Вторник, 23.04.2024, 22:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » В Україні відкрита "гаряча лінія" по боротьбі з "піратами"
В Україні відкрита "гаряча лінія" по боротьбі з "піратами"
11:06
Альянс виробників програмного забезпечення (BSA) повідомляє про відкриття в Україні «гарячої» телефонної лінії 800-308-1111 з метою інформування кінцевих користувачів про ризики використання неліцензійних програмних продуктів, консультування з питань дотримання авторських прав і надання порад щодо управління ПО на підприємствах, в установах і організаціях.

Подзвонивши за цим номером, будь-яка особа, разом з одержанням корисної інформації, може повідомити оператора про відомі йому факти використання в діяльності компаній нелегальних копій комп’ютерних програм. BSA високо оцінює внесок кожного в боротьбу з піратством і завіряє про неухильне збереження конфіденційності джерела одержання таких даних. Всі дзвінки зі стаціонарних телефонів у границях України — безкоштовні.

Георг Хернлебен, директор BSA у країнах Центральної й Східної Європи відзначає: «Відкриття телефону «гарячої лінії» в Україні — це черговий крок у виконанні нашої глобальної місії — активної протидії комп’ютерному піратству. «Гарячі лінії» довели свою ефективність у багатьох країнах світу як інструмент допомоги підприємцям, які хочуть використовувати лише легальне ПО, а також засіб одержання повідомлень про порушників законодавства в сфері інтелектуальної власності».

Повністю підтримує таку ініціативу і Владислав Шаповал, юридичний представник BSA в Україні: «Глибоко переконаний, що «гаряча лінія» — це корисне джерело підвищення поінформованості й одержання необхідної інформації, у першу чергу, для представників бізнесу, які найбільше зазнають юридичних ризиків. Зокрема, лише протягом минулого року правоохоронними органами порушено більше 300 кримінальних справ за статтею 176 (порушення авторських і суміжних прав) Кримінального кодексу України, за якою передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років».

З метою попередження таких наслідків і у зв’язку із проведенням трьох антипіратських кампаній у Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях ( лютий-травень 2008 року), пан Шаповал підготував і розіслав керівникам підприємств зазначених регіонів близько 2000 роз’яснювальних листів з рекомендацією проведення внутрішнього аудиту наявного ПО. Одержавши такий лист, представники підприємств зможуть звернутися до оператора «гарячої лінії» за допомогою в роз’ясненні порядку проведення аудита й, якщо буде потреба, проведення подальших заходів щодо легалізації

Источник: http://patent.km.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 834 | Теги: BSA |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Семінар в Укрпатенті
"Інтелектуальна власність" №3, 2008
Новая редакция "Правил составления, подачи и рассмотрения Евразийских заявок в Евразийском патентном ведомстве"
Лауреаты премии Крафурда 2008 года
Татарстан получил 550 миллионов на развитие инновационного бизнеса
Дослідницька зустріч з питань захисту географічних зазначень
Семинар для инновационных центров

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com