Среда, 24.04.2024, 19:46
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Апрель » 18 » Верховна Рада схвалила вступ України до СОТ
Верховна Рада схвалила вступ України до СОТ
12:45
Верховна Рада на засіданні 10 квітня ц. р. прийняла Закон України "Про ратифікацію Протоколу про вступ України до СОТ ". Таке рішення підтримало 411 народних обранців за 226 необхідних, при цьому від голосування утрималася лише фракція КПУ в повному складі.

Як відомо, цим Протоколом визначається приєднання України до Світової організації торгівлі з урахуванням досягнутих сторонами в ході переговорів домовленостей, що представлені в п'яти документах. Зокрема, це звіт Робочої групи зі вступу України до СОТ, графік зобов'язань по товарах з доповненнями, графік специфічних зобов'язань у сфері торгівлі послугами, перелік зобов'язань щодо внутрішньої підтримки і експортних субсидій в сільськогосподарському секторі, а також список специфічних зобов'язань, які складаються з додаткових домовленостей між Україною і окремими країнами, повідомляє УТРО.

Відповідно до практики СОТ, загальні зобов'язання України консолідовано в звіті Робочої групи і в графіку зобов'язань України по тарифах і послугах, які є невід'ємною частиною Протоколу.

Нагадаємо, що 5 лютого п. р. у Женеві Генеральна рада Світової організації торгівлі схвалила вступ України у СОТ, після чого президент Віктор Ющенко і Гендиректор Організації підписали відповідний протокол. Саме цей документ і був сьогодні ратифікований парламентаріями.

Таким чином, через 30 днів після проведення ратифікації зазначеного Протоколу, а саме — 10 травня п.р., Україна стане повноправним членом Світової організації торгівлі.

На думку заступника міністра економіки Валерія П'ятницького, Україна повністю підготовлена приєднатися до Всесвітньої торгової організації і вступає в неї на умовах, подібних до умов прийому у СОТ інших країн. "Я вважаю, що ми повністю готові до вступу у СОТ", — заявив, зокрема, П'ятницький.

За його словами, Україна має всю належну законодавчу базу та інститути, щоб працювати в рамках СОТ. Замміністра нагадав, що для вступу до Світової організації торгівлі було прийнято близько 60 документів, зокрема, багато було зроблено у сфері захисту прав інтелектуальної власності. "Ми фактично наблизилися до того рівня, який діє в ЄС", — вважає замглави Мінекономіки.

Решта ж законів, які ще необхідно буде прийняти перед придбанням повноправного членства у СОТ, на думку П'ятницького, "є фактично косметичними, які вводять в обіг норми, викликані вимогами часу".

Необхідно відзначити, що відповідно до статті 16 Марракеської угоди про створення Всесвітньої організації торгівлі, кожна вхідна в неї країна повинна забезпечити відповідність своєї законодавчої бази зобов'язанням, передбаченим угодами СОТ.

Саме з цією метою впродовж 2002-2007 рр. українським парламентом було прийнято 58 законів, 11 з яких були схвалені минулого року. Тепер же, відповідно до домовленостей України і СОТ, Рада повинна прийняти ще 10 законодавчих актів, що закріплюють зобов'язання нашої країни перед цією організацією.

Зокрема, це Закони "Про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності", "Про внесення змін до Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про страхування", "Про внесення змін до деяких законів України" та ін.

Всі 10 законопроектів, необхідних для приєднання України до ВТО, Кабінет Міністрів затвердив ще в кінці березня. Сьогодні ж парламентарії встигли прийняти за основу один з них — "Про внесення змін до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про страхування".

Як мовиться в повідомленні ВР, метою ухвалення цього нормативного акту є приведення норм Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про страхування" від 16 листопада 2006 року № 357-V у відповідність з Графіком специфічних зобов'язань, прийнятих Україною в рамках переговорного процесу щодо вступу у СОТ шляхом удосконалення нормативно-правової бази.

Зокрема, вказаний законопроект значно спрощує процес входу страхових і/або перестрахових брокерів-нерезидентів на український страховий ринок, лібералізуючи національне законодавство шляхом встановлення рівних умов доступу до ринку для українських і іноземних брокерів.

Цей, а також решта дев'ять законів, які будуть прийняті Радою в рамках вступу України у СОТ, ввійдуть в дію з дня придбання нашою державою повноцінного членства у Світовій організації торгівлі.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1060 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
157 млн рублей — на развитие научно-инновационной сферы Тюменской области
Чергові номери бюлетеня "Промислова власність"
Семинар на тему «Инновационная деятельность в Вологодской области: вопросы коммерциализации технологий»
Общее собрание членов РАО
Постоянно действующая выставка инновационных проектов "Выставка инноваций "Республика идей"
Инструкция к Договору о патентной кооперации (РСТ) в редакции 2007 г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com