Пятница, 19.04.2024, 20:55
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Апрель » 16 » Боротьба з комп’ютерними піратами
Боротьба з комп’ютерними піратами
18:33
На початку квітня відбулася прес-конференція "Комп’ютерне піратство в Україні: підсумки спільних зусиль держави й бізнесу".

Прес-конференцію організовано Асоціацією Business Software Alliance (BSA) та присвячено річниці роботи BSA в Україні.

У прес-конференції взяли участь заступник голови Держдепартаменту інтелектуальної власності Валентин Чеботарьов, керівник підрозділу боротьби зі злочинами у сфері інтелектуальної власності ДДСБЕЗ МВС Євген Рудик, директор BSA по Центральній і Східній Європі Георг Херрнлебен, голова Комітету BSA в Україні Даніїл Ключніков, юридичний представник BSA в Україні Владислав Шаповал.

У своєму виступі Валентин Чеботарьов дав визначення піратам, як "злочинцям, тим хто краде" і погодився з думкою інших виступаючих щодо необхідності активізації спільних зусиль проти піратства. Він підкреслив, що держава створила всі необхідні законодавчі умови для охорони і захисту прав інтелектуальної власності, а те, що система правозастосування не працює ефективно, спонукає об’єднувати зусилля правовласників та органів державної влади для розробки механізмів реалізації положень чинного законодавства.

Порівнявши створене законодавче поле з морем, Валентин Чеботарьов наголосив: "Море є, хвилі теж, давайте вчитись плавати". За його словами, "зрушення у боротьбі з піратством є відчутними, особливо останні півроку, а якщо чогось не вистачає у законодавстві, то Держдепартамент готовий надати допомогу і виправити ситуацію". Крім того, Валентин Чеботарьов висловив бажання побачити у складі BSA представників вітчизняних розробників та розповсюджувачів комп’ютерних програм.

Георг Херрнлебен, Даніїл Ключніков, Владислав Шаповал розповіли про заходи, які проводяться BSA в Україні на захист прав членів асоціації, подякували представникам державних органів за підтримку зусиль BSA щодо подолання проблеми піратства на ринку програмного забезпечення в Україні, запропонували об’єднувати зусилля для запобігання порушенню авторських прав на комп’ютерні програми тощо.

Нещодавніми яскравими прикладами цієї співпраці, на думку Даниїла Ключнікова, стали розроблені та оприлюднені на сайті Держдепартаменту інтелектуальної власності рекомендації щодо забезпечення правомірності використання комп’ютерних програм у діяльності суб’єктів господарювання та інформація стосовно перекриття 26 лютого 2009 року Департаментом державної служби з боротьби з економічною злочинністю МВС України найбільшого каналу постачання в Україну контрафактних компакт-дисків, у тому числі із записами програмного забезпечення.

Що стосується останнього, то про зазначену подію детальніше розповів Євген Рудик. Зокрема він повідомив, що у рамках проведення оперативно-розшукових заходів щодо транснаціональної злочинної групи, співробітниками Департаменту затримано одного з її учасників, який здійснив чергову доставку великої партії піратських програм. За даним фактом порушена кримінальна справа за статтею 176 (порушення авторського права й суміжних прав) Кримінального кодексу України. Зараз проводиться комплекс оперативних і слідчих заходів щодо залучення всіх учасників групи до встановленої законом відповідальності.

Під час відповідей на запитання журналістів доповідачі, зокрема, висловили думки про відсутність в Україні встановленої судової практики розгляду справ щодо порушення авторських прав на комп’ютерні програми, внаслідок чого судді виносять абсолютно протилежні рішення, безпідставно звільняючи правопорушників від відповідальності, в тому числі від адміністративної за малозначністю правопорушення. На думку Валентина Чеботарьова, яку підтримали всі доповідачі, навіть за один піратський диск порушник має відповідати, якщо на ньому містяться комп’ютерні програми, вартість правомірних екземплярів яких є значною і дозволяє притягнути винного навіть до кримінальної відповідальності.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 677 | Теги: BSA, пиратство |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Антигуа легализовано пиратство американского ПО
Конкурс 2008 среди организаций инновационной инфраструктуры
18-я сессия Постоянного комитета по законам о товарных знаках, промышленных образцах и географических указаниях
Пираты, на абордаж!
Экономика Тюменской области успешно переходит на инновационные рельсы
Башкортостан: одобрена целевая инновационная программа на 2008-2010 годы
Алтайский край: отобрано 10 проектов, рекомендованных к финансированию в 2008г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com