Четверг, 28.03.2024, 21:00
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июнь » 17 » Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?
Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?
18:11
17 червня 2011 року в медіа-холі інформаційного агентства Українські національні новини відбулася прес-конференція за участю першого заступника голови Державної служби інтелектуальної власності України Олексія Янова. Тема прес-конференції актуальна для держави - «Чи реально викоренити неліцензійне програмне забезпечення в Україні?».

Олексій Янов прокоментував ситуацію яка склалася нині в країні, окресливши головну тезу: «За останніми даними, які надходять до служби, в органах виконавчої влади використовується лише 45% неліцензійного програмного забезпечення. Порівнюючи з 2006 роком, коли використовувалось 75,2%, можна вважати, що Україна рухається щодо легалізації програмного забезпечення у вірному напрямі».

Згідно з пунктом 14 постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2003 року у центральних органах виконавчої влади проводиться щорічна планова інвентаризація комп'ютерних програм.

Відповідно до пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2004 року органи виконавчої влади під час проведення щорічної планової інвентаризації комп'ютерних програм визначають перелік і кількість примірників програм, які необхідно легалізувати, та подають до Держслужби у встановленому порядку відповідну інформацію.

У прес-конференції брав участь керівник Департаменту захисту інтелектуальної власності українського представництва однієї з найбільших світових IT-компаній „Майкрософт" Юрій Омельченко. Він, зокрема, навів інші дані підготовлені іноземними організаціями, за результатами яких рівень неліцензійного програмного забезпечення в Україні зростає і становить 86%.

"Повна ліквідація неліцензійного програмного забезпечення в Україні – це амбіційне завдання. Зараз завдання полягає в тому, щоб змінити динаміку використання неліцензійного програмного забезпечення на ринку України. Світова практика показує, що за 2-3 роки зниження рівня піратства до 10% цілком реальне. Особливо, якщо в державі починаються процеси централізованої легалізації", - наголосив Юрій Омельченко.

Продовжуючи коментувати тему прес-конференції, Олексій Янов повідомив, що у Держслужбі впродовж тижня було проведено низку зустрічей.

«Попередні заходи у сфері легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади включали проведення переговорів правовласників з представниками міжвідомчої робочої групи. З метою узгодження умов легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади 14 червня 2011 року відбулася нарада з правовласниками, які мають виключне право дозволяти використання комп'ютерних програм в Україні. А 16 червня 2011 року відбулося засідання Міжвідомчої робочої групи з питань легалізації комп’ютерних програм. На ньому обговорювалися результати щорічної планової інвентаризації комп’ютерних програм. За підсумками вказаних заходів будуть здійснені розрахунки щодо потреб у фінансовому забезпеченні легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади. Про результати цих розрахунків та пропозиції щодо подальших дій з легалізації буде повідомлено Кабінет Міністрів України до кінця червня 2011 року» - додав Олексій Янов.

Безперечно, що лише спільними зусиллями держави і правовласників удасться викоренити найближчим часом неліцензійне програмне забезпечення в Україні як у секторі державних установ, так і в приватному.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 395 | Теги: пиратство, Авторское право, Госслужба, программное обеспечение |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
III студенческий конкурс "Лучший бизнес-план инновационного проекта"
72% українців використовують неліцензійні програми Microsoft
Всеукраїнський тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства
Семінар на тему: "Особливості експертизи заявок на винаходи та корисні моделі в Україні".
"Блеск и нищета" нового законодательства об авторском праве
Міносвіти визначило інноваційні проекти
В Роспатент посыпались заявки на «Царя-медведя», «Медведку» и «Медведевку»

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com