Четверг, 28.03.2024, 14:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2008 » Декабрь » 23 » CISAC порадив Україні перейняти досвід Грузії у питанні зборів та розподілу винагороди за використання аудіовізуальних творів
CISAC порадив Україні перейняти досвід Грузії у питанні зборів та розподілу винагороди за використання аудіовізуальних творів
16:12
Представники Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC) зі Східної Європи порадили Україні перейняти досвід Грузії у питанні зборів та розподілу винагороди за використання аудіовізуальних творів.

Така пропозиція була висловлена представниками декількох товариств-членів CISAC під час тренінгу «Аудіовізуальні твори – CIS-Net», який проходив 26-27 листопада у Будапешті (Угорщина). Організатором заходу виступив регіональний офіс Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC) та Міжнародного бюро товариств з управління правами на звукозапис та механічне відтворення (BIEM).

Як відомо, в Україні, на відміну від інших східноєвропейських країн, користувачі досі не сплачують авторську винагороду за використання аудіовізуальних творів.

«Як нам вдалося вирішити цю проблему? Дуже просто. Були прийняті відповідні закони, за невиконання яких передбачена сувора відповідальність – і користувачі були просто вимушені платити. Проблеми «не платять» в Грузії не існує», - сказав під час обговорення питання представник грузинського товариства SAS Алекс Чікадзе.

«У врегулюванні питання зборів винагороди за використання аудіовізуальних творів, я гадаю, для вас має стати у нагоді досвід східноєвропейських країн, які подолали проблеми, з якими зараз стикається Україна, - зі свого боку зазначила представниця авторсько-правового товариства SOZA (Словенія) Людмила Коледова. - У цьому процесі і зараз існують певні поточні проблеми, але на першому етапі конче необхідні відповідні закони». «Ми раді поділитися нашим досвідом з Україною», - додала вона.

Зі свого боку начальник відділу літературних та драматичних творів державного підприємства «Українське агентство з авторських та суміжних прав» Тетяна Вернослов, яка на заході представляла Україну, відмітила: «Для нас є дуже корисним досвід товариств із сусідніх країн Східної Європи та колишнього СНД, адже всі вони пройшли через ситуацію, коли користувачі «не платять».

У роботі тренінгу «Аудіовізуальні твори – CIS-Net» взяли участь представники більш ніж 22 товариств з різних країн Східної Європи, Балтії, Азії та країн СНД. Проводили Тренінг керівник з питань аудіовізуальних творів товариства MCPS-PRS (Великобританія) Тім Кармайкл, а також директор з інформаційних та внутрішніх комп’ютерних систем CISAC Сільвен П’ят та його заступник Себастьян Мамі (CISAC).

Источник: http://www.uacrr.kiev.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 787 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
122 года со дня появления первого автомобиля.
Россия стала еще ближе к вступлению в ВТО
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Выставка "Инновации нижегородцев - экономике региона"
Сбор, распределение и выплата вознаграждения и изготовителям фонограмм
Информация о выполненных научно-исследовательских работах (НИР) в ФГУ ФИПС за период 2006-2007 гг.
Прошла всеукраинская неделя науки, изобретательства и рационализаторства

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com