Четверг, 28.03.2024, 10:44
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » 2008 » Декабрь » 05
У рамках серії інформаційних заходів, присвячених політиці в області наук про життя та інтелектуальну власність (ІВ), Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ) проводить 15 грудня 2008 р. у своїй штаб-квартирі в Женеві симпозіум з метою вивчити можливі загальнонаціональні й інституціональні механізми управління ІВ державного сектора в області наук про життя.

На державні наукові установи припадає значна частина досліджень, що проводяться в області наук про життя. Держава також фінансує багато досліджень у цій області, що проводяться іншими установами. Оскільки держава прямо зацікавлена в таких дослідженнях і їхніх результатах, погоджена стратегія й політика в області ІВ може забезпечити використання створених завдяки таким інвестиціям нових технологій, наприклад у таких областях, як загальна охорона здоров'я, сільське господарство і охорона навколишнього середовища, у загальнодержавних інтересах. Отримання від досліджень більшої соціально-економічної віддачі й скоро ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 774 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Представники Північно-східного регіонального центру інноваційного розвитку (далі – РЦІР) взяли участь у І з’їзді представників інноваційної інфраструктури Харківської області, який відбувся 4 грудня 2008 року в НТК «Інститут монокристалів» НАН України у Харкові.

З’їзд було присвячено проблемам діяльності інноваційних структур регіону та шляхам їх вирішення.
Учасники заходу були ознайомлені з результатами проведеного аналізу з інвентаризації інноваційної інфраструктури Харківської області.

У рамках з’їзду було проведено круглий стіл «Інноваційна інфраструктура Харківської області: стан, проблеми та перспективи розвитку», на якому були обговоренні результати попереднього анкетування з метою виявлення наявного стану інноваційної інфраструктури та розглянуто перспективи участі організацій науки та освіти Харківської області в реалізації національної програми «Створення інноваційної інфраструктури в Україні». Також присутні обговор ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 859 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Про це повідомив Перший заступник Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій) Анатолій Заєць.

За його словами, база даних інвестиційних та інноваційних програм і проектів, міжнародних інвестиційних та інноваційних програм і проектів, у виконанні яких беруть участь вітчизняні державні підприємства в рамках міжнародного інноваційного співробітництва, а також відповідних грантів (далі – база даних) створюється з метою збирання, накопичення, аналітичного оброблення і розповсюдження інформації про інвестиційні та інноваційні програми та проекти. Вона також сприятиме забезпеченню інформаційної підтримки суб'єктів інвестиційної та інноваційної діяльності, залученню інвестицій на реалізацію інвестиційних та інноваційних програм і проектів, а отже – інтегруванню науки в промисловість в інноваційному процесі, а також упровадженню новітніх технологій для випуску наукоємної конкурентоспроможної продукції та ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 807 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Державний департамент інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України з 15-19 грудня 2008 року проводить Міжнародну науково-практичну конференцію "ІНТЕЛПРАВО УЄФА ЄВРО 2012".

Метою заходу є обговорення практичних питань стосовно політики Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів при підготовці та проведенні в Україні фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 року, а також щодо протизаконної комерційної діяльності, що завдає шкоди УЄФА.

На відкриття конференції та для участі у роботі секцій запрошено представників:

органів державної влади України, задіяних у сфері охорони та захисту прав інтелектуальної власності;
УЄФА;
Федерації футболу України;
Польської футбольної асоціації;
Патентного відомства Польщі;
приймаючих міст;
експерти провідних вітчизняних та іноземних юридичних фірм.
Місце проведення конференції: м. Київ, санаторій „Ко ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 791 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0) | Теги (Євро-2012)

3 грудня 2008 року на засіданні Комітету Верховної Ради України у закордонних справах було схвалено проект Закону "Про приєднання України до Локарнської угоди про заснування Міжнародної класифікації промислових зразків" та проект Закону "Про приєднання України до Страсбурзької угоди про Міжнародну патентну класифікацію".

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції було схвалено проект Закону "Про приєднання України до Віденської угоди про заснування Міжнародної класифікації зображувальних елементів знаків".

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 712 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

26-27 листопада 2008 року в Будапешті (Угорщина) відбувся тренінг "Аудіовізуальні твори–CIS-Net". Організатором заходу виступив регіональний офіс Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC) і Міжнародного бюро товариств з управління правами на звукозапис та механічне відтворення (BIEM).

Як відомо, в Україні, на відміну від інших східноєвропейських країн, користувачі досі не сплачують авторську винагороду за використання аудіовізуальних творів.

«Як нам вдалося вирішити цю проблему? Дуже просто. Були прийняті відповідні закони, за невиконання яких передбачена сувора відповідальність – і користувачі були просто вимушені платити. Проблеми «не платять» в Грузії не існує», - сказав під час обговорення питання представник грузинського товариства SAS Алекс Чікадзе.

