Пятница, 29.03.2024, 08:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Сентябрь » 16 » В "Індексі конкурентоспроможності галузі ІТ" Україна перебуває між Еквадором і Індонезією
В "Індексі конкурентоспроможності галузі ІТ" Україна перебуває між Еквадором і Індонезією
14:29
Відповідно до даних дослідження, Україна займає 57-е місце у світі з "Індексу конкурентоспроможності галузі інформаційних технологій (ІТ)"

У 2008 році Україна посіла 57 місце у світі в "Індексі конкурентоспроможності галузі ІТ", поступивши одну позицію у порівнянні з 56 місцем у рейтингу за 2007 рік. За минулий рік Україна не особливо просунулася в плані поліпшення конкурентоспроможності галузі ІТ. Українські науково-дослідна сфера й ІТ інфраструктура усе ще залишаються одними з найменш розвинених у світі. Про це повідомляється в доповіді за результатами дослідження, проведеного Economist Intelligence Unit за замовленням Business Software Alliance (BSA).

У дослідженні, що проводиться вже другий рік підряд, для 66 країн світу визначається й проводиться порівняння показників галузі ІТ, від яких найбільшою мірою залежить рівень її конкурентоспроможності. Хоча в порівнянні з минулим роком провідна двадцятка країн не перетерпіла змін, однак 9 країн поліпшили свої позиції, а 11 — погіршили. Три країни з першої п'ятірки: Тайвань, Швеція, Данія — новачки. Рейтинг країн Східної Європи очолюють Естонія, Словенія, Угорщина, Чехія й Словаччина.

"Рейтинг 2008 року показує, що показник конкурентоспроможності галузі ІТ країни може як піднятися, так і опуститися надзвичайно швидко", підкреслив Владислав Шаповал, представник BSA в Україні. "На здатність урядів і галузі ІT створювати робочі місця і кращу якість життя за допомогою інформаційних технологій впливає те, наскільки якісно відбувається управління шістьома двигунами конкурентоспроможності. Перед вступом у СОТ Україна прийняла нову законодавчу базу, але, на жаль, її ще треба вдосконалити, щоб позбавити піратів будь-яких шансів. Українська інфраструктура IT усе ще перебуває на дуже низькому рівні. Для здійснення прориву в розвитку інфраструктури, Україна вимагає більшої лібералізації політики в сфері телекомунікаційних технологій".

Відповідно до даних дослідження, Україна показала досить високий результат по загальній економічній ситуації, людському капіталу й правовому режиму. Рівень інфраструктури ІТ, науково-дослідних і дослідно-конструкторських розробок усе ще перебуває на досить низькому рівні.

"Політики й підприємці не повинні зневажати жодним із усього комплексу факторів, що сприяють конкурентоспроможності галузі ІТ", підкреслив Дэніс Макколі (Denis McCauley), директор Economist Intelligence Unit з глобальних технологічних досліджень. "Зусилля будь-якої країни з розбудови потужної ІТ галузі будуть марні без стабільної економіки й правової бази, наявності талантів, підтримки інновацій і поширення нових технологій у суспільстві".

Шість категорій, що визначають рівень конкурентоспроможності
Згідно Economist Intelligence Unit, для створення сприятливих умов для підвищення конкурентоспроможності галузі повинні бути присутніми шість факторів: наявність достатньої кількості кваліфікованих фахівців, розвинена культура інновацій, наявність технологічної інфраструктури світового класу, розвинутий режим правового регулювання, що захищає інтелектуальну власність, наприклад, патенти й авторські права, відкрита конкурентоспроможна економіка й збалансована державна підтримка галузі ІТ, без перешкод для роботи ринкових механізмів.

Ті країни, де створені найбільш сприятливі умови для забезпечення конкурентоспроможності галузі, є батьківщиною багатьох високотехнологічних виробництв. Прямий внесок потужної галузі ІT у ВВП розвинених країн становить більше 5%. Крім цього, вона надає потужний імпульс всій економіці, допомагаючи підвищувати рівень продуктивності як компаній, так і окремих працівників.

Інші результати дослідження:
Інвестування в людей є надзвичайно важливим для області IT. Залучення висококваліфікованих фахівців буде однією з найбільших проблем, з якою через кілька найближчих років зіштовхнеться сфера ІТ.

Конкурентоспроможний ринок широкополосного мережного доступу сприяє становленню потужної області ІТ. Без швидкого, надійного й захищеного Інтернет-доступу, технологічні компанії не зможуть ефективно взаємодіяти з партнерами й розробниками, тому що будуть не в змозі продавати свої послуги в онлайн режимі.

Надзвичайно важливим моментом є правовий режим, що захищає права інтелектуальної власності, а також застосування твердих правових дій відносно кіберзлочинів . У США, Австралії, країнах Західної Європи реалізовані найбільш ефективні системи щодо захисту інтелектуальної власності в Інтернеті й протидії кіберзлочинам, але поступові зрушення помітні навіть у таких "важких" країнах, як Китай.

Глобалізація й Інтернет "зроблять вільною" науково-дослідну сферу . Екосистеми, у режимі онлайн або будь-яким іншим способом, які зберуть разом таланти, технології, капітал і гарні університети, підтримані духом авантюризму, стануть найкращим місцем для розвитку інноваційних технологій.

Для отримання більш детальної інформації щодо Індексу й методології його обчислення, див. "How technology sectors grow: Benchmarking IT industry competitiveness 2008", які можна безкоштовно одержати на www.eiu.com або www.bsa.org/globalindex.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 956 | Теги: BSA |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Бренды помогают акциям
«Розвод» по-дніпропетровськи. На зміну силовим захопленням підприємств приходять більш інтелектуальні форми рейдерства
Утверждены правила выплаты авторского вознаграждения
Новые авторские правила - копирование в библиотеках
Законы о защите авторских прав мешают жить американцам
Forbes прорейтинговал российские бренды
Минфин рассказал, где прибыль

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com