисту прав інтелектуальної власності в Україні у рамках підкомітету №1 "Торгівля та інвестиції".

У заході взяли участь фахівці Державного департаменту інтелектуальної власності: начальник відділу організації захисту прав Інна Шатова; заступник начальника відділу з питань авторського права і суміжних прав Олег Гуменюк; головний спеціаліст відділу європейської інтеграції та міжнародного співробітництва Наталя Ніколайчук.

На порядок денний були винесені наступні питання:
Законодавчі зміни в Україні:
закон про авторське право (стан справ);
авторська винагорода з боку суб’єктів суспільного мовлення;
результати засідання "круглого столу" з питань використання голографічних контрольних марок та публічного виконання.
Контроль на кордонах – стан справ у діяльності митних органів (стосовно реєстрації об’єктів інтелектуальної власності).

Впро ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 881 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Опубліковано п'ятий та шостий номери офіційного бюлетеня "Промислова власність" за 2008 рік на папері та CD-ROM.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 789 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

У березні 2008 року до Держдепартаменту інтелектуальної власності надійшло 319 заявок на реєстрацію авторського права на твір і 10 заявок на реєстрацію договорів, які стосуються права автора на твір. Здійснено 362 реєстрації авторського права на твір та прийнято 15 рішень про реєстрацію договорів, які стосуються права автора на твір.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 782 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Протягом березня 2008 року відбувалася активна робота з реалізації завдань, спрямованих на проведення державної політики у сфері використання прав на об`єкти промислової власності (ОПВ), що мають правову охорону в Україні.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 742 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Станом на 1 квітня 2008 року всього з 1992 року зареєстровано 224455 охоронних документів на об'єкти промислової власності (ОПВ). Серед них: 87131 патент на винаходи з урахуванням перереєстрованих авторських свідоцтв та 20-річних після коротких; 31285 патентів на корисні моделі; 16206 патентів на промислові зразки; 89819 свідоцтв на знаки для товарів і послуг з урахуванням розділених реєстрацій; 9 свідоцтв на топографії ІМС; 3 реєстрації кваліфікованого зазначення походження товару; 2 свідоцтва на право на використання зареєстрованих кваліфікованих зазначень походження товарів.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 769 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

У березні 2008 року до Держдепартаменту інтелектуальної власності надійшло 4612 заявок на об’єкти промислової власності (ОПВ). Серед них: 507 заявок на винаходи, 880 заявок на корисні моделі, 2149 заявок на знаки для товарів і послуг за національною процедурою, в тому числі 301 - від іноземних заявників. За Мадридською угодою надійшло 852 заявки. Загальна кількість охоронних документів на ОПВ, зареєстрованих у березні 2008 року, становить 2409.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 795 | Дата: 18.04.2008 | Комментарии (0)

Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Татарстан получил 550 миллионов на развитие инновационного бизнеса
Усього зареєстровано охоронних документів
Да здравствует "Горбушка"! Кому должна принадлежать интеллектуальная собственность?
Чорговий номер бюлетеня "Промислова власність"
Выставка-конгресс «Высокие технологии. Инновации. Инвестиции»
Разом у вирішенні актуальних питань щодо вдосконалення "контрольної марки"
Комітет з питань науки і освіти створив Консультативну раду з питань науки і освіти

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com