Пятница, 29.03.2024, 11:32
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Февраль » 27 » Громадська рада при Держінвестицій обговорила питання наслідків фінансової кризи та розвитку інноваційної діяльності в Україні
Громадська рада при Держінвестицій обговорила питання наслідків фінансової кризи та розвитку інноваційної діяльності в Україні
15:43
24 лютого 2009 року відбулося чергове засідання Громадської ради (далі – ГР) при Державному агентстві України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій).
Учасники засідання обговорили питання щодо характеру та наслідків глобальної фінансової кризи для України, державної підтримки інноваційної діяльності та ін.

Голова комісії з інноваційної та інвестиційної діяльності Ради національної асоціації товаровиробників  при Кабінеті Міністрів України, член ГР Іван Галенко  дав оцінку деяким наслідкам впливу кризи на реальний сектор економіки та запропонував сформувати групу від Громадської ради для участі в урядових засіданнях при розгляді питань щодо державної підтримки інвестиційних та інноваційних проектів.

Президент Українського товариства фінансових аналітиків Юрій Прозоров проінформував присутніх про стан та перспективи розвитку банківської сфери в Україні у період економічної кризи.

За словами віце-президента Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, члена ГР Сергія Свистіля, джерелом економічної кризи є відсутність моделі механізмів економічного розвитку. Для запобігання її негативного впливу в Україні необхідно реалізовувати інвестиційні проекти у сфері енергозбереження, підписати інноваційні угоди з країнами, які найменше постраждали від кризи та розробити механізми регулювання економіки, в яких необхідно передбачити державну підтримку вітчизняним товаровиробникам.

У інформації  директора Департаменту інноваційного розвитку Держінвестицій Олега Хименка йшлося про відсутність коштів для фінансової підтримки інноваційних проектів та програм в державному бюджеті України на 2009 рік та про необхідність внесення змін до цього бюджету.

Також учасники засідання були проінформовані про проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про інноваційну діяльність». Метою законопроекту, розробленого Держінвестицій, є вдосконалення  системи державного стимулювання інноваційної діяльності, що сприятиме прискоренню переходу економіки України на інноваційну модель розвитку.

Віце-президент з економічних питань всеукраїнської громадської організації «Асоціація грибовиробників» Галина Кучер запропонувала переглянути існуючу базу  даних інвестиційних та інноваційних проектів в Україні та адаптувати її до теперішніх умов.

Характеризуючи стан та проблеми розвитку інноваційної діяльності в Україні, член ГР, виконавчий директор технопарку «Інститут електрозварювання ім. Є. О. Патона» Олександр Мазур запропонував створити робочу групу для співпраці з Урядом України з питань підтримки інноваційного розвитку держави.

Юрій Прозоров наголосив, що необхідно створити законодавчу базу в Україні з венчурного фінансування інноваційних проектів, зазначивши при цьому, що сьогодні Держінвестицій займається цим питанням.

За словами Голови Держінвестицій Віктора Івченка, необхідно зробити аналіз фінансової системи та створити інфраструктурні інститути інноваційного розвитку, зокрема аналогічні діючому науковому парку «Київська політехніка».

В обговоренні питань порядку денного також взяли участь директор Центру ім. Доброва НАН України Борис Маліцький,  головний редактор журналу «Винахідник та раціоналізатор» Олександр Зубарєв та науковий консультант Української асоціації інвестиційного бізнесу Сергій Хоружий.

Учасники засідання прийняли до відома інформацію щодо результатів діяльності Держінвестицій у 2008 році та плани роботи Агентства на 2009 рік.

Підбив підсумки засідання Голова ГР, Президент громадської організації «Асоціація захисників інформації «АЗІС»,  ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» Михайло Згуровський. На його думку, необхідно розробити чітку стратегію виходу України з  економічної кризи, яка, зокрема,  має передбачати державну підтримку інвестиційних та інноваційних проектів у цей період та створити механізми підтримки вітчизняного товаровиробника.

Источник: http://www.in.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 772 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Февраль 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Симпозиум, посвященный разработке государственной политики на основе патентных ландшафтов в науках о жизни
Украина и Германия будут сотрудничать в области биоэнергетики
На договоре шапка горит
Минкультуры подготовило новый проект постановления о правилах импорта аудиовидеотехники и продукции в Россию. Авторские ставки стали ниже
Засідання робочих груп ДДІВ та Європейської Бізнес Асоціації
Региональные семинары для специалистов в области интеллектуальной собственности Центрального и Северо-Западного федеральных округов России
В Тернопольской области снижается инновационная активность предприятий

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com