Пятница, 29.03.2024, 11:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Декабрь » 18 » Держінвестицій підтримує впровадження енергоощадних технологій
Держінвестицій підтримує впровадження енергоощадних технологій
10:34
Заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) Сергій Москвін як член журі конкурсу проектів з енергозбереження та енергоефективності «Ярмарок ідей» взяв участь у визначенні та нагородженні переможців, яке відбулося 12 грудня 2008 року. Організатори – Міністерство регіонального розвитку та будівництва України та Альянс «Нова енергія Україна».
За словами Сергія Москвіна, метою конкурсу було визначити кращі інноваційні проекти та ідеї, надати можливість науковцям, розробникам та виробникам презентувати свої напрацювання і залучити інвестиції для їх реалізації.

Цей конкурс є дуже актуальним, вважає представник Держінвестицій, адже в умовах постійного зростання цін на енергоносії різко зросла потреба у заощадженні енергії і стала нагальною необхідність впровадження енергоощадних технологій в усіх сферах нашого життя.

Фіналістами конкурсу стали по п’ять учасників у трьох номінаціях. У номінації «Кращий реалізований проект» були представлені такі:
«Спосіб газогенераторного спалювання всіх видів палива, відходів промисловості, сільського господарства і побуту «Гірка» і пристрій для здійснення способу» (розробник – Леонід Файдюк). Екологічно чиста експериментальна установка, встановлена на Дніпропетровському сміттєзвалищі, успішно працювала на всіх видах палива з високим рівнем вологості.
«Інжекційно-дифузні малогабаритні газові горілки «ТорА-ІМ» (розробник – Юрій Шпилевський). Технологія дозволяє зменшити споживання газу до 30%; пройшла випробування на об’єктах промисловості та комунальної теплоенергетики.
«Котел електричний з подовженим теплообмінником ЕПО-4/220-г» (розробник – Стефан Космач). Конструкція нагрівального блоку дозволяє знизити витрати електроенергії на 1 м2 зі 100 до 36 Ват.
«Газогенератор АГТ-1» (розробник – Сергій Асташев) пропонується для використання на вантажних автомобілях і автономних електростанціях з двигунами внутрішнього згорання.
Переможцем в номінації стала розробка Миколаївського політехнічного інституту «Виготовлення двигунів внутрішнього згорання нового покоління «Механізм Фролова», презентована Анатолієм Леонтьєвим. Нова модель важить вдвічі менше звичайного двигуна внутрішнього згорання і дозволяє скоротити у 2 рази витрати пального.
Кращим проектом для впровадження визнано мобільний розвідувальний і дослідно-промисловий комплекс «Метан із газогідратів Чорного моря» (Леонард Смирнов), реалізація якого дозволить не тільки видобувати газ з-під дна моря, а й виробляти суміжно опріснену з морської води питну воду у вододефіцитному Криму. Також були презентовані нова високоефективна технологія виробництва біодизельного палива (Олександр Василькевич), енергозберігаючі конфорки газових плит (Володимир Карась), міні-ГЕС на Партизанському водосховищі Сімферополя (Енвер Салієв) та новий спосіб спалювання рідкого, газоподібного палива та конденсату і устрій для його здійснення (Микола Шаповал).

У номінації «Краща ідея» переможцем було визнано проект «Виробництво зеленої електроенергії» (Дмитро Олійник).
Між учасниками конкурсу і Альянсом «Нова енергія України» був підписаний Меморандум про співпрацю.

У конкурсі взяли участь проекти із підвищення енергоефективності, спрямовані на використання нетрадиційних та відновлюваних, а також традиційних джерел енергії, енергоощадних технологій в промисловості, житлово-комунальному господарстві та повсякденному житті.

Найкращі проекти та технології, надіслані на конкурс, будуть:
рекомендовані державним установам України для їх просування в національній програмі енергозбереження, а також інвесторам для подальшого фінансування та реалізації;
мати підтримку при сертифікації, патентуванні та реалізації ідей.

Довідка
Альянс «Нова енергія Україна» створено як добровільну громадську ініціативу з метою побудови якісно нової політики енергоефективності та енергозбереження у зв’язку з інтеграцією України у світове співтовариство в умовах зростаючого дефіциту паливно-енергетичних ресурсів планети.

Першочерговим завданням учасники Альянсу вважають задоволення потреб громадян у доступних енергетичних послугах, теплі та комфорті. Разом з тим, ми переконані, що вітчизняні компанії спроможні конкурувати з транснаціональними корпораціями у впровадженні енергоощадних технологій та ефективному управлінні енергетичними ресурсами на світовому рівні.

Альянс об’єднує ділові кола, представників місцевих органів влади, професійні інженерно-технічні та академічні спільноти та громадські організації.

Источник: http://www.in.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1044 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Утверждены правила предоставления субсидий регионам на создание технопарков
Казахстан развивает науку
Симпозиум, посвященный разработке государственной политики на основе патентных ландшафтов в науках о жизни
Украина и Германия будут сотрудничать в области биоэнергетики
За музыку надо платить
Очередной квалификационной экзамен для аттестации патентных поверенных
В России появится новая организация, защищающая авторские права

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com