Вторник, 16.04.2024, 06:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 28 » Cемінар до Євро – 2012 у Львові
Cемінар до Євро – 2012 у Львові
20:49
28 вересня 2011 року в м. Львів пройшов регіональний науково-практичний семінар, присвячений питанням набуття та захисту прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів.

У заході взяли участь представники держадміністрації Львова, правоохоронних органів, судової гілки влади, Львівської обласної митниці, а також фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України та інші зацікавлені особи.

Під час семінару було обговорено практичні питання організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™.

Вітаючи присутніх, заступник директора Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Інститут) Анатолій Горнісевич наголосив на важливості та актуальності теми семінару, особливо з огляду на наближення дати проведення чемпіонату ЄВРО-2012. Він ознайомив учасників з основними заходами, які проводяться в напрямі забезпечення набуття й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів, а також проаналізував сучасний стан відповідної нормативно-правової бази.

Від Львівської митниці зі вступним словом виступив Ярослав Сапрука, головний інспектор сектора з питань захисту прав інтелектуальної власності, який доповів аудиторії про можливості Держмитслужби України щодо захисту прав інтелектуальної власності УЄФА.

Заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності – начальник відділу міжнародних норм права Інституту Марія Василенко – висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та окреслила засоби боротьби з ним. Зокрема, вона розглянула паразитичний маркетинг як асоціацію з подією та її значимістю шляхом використання репутації організатора події та безпосередньо самої події (спортивної) у комерційних цілях без дозволу організатора. Також доповідач навела приклади випадків паразитичного маркетингу, які було зафіксовано під час проведення значимих спортивних заходів.
– Є різні способи боротьби з паразитичним маркетингом та захисту прав інтелектуальної власності добросовісних осіб, а також притягнення до відповідальності осіб, які зловживають правом інтелектуальної власності, – зазначила Марія Василенко. – Але ці способи не однакові та залежать від багатьох факторів, тому кожна країна розробляє власну систему захисту прав інтелектуальної власності на час підготовки та проведення спортивного заходу. В Україні, як і в більшості держав світу, відсутнє спеціальне законодавство, яке регулює відносини, пов’язані із захистом від паразитичного маркетингу. Тому організаторам та спонсорам доводиться захищати свої права за допомогою, наприклад, законодавства у сфері захисту прав інтелектуальної власності та захисту від недобросовісної конкуренції.

Під час семінару виступили й інші фахівці Інституту.

Начальник відділу заходів з охорони інтелектуальної власності Інна Костенко виступила з доповіддю на тему: «Інтелектуальна власність УЄФА як предмет правової охорони».

Ірина Атаманова, головний спеціаліст аналітично-правового відділу, розповіла про автоматизовану базу даних (БД) інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Доповідач зупинилася на призначенні цієї БД, її структурі та особливостях користування. Як зазначила Ірина Атаманова, відомості цієї БД оприлюднені на офіційному веб-порталі Державної служби інтелектуальної власності України – http://base.ukrpatent.org/searchEURO2012.

Основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА проаналізувала Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з охорони інтелектуальної власності.

Ярослав Огнев’юк, адвокат, патентний повірений, партнер патентно-юридичної агенції «Дубинський і Ошарова», зосередив увагу аудиторії на особливостях практики захисту прав УЄФА. Зокрема, він представив присутнім пропозиції щодо вирішення питань удосконалення законодавства в цій сфері.

Захід відбувся відповідно до графіка проведення регіональних семінарів у приймаючих містах, затвердженого наказом Державної служби інтелектуальної власності України від 02.08.2011 № 02-Н "Про затвердження Плану виконання заходів завдання № 11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2011 рік".

З матеріалами семінару можна ознайомитися ТУТ.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 477 | Теги: Євро-2012 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Віртуальні семінари від ЄПВ
Утверждены правила выплаты вознаграждения исполнителям и изготовителям фонограмм
Комитет Госдумы по науке готовит поправки сразу к трем законам
Д.Медведев предлагает создавать патентные фонды для защиты ИС в РФ
Cеминар «Проблемы создания и управления технопарками»
Легко ли защитить свою идею?
Засідання Громадської ради при Держдепартаменті

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com