Пятница, 29.03.2024, 02:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » 72% українців використовують неліцензійні програми Microsoft
72% українців використовують неліцензійні програми Microsoft
12:42
За даними дослідження міжнародної аналітичної компанії IDC за 2008 рік, неліцензійні програми Microsoft Windows і Office використовує 72% українців. При цьому 55% опитаних погодилося, що для їхніх домашніх комп'ютерів це може становити певну небезпеку. Порівняння цих двох цифр вказує, що багато наших співвітчизників (21%) зовсім свідомо йдуть на ризики, воліючи заощаджувати на покупці ліцензії. На думку експертів це пов'язане з недооцінкою тих загроз, які може викликати використання неліцензійного програмного забезпечення.

Найбільшою мірою піддані ризикам внаслідок використання контрафактних програмних продуктів молоді люди у віці близько 20 років, за плечима яких тільки шкільна освіта.

Дослідження досить чітко виявило гендерні розходження. На ризики готові йти 77% опитаних чоловіків і тільки 65% жінок. Освітній рівень також впливає на ступінь розуміння переваг, пов'язаних з ліцензійними комп'ютерними програмами. Серед українців, які одержали університетську освіту, на неліцензійних програмах Microsoft працює 68%. Для людей, що мають середню фахову освіту, цей показник трохи вище й становить 73%, для тих же, хто закінчив тільки середню школу, ще вище — 76%.

Що характерно, з віком українці починають усе більше цінувати надійність і безпеку, пов'язані з використанням ліцензійного ПО. Найбільше серед неліцензійних користувачів молоді 18-24 років — 73% респондентів. Небагато менше чоловіків і жінок у віці від 25 до 34 років — 70%. Людей у віці від 35 і старше — 68%.

"Досить один раз спробувати гарне вино, щоб назавжди відмовитися від дешевих підробок. Ця особливість людської психіки з не меншою очевидністю проявляє себе в комп'ютерній сфері. Досить попрацювати місяць-два на грамотно сконструйованому й налагодженому кормп'ютері з ліцензійними програмами, щоб назавжди відмовитися експериментувати з піратським ПО. Однак, парадокс ситуації складається в тім, що більшість українців за такими комп'ютерами ніколи не працювали й усе ще воліють миритися з незручностями й ризиками контрафактних програмних продуктів", — говорить Антонина Пахаренко-Андерсон, голова Громадської ради при Державному департаменту інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України.

Користувачі, які вибирають неліцензійне ПО, опиняються під прицілом комп'ютерних вірусів. Як правило, у них немає можливості одержувати нові й важливі безкоштовні відновлення, що поліпшують безпеку й функціональність продуктів, а якщо буде потреба вони не можуть звернутися в службу технічної підтримки корпорації Microsoft.

Виявляється, що 40% наших співвітчизників, які працюють із програмами Microsoft, взагалі жодного разу не одержували безкоштовні відновлення. Багато хто з них навіть не підозрюють, наскільки їхні персональні комп'ютери виявляються уразливими для різного роду атак ззовні (віруси, спам і т.д.).

"Скільки разів траплялися ситуації, коли в мережі виявлявся вірус, що не представляє погрози для комп'ютера зі свіжими поновленнями, і небезпечний для машин, у яких функція автоматичного відновлення попросту не працювала. Але ж багато вірусів дозволяють дізнаватися секретні паролі, деталі конфіденційної переписки й навіть інформацію про особисті банківські рахунки", — коментує Олександр Орєхов, керівник Департаменту стратегічних технологій "Майкрософт Україна".

Ліцензійні програми й грамотне використання додаткових сервісних послуг, надаваних виробником ПО, дозволяють уникнути такого роду проблем. Більше того, вони забезпечують якісно інший рівень комфорту при роботі з комп'ютером. Шляхом звернення до технічної служби Microsoft можна одержати консультацію практично з будь-якого питання, пов'язаного з використанням відповідної програми. Найчастіше саме ця перевага робить вирішальним фактором при виборі ліцензійного ПО. Мотив очевидний — краще використовувати час для роботи над власними завданнями, чим для рішення чергової проблеми, викликаної піратським софтом.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 914 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
У країнах ЄС збираються збільшити термін дії копірайту
Науково-практична конференція «Ринок технологій: проблеми та шляхи вирішення»
Правительство РФ образовало отделение нано- и IT-технологий РАН
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС
Итоги конкурса по отбору центров в поддержку международной технологической кооперации инновационных МСП
Изобретатели избавились от НДС
Содержимое сайтов защитили авторским правом

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com