Четверг, 28.03.2024, 20:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Декабрь » 5 » Симпозіум ВОІВ з управління ІВ державного сектора в області наук про життя
Симпозіум ВОІВ з управління ІВ державного сектора в області наук про життя
17:12
У рамках серії інформаційних заходів, присвячених політиці в області наук про життя та інтелектуальну власність (ІВ), Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) проводить 15 грудня 2008 р. у своїй штаб-квартирі в Женеві симпозіум з метою вивчити можливі загальнонаціональні й інституціональні механізми управління ІВ державного сектора в області наук про життя.

На державні наукові установи припадає значна частина досліджень, що проводяться в області наук про життя. Держава також фінансує багато досліджень у цій області, що проводяться іншими установами. Оскільки держава прямо зацікавлена в таких дослідженнях і їхніх результатах, погоджена стратегія й політика в області ІВ може забезпечити використання створених завдяки таким інвестиціям нових технологій, наприклад у таких областях, як загальна охорона здоров'я, сільське господарство і охорона навколишнього середовища, у загальнодержавних інтересах. Отримання від досліджень більшої соціально-економічної віддачі й скорочення розриву між одержанням лабораторних результатів і їхньою комерціалізацією – це ті завдання, рішенням яких постійно займаються політики й керівники наукових установ.

Існує безліч механізмів управління фінансованими державою дослідженнями і створеної в результаті цих досліджень ІВ. Вони включають просту передачу результатів досліджень у сферу загального надбання, різні форми ліцензування, установлення партнерських відносин із приватним сектором, цілеспрямоване стимулювання розвитку технології (наприклад, шляхом виділення з вже існуючих компаній нових, спеціалізованих, компаній) і реалізацію нових ідей, таких, як відкрита інноваційна діяльність і спільне використання патентів. Як з найбільшою ефективністю застосовувати такі механізми, як структурно організувати відповідну інноваційну діяльність і як на практиці управляти ІВ в інтересах досягнення з неї користі для суспільства – все це складні питання. Однак сьогодні численними державними установами накопичений цінний і різноманітний практичний досвід у цій області, і багато хто зацікавлені в його вивченні.

Учасники симпозіуму розглянуть різні загальнонаціональні підходи, інституціональну політику й партнерські відносини між державним і приватним секторами й узагальнять практичний досвід у цій області. Симпозіум дасть можливість обговорити ці теми в неформальній обстановці й виділити центральні питання, що стосуються управління ІВ державного сектора в області наук про життя. Він допоможе визначити основні можливі варіанти організації такого управління на стратегічному й проектному рівнях, вивчити наслідки застосування кожного з них і проаналізувати фактори, які варто враховувати при реалізації того або іншого варіанта. У рамках симпозіуму буде зроблена спроба визначити фактори, що впливають на стратегічний вибір, і, тим самим, поліпшити загальне розуміння можливих варіантів стратегії в цій області.

Симпозіуми ВОІВ, присвячені наукам про життя й політика в галузі ІВ, спрямовані на поліпшення розуміння актуальних проблем, що викликають заклопотаність у політиків, шляхом забезпечення форуму, у рамках якого зацікавлені сторони (включаючи міжнародні директивні органи, державні установи, законодавців, делегатів, цивільне суспільство й приватний сектор) можуть обмінюватися інформацією та ідеями з питань ІВ стосовно наук про життя. Вони покликані сприяти кращому розумінню ролі й практичної значущості системи ІВ для наук про життя, а також її потенціалу з погляду сприяння розробці державної політики в цій області, що швидко розвивається. З інформацією про всі симпозіуми цієї серії можна ознайомитися за адресою: http://www.wipo.int/patentscope/en/lifesciences/.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 775 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Реєстрація прав на ОПВ у березні
В Азербайджане снизилось количество пиратской продукции
В Приморье принят закон об инновационной деятельности
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
Відбувся черговий регіональний семінар
В Женеві пройдуть консультації України про вступ до СОТ
Надходження до ФГК у IV кварталі 2007 року

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com