Пятница, 29.03.2024, 07:07
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 14 » Нарада з патентними повіреними
Нарада з патентними повіреними
14:49
За ініціативою Голови Комітету з питань освіти і науки ВРУ Володимира Полохала 10.11.2008 р. у приміщенні Комітету відбувся круглий стіл з представниками у справах інтелектуальної власності України (патентними повіреними).

Патентні повірені запрошувались головою комітету за переліком, який міститься на офіційному веб-порталі Державного департаменту інтелектуальної власності. На жаль, актуальність контактних даних бази патентних повірених виявилася дуже низькою — переважну кількість патентних повірених не вдалося знайти за вказаними адресними даними. Не став допомогою у справі збору учасників заходу і сайт Всеукраїнської асоціації патентних повірених. Як наслідок, участь в круглому столі взяли близько 20 представників у справах інтелектуальної власності України.

Метою цього круглого столу було обговорення економічної та фінансової кризи в Україні та пошук шляхів вирішення її можливих негативних наслідків у сфері інтелектуальної власності.

В. Полохало наголосив, що "за прогнозними даними фінансова криза в Україні може тривати 9-10 місяців, а економічну кризу можна буде подолати протягом 1-2 років.

Кризові явища, які спостерігаються останнім часом, свідчать про недоліки щодо інноваційно-інвестиційної політики, яких можна було б уникнути, якщо б ще наприкінці 90-х була впроваджена концепція інноваційної політики з урахуванням міжнародного досвіду, але маємо, те що маємо. Необхідно зараз шукати ефективні рішення".

Володимир Іванович поділився з патентними повіреними інформацією про процедуру прийняття рішень Комітетом з питань освіти і науки ВРУ, про напрацьовані рішення та дослідження проведені членами комітету, про його особисте звернення, як депутата, до різних державних органів для отримання об'єктивної інформації щодо діяльності у сфері інтелектуальної власності. Пан Полохало висловив занепокоєння стосовно зменшення кількості винахідників у нашій державі, невиплат авторської винагороди творцям і звернувся до учасників заходу з проханням надати своє бачення вирішення ситуації, що склалась. Володимир Іванович відмітив, що необхідно підвищувати роль асоціації патентних повірених у діяльності системи охорони інтелектуальної власності.

Патентні повірені відзначили, що для вирішення проблем у сфері інтелектуальної власності перш все необхідно привести Цивільний кодекс України у відповідність до реалій, які склалися на ринку, а вже потім удосконалювати спеціальне законодавство у сфері інтелектуальної власності.

У ході дискусії обговорювалися питання щодо: обліку нематеріальних активів у наукових установах, пільг для винахідників, спрощення процедури опротестування рішень Державного департаменту інтелектуальної власності при отриманні охоронних документів на об'єкти інтелектуальної власності, використання слова "Україна" в позначеннях, збільшення строків поновлення патенту на винахід, винайдення шляхів поєднання інтересів винахідника і бізнесу тощо.

На одностайну думку присутніх, подібні заходи необхідно проводити і надалі, бо вони надають змогу як членам Комітету, так і патентним повіреним обговорити проблемні питання і визначити шляхи їх вирішення.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 858 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
Microsoft запатентовала новую систему контроля авторских прав
Реєстрація ОПВ у січні 2008 року
116 лет назад появилась металлическая пробка для бутылок
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю
Новейшую историю пиратства покажут на выставке в Москве.
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com