Четверг, 28.03.2024, 22:07
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю
12:11
19 березня 2008 р. відбулося засідання Конкурсної комісії всеукраїнських конкурсів винахідницької діяльності, на якому підбито підсумки роботи та названо переможці конкурсів.

Конкурси "Винахід–2007" і на нагороду ВОІВ проводилися з 1 серпня 2007 р. в усіх регіонах України за наказом голови Державного департаменту інтелектуальної власності № 77 від 2 липня 2007 р. Функції Оргкомітету було покладено на Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг (УкрЦІПІП).

Оргкомітет провів інформаційно-рекламну компанію конкурсу, зокрема інформацію про конкурс поширено безпосередньо на підприємства, в організації, наукові установи та вищі учбові заклади — загалом майже до 1500 адресатів. Фахівці УкрЦІПІП надали численні консультації щодо умов участі та підготовки конкурсних документів. Оргкомітет приймав та реєстрував матеріали, що подавались на конкурс; забезпечив перевірку відповідності матеріалів умовам конкурсу; здійснив попередню оцінку матеріалів за встановленими критеріями; підготував три засідання: два — Експертної групи, одне — Конкурсної комісії; систематизував та узагальнив висновки Експертної групи і підготував проекти підсумкових документів для Конкурсної комісії.

Загалом на конкурс "Винахід–2007" подано 201 роботу. За галузевим розподілом найбільше робіт надійшло з медицини і фармакології (40), агропромислового комплексу (26), машинобудування та приладобудування (24), а також озброєння і військової техніки (21), а за регіонами — з м.Києва (56), Харківської (46) та Одеської (14) областей.

Всі конкурсні роботи пройшли кілька рівнів відбору. На першому етапі їх попередньо оцінювали за критеріями, визначеними у Положенні про конкурс. Керуючись цією оцінкою, Оргкомітет відібрав роботи, які перейшли до другого туру. Попередня оцінка показала, що рівень конкурсних робіт у цьому році був таким високим, що до другого туру потрапило майже 90% всіх поданих робіт.

Роботи другого туру розглядала Експертна група. Проводячи повторну оцінку, експерти брали до уваги якісні показники — актуальність, глибину і оригінальність технічного рішення, нестандартний підхід до вирішення технічної задачі та ін. За результатами другого туру Експертна група визначила претендентів на перемогу в окремих номінаціях і подала свої пропозиції на розгляд Конкурсної комісії.

Виносячи рішення Конкурсна комісія керувалася такими принципами:
кількість балів, набрана за результатами первинної та повторної оцінок, зважується в сукупності з іншими аспектами роботи;
враховується якість патентного захисту (перевагу віддавали 20-річним патентам на винаходи перед деклараційними і винаходам — перед корисними моделями);
береться до уваги думка експерта, що проводив оцінку;
аналізуються актуальність роботи та її належність до пріоритетних напрямів розвитку країни, переконливість економічних розрахунків та реальний попит розробки у народному господарстві.

На перше місце в абсолютній номінації запропоновано винахід, який за всіма цими критеріями є безперечним лідером. Особливо відзначається актуальність теми енергозбереження і підвищення ефективності використання енергоресурсів, в рамках якої здійснено винахід. Також є важливим, що ця розробка вже зацікавила ряд обленерго, які готові до її впровадження і подальшого використання.

Розглядаючи регіональні та галузеві номінації, Конкурсна комісія констатувала, що ряд областей знизили винахідницьку активність, в результаті чого не матимуть переможців. Серед галузевих номінацій Конкурсна комісія не знайшла достойних претендентів на перемогу у галузі транспорту.

У номінації "Кращий винахід серед молоді" рішення Конкурсної комісії базувалося на рейтингу балів та думці експерта, який проводив оцінку. Крім того, Конкурсна комісія брала до уваги загальний склад авторських колективів робіт-претендентів і надала перевагу тим роботам, де визначальний внесок зроблено саме молодим автором.
Загалом Конкурсна комісія вирішила нагородити Дипломами Департаменту інтелектуальної власності переможців конкурсу у 34 номінаціях.

Крім того, Конкурсна комісія винесла рішення щодо переможця Всеукраїнського конкурсу Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ) для підприємств з інноваційною діяльністю. Ним стало приватне підприємство "Ламідан" (м. Одеса).

Завершення конкурсів приурочене, як і в минулі роки, до святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності, в рамках якого відзначатиметься, зокрема, 90-річчя системи інтелектуальної власності Української держави.
Урочисте засідання відбудеться 24 квітня 2008 р. у приміщенні Київського міського будинку вчителя о 12.00.
З великим задоволенням поздоровляємо патентовласників та колективи авторів з перемогою у конкурсах та бажаємо подальших успіхів у створенні та використанні інновацій!

Перелік переможців конкурсу "Винахід–2007" за номінаціями можна знайти ТУТ, резюме патентів переможців конкурсу знаходяться ТУТ.
 
Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1176 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Обнинск: проходит семинар по инновационному развитию
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!
Алтайский край: Бийск — центр инновационного развития
Симпозиум, посвященный разработке государственной политики на основе патентных ландшафтов в науках о жизни
Региональная конференция "Актуальные вопросы охраны интеллектуальной собственности"
Международный салон изобретений и новой техники
Набуває чинності нова версія МПК 2008.04

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com