Четверг, 25.04.2024, 00:46
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Июнь » 3 » 5 найпростіших і найкорисніших винаходів
5 найпростіших і найкорисніших винаходів
21:09
Зараз нас оточують тисячі різних пристроїв і пристосувань, які прийшли до нас з аерокосмічної галузі та військпрому загалом. Сковорідки з тефлоновим покриттям, роботизовані пристрої, ті ж комп'ютери - все це колись було частиною розробок військових. Але є й винаходи, які ніяким боком не стосуються військового комплексу. Найпростіші винаходи - найгеніальніші. Їх навіть винаходом складно назвати, вони ніби як існували завжди. Тим не менше, хтось до цього всього додумався. У цьому огляді пропонуємо розглянути п'ятірку дуже простих винаходів, які знайомі всім нам.

Гумові стрічки
Ці стрічки, або 'гумки', як їх називають багато хто, зараз використовуються практично в кожному офісі (та й не тільки офісі). Здавалося б, проста річ. Є у неї офіційний автор - Стівен Перрі, який створив 'гумку' у 1845 році, будучи засновником компанії Messers Perry & Co, Англія. Він створив свій винахід з вулканізованої гуми. До цього дня майже всі ми використовуємо ці гумки для власних потреб.

Скріпка (скрепка – рус.)
Так, у неї теж є свій автор, і скріпка з'явилася в результаті роботи клерка з Норвегії на ім'я Джон Ваалер. Можливо, не він був першим, хто придумав скріпку (але тут нічого певного сказати неможна), проте він був першим, хто запатентував скріпку - спочатку в Німеччині, потім у США. Скріпка кінця 19-го століття трохи відрізнялася від нинішньої. Сучасна скріпка - 'донька' давньої скріпки, з'явилася після вдосконалення, доданого Вільямом Міддлбруком і Ватербурі, США, в 1899 році.

Соломинки для коктейлів
Так, і тут ми бачимо автора винаходу - ним став якийсь Марвін Стоун в 1888 році. Спочатку він використовував шматочок паперу, обгорнутий навколо пера, і склеєний. Потім він замінив папір на папір, просочений парафіном. Ну, і після кількох невдалих спроб він створив майже що сучасну соломинки, тільки, зрозуміло, не з пластика, а з тієї ж паперу з парафіном.

Мотузки
Родоначальниками мотузки вважаються стародавні єгиптяни, і вперше вона з'явилася в 3500 році до нашої ери (приблизно). Тоді мотузки створювалися з вовни тварин, волокон шовку (після того, сам шовк став відомий) та інших матеріалів. Як тільки окремі волокна навчилися сплітати разом, з'явилися мотузки.

Сумки для шопінгу
Шопінг в нинішньому своєму вигляді був придуманий містером Уолтером Х. Дебнером, який володів невеликою овочевою лавкою в містечку штату Міннесота. Так ось, він одного разу зауважив, що люди, які приходять до крамниці без сумок, беруть набагато менше продуктів, ніж ті, хто приходить із сумками. Чому? Та тому що більше просто забрати з собою не можуть. Так ось, він пошив кілька сумок, і став продавати їх за дуже дешевою ціною покупцям. Прибуток відразу пішов вгору. Через три роки Дебнер запатентував винахід, і тепер це одна з найбільш затребуваних речей у світі.

Источник: http://www.intelpro.net
Категория: Интересные новости | Просмотров: 610 | Теги: изобретения |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Информация о выполненных научно-исследовательских работах (НИР) в ФГУ ФИПС за период 2006-2007 гг.
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні".
"Блеск и нищета" нового законодательства об авторском праве
Заседание Административного совета Евразийской патентной организации
Хабаровский край: создано "Дальневосточное агентство содействия инновациям"
Идет подготовка законодательной базы по правам на ИС
Татарстан позиционируется как инновационный лидер

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com