«У врегулюванні питання зборів винагороди за використання аудіовізуальних творів, я гадаю, для вас має стати у нагоді досвід східноєвропейських країн, які подолали проблеми, з яки ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 771 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

У Держдепартаменті інтелектуальної власності відбулося засідання "круглого" столу: "Охорона прав інтелектуальної власності на аудіовізуальні твори в Україні".

У засіданні взяли участь представники Міністерства культури і туризму України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Незалежної асоціації телерадіомовників, Асоціації продюсерів України, Асоціації "Сприяння розвитку кінематографа в Україні", Державного підприємства "Національна кіностудія художніх фільмів імені О. Довженка", організацій колективного управління, громадських об’єднань та юридичних фірм.

У рамках проведення "круглого" столу обговорювалися питання щодо законодавчого регулювання правової охорони аудіовізуальних творів в Україні, а також у Російській Федерації, США та Франції.

Учасники "круглого" столу зосередили увагу на питаннях практики укладання договорів та виплати винагороди за створення і використання кіно-, відеопродукції.

Присутні наголосили на необхідності ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1009 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Вийшли 20-ий та 21-ий номери офіційного бюлетеня "Промислова власність" за 2008 рік на папері та їх електронні версії на CD-ROM.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 782 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Представники авторсько-правових товариств Східної Європи, зокрема SOZA (Словенія), ZAIKS (Польща), MUSICAUTOR (Болгарія), EAU (Естонія), AKKA/LAA (Латвія), SAS (Грузія), КазАК (Казахстан), висловлюються за скорочення кількості організацій колективного управління в Україні.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Українського агентства з авторських та суміжних прав, про це йшлося на тренінгу "Аудіовізуальні твори–CIS-Net", який проходив 26-27 листопада в Будапешті (Угорщина). Організатором заходу виступив регіональний офіс Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC) і Міжнародного бюро товариств з управління правами на звукозапис та механічне відтворення (BIEM).

Зокрема, як інформує УААСП, директор з європейських питань Міжнародної конфедерації авторських та композиторських товариств (CISAC) та Міжнародного бюро товариств з управління правами на звукозапис та механічне відтворення (BIEM) Мітко ЧАТАЛЬБАШЕВ, коментуючи проблему з великою кількістю укр ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 845 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Останнім часом у засобах масової інформації лунають різні точки зору щодо ефективності роботи державної системи правової охорони інтелектуальної власності. І це позитивна тенденція, адже свідчить про те, що суспільство нарешті повернулося обличчям до цієї проблеми.

Одна з головних тез «критиків» існуючої системи – підвищення вартості отримання охоронних документів майже в 35 разів від тієї, що була чинною до вступу України в СОТ. Як повідомила в своєму коментарі начальник відділення експертизи на винаходи, корисні моделі та топографії інтегральних мікросхем державного підприємства «Український інститут промислової власності» (Укрпатент) Наталія Петрова, нині вартість подання заявки на винахід, корисну модель для прибуткової юридичної особи становить 800 грн. Фізична особа – винахідник – сплачує лише 5% встановленого розміру, а неприбуткова установа чи організація – 10%, що, відповідно, становить 40 і 80 гривень.

До речі, вартість європейського патенту – від 3 до35 тисяч є ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 907 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Станом на 1 грудня 2008 року загальний обсяг колекції CD-ROM та DVD у ПІБ становить майже 12390 дисків. ПІБ – пошуковий фонд патентної документації для службового користування.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 706 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

С 10 по 12 декабря на территории Всероссийского выставочного центра в павильоне №69 пройдет 2-я специализированная выставка «Товарные знаки и промышленный дизайн – 2008».

Организаторы выставки: ОАО «Специализированный выставочный комплекс «Государственного акционерного общества «Всероссийский выставочный центр» (ОАО «СВК ВВЦ») при участии Министерства образования и науки РФ и Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам (Роспатент).

Официальную поддержку выставке оказывают: Минэкономразвития России, ФАС России, правительство Москвы; ТПП России, Московская торгово-промышленная палата, Российская ассоциация владельцев товарных знаков, Российская ассоциация патентных поверенных.

Цель выставки - привлечение внимания широкой общественности к товарным знакам, промышленному дизайну, повышение конкурентоспособности отечественных товаров и услуг, расширение сферы деловых контактов, обеспечение условий для заключения коммерческих догово ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 730 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Правительство Ханты-Мансийского автономного округа–Югра 18-19 декабря 2008 года проводит научно-практическую конференцию, которая состоится в Ханты-Мансийске с заглавной темой «Вопросы охраны и использования объектов интеллектуальной собственности в Ханты-Мансийском автономном округе – Югре».

