Четверг, 18.04.2024, 23:04
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Ноябрь » 28 » Держдепартамент сертифіковано
Держдепартамент сертифіковано
17:03
Днями Держдепартамент інтелектуальної власності отримав сертифікат відповідності системи управління якістю вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000.

На виконання заходів, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2006 року № 614 „Про затвердження Програми запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади” з метою підвищення результативності та ефективності діяльності у Держдепартаменті інтелектуальної власності, що є урядовим органом державного управління, який діє у складі Міністерства освіти і науки України та йому підпорядковується, розроблено та запроваджено систему управління якістю відповідно до вимог національного стандарту ДСТУ ISO 9001-2001 "Системи управління якістю. Вимоги".

У рамках процесу побудови системи управління якістю створено Координаційну раду з якості Держдепартаменту, розроблено та затверджено комплект документів, необхідних для функціонування системи управління якістю, проведено внутрішні та зовнішні передсертифікаційні аудити.

За результатами проведеної роботи Держдепартамент отримав вищезазначений сертифікат – офіційний документ, який підтверджує, що його діяльність щодо надання послуг у сфері організаційного забезпечення охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності здійснюється відповідно до вимог зазначеного міжнародного стандарту.

Держдепартамент орієнтується на використання передового світового досвіду, освоєння та впровадження новітніх технологій з метою досягнення максимального задоволення потреб клієнта – винахідника, науковця, новатора, творчої еліти країни. Безпосереднє завдання керівництва полягає у постійному поліпшенні якості послуг та задоволенні зростаючих до них вимог.

Довідка

ISO (Міжнародна організація з стандартизації) – це всесвітня федерація національних органів стандартизації (комітетів – членів ISO). Міжнародні стандарти розробляють, як правило, технічні комітети ISO. Кожний комітет-член, зацікавлений у предметній галузі діяльності, для якої було створено технічний комітет, має право бути представлений у цьому технічному комітеті. Міжнародні урядові та неурядові організації, які взаємодіють з ISO, також беруть участь у роботах. З усіх питань стандартизації у галузі електротехніки ISO тісно співпрацює з Міжнародною електротехнічною комісією (ІЕС).

Міжнародні стандарти готують згідно з правилами, викладеними у Директивах ISO/IEC.

ISO 9000 це - серія міжнародних стандартів, розроблених Міжнародною організацією по стандартизації ISO. У цих стандартах встановлено вимоги до побудови, організації та функціонування системи менеджменту якості в організації (на підприємстві). Простіше кажучи, в стандартах серії ISO 9000 містяться вимоги до системи управління організацією, виконання яких необхідне для забезпечення стабільної якості продукції, що випускається, або послуг, що надаються.

Сертифікат відповідності системи якості вимогам стандарту ISO 9001:2000 - це офіційний документ, підтверджуючий, що діяльність по виробництву продукції/наданню послуг (включаючи післяпродажне обслуговування) організована відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2000 (ДСТУ ISO 9001-2001) "Системи менеджменту якості. Вимоги".

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 759 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Готовится запрет на копирование программ без лицензий
Выставка «Всероссийская Марка. Знак качества ХХI века»
Чергові номери бюлетеня "Промислова власність"
Должны ли интернет-библиотеки быть платными?
Колегія МОНУ – перспективи розвитку ДДІВ на 2008 рік
В Красноярске активно накапливают интеллектуальную собственность
Комітет з питань науки і освіти створив Консультативну раду з питань науки і освіти

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com