Четверг, 28.03.2024, 13:23
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Март » 13 » Результати засідань сесій Ради ТРІПС
Результати засідань сесій Ради ТРІПС
11:08
3 березня 2009 року у м.Женева, Швейцарія, відбулася чергова сесія Ради з торговельних аспектів прав інтелектуальної власності (ТРІПС). 

На вище зазначеному заході обговорювалися наступні питання:
- стан нотифікацій відповідно до Угоди ТРІПС;
- огляд стану імплементації країнами-членами положень Угоди ТРІПС;
- перегляд положень статті 27.3 (b) Угоди ТРІПС; зв’язок між Угодою ТРІПС та Конвенцію з біологічного різноманіття; охорона традиційних знань та фольклору;
- технічне співробітництво;
- вибори голови.

Відповідно до п.2 порядку денного сесії представники делегації України поінформували держави-члени СОТ щодо стану імплементації в Україні законодавства в сфері інтелектуальної власності (ІВ).

Зокрема, було зазначено, що з метою забезпечення вступу України до СОТ національне законодавство у сфері ІВ повністю приведено у повну відповідність до норм та вимог угод СОТ.

Так, задля підвищення ефективності механізмів захисту прав ІВ у відповідності до вимог статей 46 та 59 Угоди ТРІПС до Цивільного (стаття 432) та Кримінального кодексів України (статі 176, 177 та 229) внесено положення стосовно знищення контрафактної продукції з метою недопущення її повторного введення в цивільний оборот, а також знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для виготовлення такої продукції.

З метою приведення режиму сплати зборів за дії, пов’язані з охороною прав на об’єкти інтелектуальної власності, у відповідність до положень статей 3 та 4 Угоди ТРІПС, 19 вересня 2007 року постановою Уряду України № 1148 введено єдину шкалу зборів. Тобто, затверджено єдиний механізм сплати зборів для будь-яких платників, незалежно від їх громадянства або постійного місця проживання чи місця знаходження. Даною постановою передбачено визначення розмірів зборів для платників із різних країн незалежно від валового національного доходу на душу населення. Дана постанова набула чинності 16 травня 2008 року.

Для вирішення питання співвідношення прав на торговельні марки та географічні зазначення до законів України "Про охорону прав на зазначення походження товарів" та "Про охорону прав на знаки для товарів і послуг" внесено зміни щодо співіснування торговельних марок та географічних зазначень, а також деяких інших питань правової охорони торговельних марок та географічних зазначень.

Також поінформовано, що Україна виконує свої зобов’язання відповідно до статті 63.2 Угоди ТРІПС щодо підготовки та направлення нотифікацій стосовно актів законодавства, які набрали чинності та стосуються предмету Угоди ТРІПС, "інших законів та правил" й інформації про стан і практику застосування національного законодавства у сфері ІВ. Відповідні нотифікації України розміщено на сайті СОТ.

Заслухавши доповідь представника делегації України, члени делегації Канади зазначили, що задоволені відповідями, наданими на запит щодо законодавства у сфері ІВ.
Представники Швейцарії, у свою чергу, визнали прогрес України в імплементації законодавства у сфері інтелектуальної власності та подякували за розгорнуті відповіді, надані на запит Швейцарії, висловили сподівання на подальший розвиток співробітництва у сфері ІВ.
Європейський Союз (ЄС) визнав значні зусилля України на шляху вдосконалення імплементації законодавства та висловив задоволення конструктивним та ефективним співробітництвом у сфері ІВ, зокрема, в рамках Діалогу з питань захисту прав інтелектуальної власності в Україні.
Крім цього, 5 березня 2009 року у м.Женева, Швейцарія, відбулася 22-а спеціальна сесія Ради ТРІПС. Відповідно до порядку денного розглядалося питання щодо заснування багатосторонньої системи нотифікацій та реєстрації географічних зазначень для вин і спиртних напоїв.
На сесії членами СОТ обговорено документи TN/C/W/52 зі змінами (який підтримують ЄС, країни Афро-Карибсько-Тихоокеанської групи та Африканської групи, Албанія, Бразилія, Китай, Колумбія, Хорватія, Еквадор, Грузія, Ісландія, Індія, Індонезія, Киргизстан, Ліхтенштейн, Колишня Югославська Республіка Македонія, Молдова, Пакистан, Перу, Шрі-Ланка, Швейцарія, Таїланд і Туреччина). Також заслухано позицію та роз’яснення ЄС стосовно зазначеного документу.
У рамках спеціальної сесії також було надано слово країнам членам СОТ, які підтримують "Спільні пропозиції", окреслені в документі TN/IP/W/10/Rev.2 (Аргентина, Австралія, Канада, Чилі, Коста-Ріка, Домініканська Республіка, Еквадор, Сальвадор, Гватемала, Гондурас, Японія, Республіка Корея, Мексика, Нова Зеландія, Нікарагуа, Парагвай, Китайський Тайбей, Південна Африка та США).
За результатами засідання визначено, що незважаючи на різні погляди з даного питання, члени СОТ погоджуються продовжити роботу щодо заснування багатосторонньої системи нотифікацій та реєстрації географічних зазначень. 

Наступне чергове засідання сесії Ради ТРІПС відбудеться орієнтовно наприкінці червня 2009 року.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 760 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Второй Международный Форум «ОТ НАУКИ К БИЗНЕСУ»
Региональные семинары для специалистов в области интеллектуальной собственности Центрального и Северо-Западного федеральных округов России
Контрафактный Чебурашка
Інформаційне повідомлення
16-те засідання Спільної робочої комісії відбулось
III студенческий конкурс "Лучший бизнес-план инновационного проекта"
Курс «Подготовка кандидатов в патентные поверенные»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com