Цели Конференции: содействие формированию рынка интеллектуальной собственности, создание механизмов управления интеллектуальной собственностью; предоставление площадки для обсуждения и обмена опытом по актуальным вопросам, связанным с защитой и управлением интеллектуальной собственностью.

К участию в конференции приглашаются представители федеральных и региональных органов государственной власти, органов местного самоуправления, научные и научно-образовательные организации, представители бизнеса. В работе конференции примут участие ведущие эксперты в области защиты, оценки и управления интеллектуальной собственностью.

В первый день конференции состоится пленарное заседание. ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 681 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

11-12 декабря в Уфе пройдет IV межрегиональная научно-практическая конференция "Актуальные вопросы правовой охраны и коммерциализации результатов интеллектуальной деятельности". Ее организует Республиканский научно-технологический и информационный комплекс "Баштехинформ" Академии наук РБ.
Конференция проводится с целью обеспечить связь между наукой и производством, привлечь внимание руководителей промышленных предприятий, субъектов малого и среднего бизнеса к вопросам интеллектуальной собственности. В ходе мероприятия будут обсуждаться проблемы авторского права, экономические и юридические аспекты ввода в гражданский оборот результатов интеллектуальной деятельности.

На конференцию приглашены ведущие специалисты в сфере интеллектуальной собственности из разных городов Центрального, Приволжского и Уральского федеральных округов. Заявки на участие в конференции принимаются от представителей промышленных предприятий разных форм собственности, НИИ, вузов, проектных институтов, т ... Читать дальше »
Категория: Конференции, выставки, семинары | Просмотров: 758 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Депутаты нижней палаты парламента РК на пленарном заседании мажилиса одобрили проект закона РК "О внесении изменений и дополнений в закон РК "О государственной поддержке инновационной деятельности".

Как говорится в заключении комитета мажилиса по экономической реформе и региональному развитию, разработка данного законопроекта обусловлена необходимостью приведения законодательной базы республики в соответствие с уровнем инновационного развития экономики страны.

"В законопроекте уточнены понятии "инновация", "инновационный грант", "инновационная инфраструктура", "инновационная деятельность" и "технологический парк", а также вводятся новые понятия - "институты инновационного развития", "приобретение инновационных технологий" и "комплекс мер инновационного развития", - уточняется в заключении комитета.

"С введением нового понятия "институты инновационного развития" из действующего закона "О господдержке инновационной деятельности" исключаются понятия "инновационный ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 748 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

26–27 ноября 2008 г. в г. Екатеринбурге состоялась VI-я Международная конференция «Интеллектуальная собственность: от надежной защиты к эффективному управлению», организованная Правительством Свердловской области, Министерством промышленности и науки Свердловской области, Юридическая фирма «Городисский и Партнеры» при участии Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам.

На конференции выступил с докладом «Основные задачи Роспатента в условиях проведения Административной реформы и вступления в силу части IV Гражданского кодекса Российской Федерации» руководитель Роспатента Борис Петрович Симонов.

Конференция вызвала большой интерес у специалистов Уральского федерального округа – приняло участие свыше 240 человек. В рамках круглого стола на многочисленные вопросы, касающиеся функций Роспатента, были даны ответы руководителем Роспатента Борисом Петровичем Симоновым и заместителем руководителя Роспатента Александром Дмитриевичем Корчагиным ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 1442 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Стартовал IV Студенческий конкурс "Лучший бизнес-план инновационного проекта", организованный Инновационным бюро "Эксперт". Предметом Конкурса является экспертиза и оценка бизнес-планов, разработанных студентами, отбор и продвижение проектов, имеющих лучшие научно-технические, экономические и финансовые показатели.
Конкурс проводится ежегодно в рамках Конкурса русских инноваций.
Идея студенческого конкурса заключается в разработке и доработке группами студентов бизнес-планов проектов, поданных на Конкурс русских инноваций.

Участие в Конкурсе - бесплатное.
Сбор заявок продлится до 15 января 2009 года.
Подробнее о порядке участия в Конкурсе см. http://www.inno.ru/about/order_students/.

Участники Конкурса:
- студенты 3-5 курсов заявленных ВУЗов;
- слушатели магистратуры.

Цели Конкурса:
- содействие развитию системы подготовки кадров для инновационной деятельности;
- развитие контактов между студентами и учеными-разработчиками;
- содейст ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 750 | Дата: 05.12.2008 | Комментарии (0)

Форма входа

Календарь новостей
«  Декабрь 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Видано 30000-ий патент на корисну модель
Нова організація колективного управління по збору і розподілу між суб'єктами авторського права і (або) суміжних прав
Правительство РФ приложит максимум усилий по созданию инновационной экономики
Українські винаходи тікають за кордон
План заходів Держдепартаменту у 2008 році
Перелік уповноважених ОКУ поповнився новою організацією
Роспатент: марки социально значимых товаров в РФ наименее защищены

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com