Четверг, 28.03.2024, 18:39
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » 2008 » Июль » 25
З 2009 року Молдова зможе скористатися великими інвестиціями Євросоюзу завдяки угоді між Європейським патентним відомством (ЄПВ) і урядом Республіки Молдова про розширення дії європейського патенту на винахід на територію Республіки Молдова.

Цей документ буде підписано наступного року, передає МОЛДПРЕС. Як повідомив кореспонденту агентства генеральний директор Державного агентства з питань інтелектуальної власності (AGEPI) Доріан Кірошка, до кінця року почнуться переговори про підписання цієї угоди. Це створить більше можливостей для залучення інвестицій у Молдову з боку європейських економічних агентів, які будуть упевнені в захисті винаходів.

За словами Д.Кірошки, в липні AGEPI і ЄПВ підписали за ініціативою Європейського патентного відомства спільну програму співпраці на 2008-2009 роки в контексті нової політики добросусідства Європейського союзу. Програма передбачає серію заходів у таких областях, як: узгодження національного законодавства з міжнародними і європейс ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 865 | Дата: 25.07.2008 | Комментарии (0) | Теги (AGEPI)

Витяг із Листа Державної митної служби України від 08.05.2008 р. 11/2-21/5067-ЕП "Про зміни у законодавстві у зв'язку зі вступом України до СОТ"

Щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності

З метою вдосконалення процедур контролю за переміщенням через митний кордон України товарів, що містять об'єкти права інтелектуальної власності, їх реєстрації, видано нормативно-правові акти, якими внесено зміни до законодавства України з питань митної справи щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності — Закон України від 16.11.2006 359-V "Про внесення змін до Митного кодексу України" (щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України) та постанова Кабінету Міністрів України від 13.04.2007 622 "Питання реєстрації об'єктів права інтелектуальної власності у митному реєстрі, отримання інформації та взаємодії митних органів з іншими правоохоронними і контролюючими органами та власниками прав на о ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1281 | Дата: 25.07.2008 | Комментарии (0)

16 липня Європейська Комісія виступила із двома ініціативами щодо регулювання права інтелектуальної власності у ЄС.

У фокусі цих ініціатив — зрівнювання прав на інтелектуальну власність у авторів творів та їх виконавців, а також створення такої системи інтелектуальної власності, яка би сприяла безперешкодному рухові знань у ЄС.

У першій зі своїх двох пропозицій Європейська Комісія пропонує зрівняти строки дії права на інтелектуальну власність у авторів творів (наприклад, музичних композицій) та їх виконавців.

Зокрема, йдеться про поширення терміну чинності права на виконання твору з 50 до 95 років. Це, приміром, дозволить виконавцям протягом усього свого життя користуватися плодами роботи, яку вони могли зробити у юності.

Друга ініціатива — початок громадських дискусій щодо того, як норми інтелектуальної власності можуть сприяти ефективнішому рухові знань у Європейському Союзі — тобто так званій "п'ятій свободі", що нині додається до традиційних "чотирьох ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 964 | Дата: 25.07.2008 | Комментарии (0)

За інформацією Президії НАН України, Президент Національної академії наук України Борис Патон і керівник Державного агентства України з інвестицій та інновацій (Держінвестицій) Віктор Івченко підписали договір про співробітництво з метою підвищення ефективності державних інвестицій і прискорення переходу національної економіки на інноваційну модель розвитку.

За словами Б. Патона, співробітництво передбачає взаємодію у формуванні і визначенні державних пріоритетів інноваційного розвитку, забезпеченні взаємодії науки, виробництва і фінансової сфери з метою розвитку інноваційної діяльності в Україні і створення умов для збільшення випуску інноваційної продукції, підвищення її конкурентноздатності, реалізації інноваційних програм і проектів.

Підписавши договір про співробітництво, Національна академія наук і Держінвестицій планують підготувати спільні пропозиції щодо:
залучення позабюджетних засобів для фінансування наукової, науково-технічної та інвестиційної діяльност ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 961 | Дата: 25.07.2008 | Комментарии (0)

Премьер-министр РФ Владимир Путин подписал распоряжение о присоединении России к договору Всемирной организации интеллектуальной собственности по авторскому праву, сообщает "Интерфакс".

Данный договор был принят на дипломатической конференции по некоторым вопросам авторского права и смежных прав в Женеве 20 декабря 1996 года, сообщила в среду пресс-служба правительства РФ.

Источник: http://www.strana.ru
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 848 | Дата: 25.07.2008 | Комментарии (0)

Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
"Інтелектуальна власність", №12
Ноу-хау в России будут охраняться законом
Четвертый глобальный конгресс по борьбе с контрафакцией и пиратством
VIII Московский международный салон инноваций и инвестиций
Минкультуры выдаст патент на «пиратство»?
У країнах ЄС збираються збільшити термін дії копірайту
Засідання Науково-технічної ради Державного підприємства "Український інститут промислової власності"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com