Пятница, 29.03.2024, 09:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Февраль » 6 » Як протистояти інтелектуальним злодіям
Як протистояти інтелектуальним злодіям
11:05
3 лютого в УНІАН відбулося засідання ”круглого” столу "Плагіат та крадіжки інформації у ЗМІ: як протистояти інтелектуальним злодіям?". У ньому взяв участь голова Держдепартаменту Микола Паладій.

Аналізуючи проблему плагіату в українському медійному просторі, Микола Паладій зазначив, що з позиції міжнародних експертів, вітчизняне законодавство у сфері авторського і суміжних прав є практично європейським. Інша справа, як в Україні ці закони діють. Тут вже є нюанси, які певною мірою пов’язані з недостатньою підготовкою суддів до розгляду справ у сфері захисту прав інтелектуальної власності. "Тому питання плагіату в мас-медіа потрібно розглядати в двох аспектах: законодавчому і судовому", - наголосив голова Держдепартаменту.

- Рівень українського законодавства у сфері авторського права і суміжних прав є достатнім, щоб компетентний юрист міг успішно захистити права професійного журналіста: ми маємо сто відсотків аргументів для того, щоб відстояти права автора у будь-якому суді, у тому числі європейському, - акцентував Микола Паладій. - А над підвищенням рівня готовності суддівського корпусу України до розгляду справ у сфері захисту інтелектуальної власності ми вже декілька років плідно працюємо: у Вищому господарському суді України створено судову палату в сфері інтелектуальної власності, де кількість справ зростає у “геометричній прогресії”, - тож певний досвід вже напрацьовано. Але на все потрібен час.

- Оскільки Держдепартамент входить до Міністерства освіти і науки, ми можемо запросити європейських та українських експертів, юристів, суддів і провести експрес-семінар для журналістів, аби вони могли безпосередньо отримати знання з питань охорони та захисту авторських прав. Крім того, у нас є Державний інститут інтелектуальної власності четвертого рівня аккредитації, ще 16 вузів України готують спеціалістів у сфері інтелектуальної власності – тож запрошую усіх журналістів до навчання, це є актуальним і важливим у наш час, - зазначив Микола Паладій.

- Я впевнений, що тема плагіату в Україні є нагальною. Але не маю сумніву, що з нею можна успішно боротися і перемагати. Але й самі журналісти повинні дотримуватися норм професійної та людської етики, поважати колег і, що вкрай важливо, - бути юридично обізнаними, - підкреслив він.

Учасники „круглого” столу - відомі в Україні журналісти, юристи, керівники громадських організацій - обговорили різні аспекти плагіату в українському медіапросторі, також поділились цікавими пропозиціями боротьби із запозиченнями, привласненням чужих думок, ідей і проектів в журналістиці тощо.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 747 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
Информационный бюллетень ВОИС (20.03.2008)
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин
О ходе Всеукраинского конкурса "Изобретение-2007"
Делегация РАО на МИДЕМ-2008
Санкт-Петербург: создана инновационная инфраструктура
Закон о внедрении научных технологий внесен в Госдуму

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com