Пятница, 29.03.2024, 13:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Май » 28 » Удосконалення законодавства
Удосконалення законодавства
09:08

Комітет з питань науки і освіти пропонує на розгляд Верховній Раді України ряд законопроектів для вдосконалення чинного законодавства у сфері авторського права і суміжних прав.

Зокрема, Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект закону про доповнення до статті 5 Закону України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (реєстр. №3574). Законопроект передбачає формування перепон піратській діяльності шляхом створення доступу правовласників до інформації, яка подається заявником на одержання контрольних марок, через офіційний веб-сайт. Таким чином, особам, яким належать права на об'єкти авторського права та суміжних прав, пропонується надати можливість захистити свої інтереси в процесі видачі контрольних марок на примірники аудіовізуальних творів, фонограми, відеограми, комп'ютерні програми, бази даних.

Відповідно, Комітет рекомендує Верховній Раді України відхилити проект закону про визнання таким, що втратив чинність, Закон України "Про розповсюдження примірників аудіовізуальних творів, фонограм, відеограм, комп'ютерних програм, баз даних" (реєстр. №4296).

Також Комітет рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проекти законів про внесення змін до деяких законів України щодо авторського права і суміжних прав (реєстр. №4073) та про авторське право і суміжні права (реєстр. №4451). Метою законопроектів є узгодження відповідних положень діючого законодавства у цій сфері та приведення його у відповідність до Директив Європейського Союзу, удосконалення системи колективного управління майновими правами суб’єктів авторського права і суміжних прав. На засіданні зазначалось, що вказані законопроекти містять багато спільних положень, але в той же час мають певні відмінності: перший законопроект пропонує внесення змін до існуючого законодавства, а другий — передбачає нову редакцію закону. Голова Комітету Володимир Полохало висловив окрему думку, рекомендувавши авторам зазначених законопроектів "об'єднати їх в єдиний, оскільки вони обидва стосуються однієї сфери правового регулювання, містять переважну більшість спільних норм і підходів".

Комітет рекомендує прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 10 Закону України "Про авторське право і суміжні права" (щодо творів, які не є об'єктами авторського права) (реєстр. №3411). Законопроект пропонує збереження права авторства за розробниками на проекти документів публічного характеру (законів та інших актів, програмних та установчих документів політичних партій та інших об'єднань громадян, юридичних осіб), але розробник не може мати авторського права на прийнятий акт і не може вносити зміни і перешкодити вносити зміни до тексту проекту у процесі його прийняття.

Крім того, Комітет розглянув проект закону про внесення змін до деяких законів України для посилення охорони авторського й суміжних прав (реєстр. №3503). Інформацію авторів проекту закону було взято до відома та прийнято рішення розглянути його на одному з чергових засідань Комітету.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 781 | Теги: Законодательство |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Татарстан: требуется усиление борьбы с контрафактной и пиратской продукцией
Шістнадцяте засідання у Мінську
Проект змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності
"Круглий стіл" у Держдепартаменті
«Архимед-2008»
Ноу-хау в России будут охраняться законом
Реєстрація ОПВ у січні 2008 року

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com