Четверг, 25.04.2024, 03:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » 2009 » Июнь » 09
9 червня 2009 року  розпочав роботу міжнародний семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями на ранніх стадіях у країнах із перехідною економікою".

Проведення семінару ініційовано спільно Міністерством освіти і науки України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ). У заході беруть участь представники ВОІВ, Європейського патентного відомства, Євразійської патентної організації та фахівці із Центральної та Східної Європи.

Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха ... Читать дальше »

Сьогодні розпочав роботу міжнародний семінар "Управління інтелектуальною власністю у вищих навчальних закладах та науково-дослідних установах, управління інноваціями на ранніх стадіях у країнах із перехідною економікою".

Проведення семінару ініційовано спільно Міністерством освіти і науки України та Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ). У заході беруть участь представники ВОІВ, Європейського патентного відомства, Євразійської патентної організації та фахівці із Центральної та Східної Європи.

Заступник міністра освіти і науки України Максим Стріха привітав усіх учасників міжнародого семінару і підкреслив особливу важливість таких представницьких зустрічей, під час яких можна обмінятися досягненнями, обговорити проблеми у сфері інтелектуа ... Читать дальше »


З 22 по 23 червня 2009 року у м.Київ відбудеться регіональний семінар, присвячений питанням охорони аудіовізуальних творів. Організатори заходу - Державний департамент інтелектуальної власності Міністерства освіти і науки України спільно з Всесвітньою організацію інтелектуальної власності (ВОІВ).

Програма семінару

У рамках семінару планується висвітлення правових аспектів у аудіовізуальній сфері на міжнародному, регіональному та національному рівнях; обговорення договірних питань виробництва та розповсюдження аудіовізуальних творів; дослідження різних методів сприяння розвитку аудіовізуального сектора та обм ... Читать дальше »

Протягом травня 2009 року відбувалась активна робота по реалізації завдань, спрямованих на проведення державної політики у сфері використання прав на об`єкти промислової власності (далі - ОПВ), що мають правову охорону в Україні.

За вказаний період до Держдепартаменту надійшло 186 комплектів документів для внесення до відповідних державних реєстрів відомостей про передачу права власності на об’єкти промислової власності та про видачу ліцензій на їх використання.

До відповідних державних реєстрів внесено відомості про 171 передачу прав на ОПВ, з них: 150 - про передачу права власності на ОПВ, 15 - про видачу ліцензій на використання ОПВ, 6 - про "відкриті" ліцензії. Зазначені відомості опубліковано в офіційних бюлетенях "Промислова власність" №№ 9 та 10 за 2009 р ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 592 | Дата: 09.06.2009 | Комментарии (0) | Теги (Госдепартамент, статистика)

4 червня 2009 року у Запоріжжі в.о. директора Дніпровського регіонального центру інноваційного розвитку (далі – РЦІР) Віктор Біляков  взяв участь у робочій нараді, присвяченій участі органів місцевого самоврядування і комунальних структур міста в реалізації «Програми інноваційного розвитку Запорізької області на 2008–2012 роки» (далі – Програма).

У своєму виступі Віктор Біляков, зокрема, розповів про завдання Програми та визначив шляхи її реалізації, а також презентував організаційну структуру створюваного у Запорізькій області національного інноваційного кластеру «Нові машини». За його словами, цей кластер матиме кілька структурних підрозділів. У Запоріжжі буде створено два тематичних кластери – «Моторобудування і авіабудування», а також «Автомобілебудування», а в Мелітополі буде розта ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 723 | Дата: 09.06.2009 | Комментарии (0) | Теги (инновации)

Кыргызпатент подготовил проект закона о внесении изменений в закон Кыргызстана «Об авторском праве и смежных правах», согласно которому будут закреплены новые права авторов, исполнителей, производителей фонограмм, организациям эфирного и кабельного вещания, связанные с развитием информационных технологий и Интернета. Об этом 8 июня 2009 г. на международной конференции по вопросам защиты прав на интеллектуальную собственность заявил представитель Кыргызпатента Тимур Адилов.

По его словам, будут введены такие термины как «информация об управлении правами» и «технические средства защиты авторского права и смежных прав». «Также вносятся изменения и дополнения уточня ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 694 | Дата: 09.06.2009 | Комментарии (0) | Теги (интернет, Авторское право)

Конституция Российской Федерации гарантирует каждому гражданину свободу литературного, художественного, научного, технического и других видов творчества. Интеллектуальная собственность охраняется законом. Поэтому вопросы, связанные с усилением защиты интеллектуальной собственности в последние годы являются предметом повышенного внимания со стороны руководства нашей страны. Для контроля за данным направлением работы Правительством РФ была создана специальная Комиссия по противодействию нарушениям в сфере интеллектуальной собственности, её правовой охране и использованию, в которую входят представители Генеральной прокуратуры РФ.

С 1 января 2008 г. в силу вступил ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 1163 | Дата: 09.06.2009 | Комментарии (0) | Теги (пиратство, Авторское право)

Зустріччю високопоставлених осіб, відповідальних за ухвалення політичних рішень, і керівників установ інтелектуальної власності (ІВ) з 36 африканських країн, яка проходила в Преторії (ПАР, 26-27 травня 2009 р.) для обговорення значення ІВ як прискорювача процесу економічного і торгівельного розвитку, ознаменувався початок реалізації програми, що фінансується Японією, сприяючої використанню ІВ у Африці і найменш розвинених країнах (НРК).

Це захід, організований ВОІВ у співпраці з урядами Південної Африки і Японії, є частиною Програми для Африки і НРК, адміністративні функції якої виконує ВОІВ в рамках ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 695 | Дата: 09.06.2009 | Комментарии (0) | Теги (ВОИС)

Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Ульяновский областной конкурс «Лучший инновационный проект»
Началась реализация инициативы "Инновационные предприятия - Россия"
В России растёт уровень компьютерного пиратства
Обнинск: завершилась программа обучения малых инновационных предприятий
III-й инновационный форум
Інтелектуальна власність, №11
Forbes прорейтинговал российские бренды

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com