Четверг, 25.04.2024, 00:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Июнь » 3 » BSA та Майкрософт посилюють боротьбу з нелегальним використанням програмного забезпечення в Україні
BSA та Майкрософт посилюють боротьбу з нелегальним використанням програмного забезпечення в Україні
15:34
Асоціація Business Software Alliance (BSA) разом із компанією "Майкрософт Україна" провела зустріч з представниками преси, присвячену обговоренню результатів шостого щорічного міжнародного дослідження комп'ютерного піратства, проведеного компанією IDC, та шляхам подолання проблеми нелегального використання програмного забезпечення в Україні.

З цієї нагоди юридичний представник BSA в Україні Владислав Шаповал ще раз розповів присутнім журналістам про оприлюднені 14 травня 2009 року результати зазначених досліджень і підкреслив, що рівень піратства програмного забезпечення на персональних комп'ютерах в Україні у 2008 році виріс на 1 процентний пункт (до 84%) порівняно з 2007 роком. При цьому в половині з 110 охоплених дослідженням країн світу рівень піратства знизився, і лише в 12% — зріс. Втрати галузі, за підрахунками IDC, від комп'ютерного піратства в Україні у 2008 році зросли до $534 млн.

Пан Шаповал підкреслив, що примусити легалізувати неправомірних українських користувачів наявне програмне забезпечення можливо лише силовими методами, а тому головна робота представників BSA в Україні зосереджуватиметься саме на примусовій легалізації, яка містить наступні етапи: збір інформації про неправомірне використання комп'ютерних програм, перевірка цієї інформації, направлення попереджувального листа (претензії) порушнику, ініціювання міліцейських перевірок та подальше кримінальне переслідування (позови до суду). При цьому мова не йтиме про укладання мирової угоди з порушником у разі порушення кримінальної справи, а тому Владислав Шаповал порадив неправомірним користувачам не доводити справу до цього заключного етапу, а легалізуватись добровільно.

Стосовно профілактичної роз'яснювальної роботи, то з точки зору юридичного представника BSA в Україні сьогодні в нашій країні економічно недоцільно проводити кампанію щодо просування ідеї використання легального програмного забезпечення серед пересічних громадян, оскільки споживач повинен перш за все знати, що за використання неліцензійних комп'ютерних програм він понесе неминуче покарання, а такі наслідки можна отримати лише завдяки використанню юридичної складової боротьби з піратством.

Керівник департаменту із захисту прав інтелектуальної власності компанії "Майкрософт Україна" Нікола Мірчіч розповів присутнім про результати роботи стосовно запобігання піратству у каналах сертифікованих партнерів компанії Майкрософт з метою дотримання останніми вимог чинного законодавства. Ця кампанія (під кодовою назвою "секретні покупці") на ринку України переживає вже п'яту хвилю і складається із наступних етапів: тестова закупівля програмного забезпечення, прямий контакт для переведення процесу закупівлі в легальне русло при порозумінні, у протилежному випадку юридичні переслідування порушників. Заключним етапом роботи кампанії є розповсюдження у пресі інформації про проведені акції з метою доведення їх результатів до широкого загалу. Цільовою аудиторією цього заходу є сертифіковані партнери компанії Майкрософт, які розповсюджують програмне забезпечення разом із персональними комп'ютерами у восьми великих містах України: Київ, Одеса, Львів, Дніпропетровськ, Донецьк, Харків, Миколаїв, Запоріжжя.

Проводяться такі заходи двічі на рік та перевіряється щоразу по 500 і більше підприємств-розповсюджувачів програмного забезпечення. За результатами листопадового дослідження 2008 року та останнього квітневого цьогоріч загальний рівень піратства у каналах сертифікованих партнерів компанії Майкрософт склав 46%, тоді як під час першої хвилі перевірки у листопаді 2007 року він складав 62%. Таким чином, приказка "довіряй, але перевіряй" підтвердила свою актуальність і серед цієї цільової аудиторії. Саме тому компанія "Майкрософт Україна" і надалі проводитиме кампанію "секретні покупці" в Україні і наступна хвиля перевірок відбудеться восени 2009 року.
Наприкінці зазначу, що захід проводився з українськими журналістами, однак робочими мовами, якими завжди були російська і англійська, у зв'язку з чим хотілося б підкреслити, що знання декількох мов представниками BSA та Майкрософт це добра справа, однак знаходячись на теренах України необхідно вільно володіти і державною мовою країни, де ви захищаєте приватні інтереси своїх компаній.

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 827 | Теги: пиратство, программное обеспечение |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Инновационная экономика: Вспомним советские НИИ
Бизнес инновационных технологий – 2008
В Тюменской области будут готовить инновационных менеджеров
Хабаровский край: создано "Дальневосточное агентство содействия инновациям"
Татарстан позиционируется как инновационный лидер
Комітет з питань науки і освіти створив Консультативну раду з питань науки і освіти
11-й Московский международный салон промышленной собственности "Архимед"

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com