Пятница, 19.04.2024, 18:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 19 » Як подавати заявку на міжнародну реєстрацію знака за Мадридською угодою
Як подавати заявку на міжнародну реєстрацію знака за Мадридською угодою
10:49
Процедура подання міжнародної заявки

Заявка на міжнародну реєстрацію знака подається до ДП "Український інститут промислової власності" (Укрпатенту) у двох примірниках на бланках (ММ1, ММ2, ММ3) англійською або французською мовами. Бланки заяви можна отримати на сайті ВОІВ www.wipo.org або http://www.wipo.int/madrid/en/forms/ ).

До заяви додаються:
- 2 примірника зображення знака розміром 8х8 см ;
- копія документа, що підтверджує сплату міжнародного мита (розрахунок мита можна зробити, скориставшись калькулятором на сайті ВОІВ http://www.wipo.int/madrid/en/fees/;
- копія документа, що підтверджує сплату збору за подання заявки на міжнародну реєстрацію знаку (згідно постанови Кабінету Міністрів України від 23 грудня 2004 року № 1716 (код збору 43300)).

Відомості, що зазначені у заявці на міжнародну реєстрацію знака, повинні бути такими, якими вони подані у національній реєстрації або у національній заявці.

Ім`я заявника, його представника, а також адресу для листування необхідно вказувати транслітерацією літерами латинського алфавіту.

Заявка на міжнародну реєстрацію може базуватись на двох і більше національних реєстраціях або національних заявках за умови, якщо вони стосуються того ж самого знаку, поданого однією юридичною або фізичною особою, а товари і послуги співпадають із заявленими у національних реєстраціях або заявках.

Порядок міжнародної реєстрації знака для товарів і послуг

Після отримання необхідних документів Укрпатент перевіряє та засвідчує, що знак відповідає тому вигляду, в якому він наведений у Державному реєстрі свідоцтв України на знаки для товарів і послуг на ім`я того самого заявника, а товари і послуги співпадають з товарами і послугами базової реєстрації або базової заявки, та надсилає до Міжнародного Бюро ВОІВ заявку на міжнародну реєстрацію знака.

Міжнародне Бюро ВОІВ проводить експертизу на відповідність: заявки - міжнародній реєстрації знака; переліку товарів і послуг - Міжнародній класифікації товарів і послуг (МКТП). Міжнародне Бюро ВОІВ реєструє знак в Міжнародному реєстрі, публікує інформацію в офіційному бюлетені ВОІВ (WIPO Gazette of International Marks) і направляє власнику знака сертифікат про міжнародну реєстрацію знака. Також Міжнародне Бюро пересилає відповідні повідомлення всім країнам, що вказані в міжнародній заявці, та протягом 12 місяців з дати цього повідомлення (розділ під кодом (580)) кожна країна проводить експертизу знака згідно з національним законодавством, підтверджуючи дію міжнародної реєстрації стосовно всіх товарів і/або послуг, або частини товарів і/або послуг, або повністю відмовляє в охороні. Зареєстровані знаки мають той самий юридичний статус, як і знаки, що подані та зареєстровані в країні за національною процедурою.

Національні Відомства проводять експертизу знака за міжнародною реєстрацією згідно з законодавством кожної країни. У разі можливої відмови в реєстрації знака Відомство направляє повідомлення про можливу відмову до Міжнародного Бюро ВОІВ, а Міжнародне Бюро пересилає його заявнику.

Залежність міжнародної реєстрації від національної реєстрації

Міжнародна реєстрація залишається залежною від національної реєстрації протягом п`яти років з дати міжнародної реєстрації. Таким чином, міжнародна реєстрація знака втрачає силу, якщо протягом п’яти років національний знак, раніше зареєстрований у країні походження, анулюється. При виключенні знаку з національного реєстру Відомство країни походження звертається до Міжнародного Бюро ВОІВ з вимогою виключити знак з Міжнародного реєстру. Після п`ятирічного строку міжнародна реєстрація стає незалежною від національної реєстрації.

Збір за подання заявки на міжнародну реєстрацію знака у розмірі 600 грн. згідно постанови Кабінету Міністрів України №1716 "Про затвердження Порядку сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності" (код збору 43300), необхідно перерахувати на:

ЗКПО 31032378
АБ "Брокбізнесбанк" м.Київ
р/р 2600401457
МФО 300249

Міжнародне мито за проведення дій по міжнародній реєстрації необхідно перерахувати на банківський рахунок Всесвітньої Організації Інтелектуальної Власності (ВОІВ):

ОMPI (Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle)
No. CH51 0483 5048 7080 8100 0
Credit Suisse, CH-1211 Geneva 70
Swift/BIC: CRESCHZZ80A
ОMPI
34, chemin des Colombettes,
case postal 18, CH-1211
Genève 20
SUISSE

Обов`язково вказувати призначення платежу: "for international application of trademark based on national registration № ...."
Міжнародне мито сплачується у швейцарських франках.

Перелік держав-учасниць мадридської системи: http://www.wipo.int/export/sites/www/treaties/fr/documents/pdf/madrid_marks.pdf .

Звертаємо вашу увагу на те, що у зв`язку зі зміною ст.9 sexies Мадридського Протоколу розміри усіх стандартних мит збільшуються з 73 швейцарських франків до 100 швейцарських франків, починаючи з 1 вересня 2008 року.

З усіма змінами ви можете ознайомитись на сайті:
http://www.wipo.int/edocs/madrdocs/en/2008/madrid_2008_18.pdf .

А також до вашої уваги пропонуємо сайт ВОІВ:
http://www.wipo.int/madrid/en/madrid_simulator/ .

Источник: http://www.ukrpatent.org
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 882 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
"Промислова власність", №21
В Иркутске открывается "Инновационный форум"
В Ростове-на-Дону прощел конкурс юных изобретателей
Правительство утвердило Положение о госаккредитации организаций по коллективному управлению авторскими и смежными правами
Семинар в рамках проекта «Патентная информация для инноваций»
Травнева зустріч інтелектуалів в Одесі
«Воронежский промышленный форум» обещает насыщенную деловую программу

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com