Пятница, 29.03.2024, 15:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Май » 17 » Цьогорічний Cписок 301 Торговельного представника США
Цьогорічний Cписок 301 Торговельного представника США
15:06
Список 301 щорічно складається Торговельним представником США (USTR) та визначає перелік країн, які не здійснюють ефективного захисту прав інтелектуальної власності.

Країни, які допускають найбільші порушення у зазначеній сфері та цим спричиняють значні негативні наслідки (наявні чи потенційні) для США, зараховуються до Списку.

Вважається, що Список 301 відображає прагнення стимулювати та підтримувати ефективний захист прав інтелектуальної власності в усьому світі.

Ось, країни, які згідно цьогорічного  звіту USTR перебувають у Списку 301:
Список пріоритетного спостереження: Алжир, Аргентина, Канада, Чилі, Китай, Індія, Ізраїль, Індонезія, Пакистан, Росія, Таїланд, Венесуела;
Список спостереження: Білорусія, Болівія, Бразилія, Бруней, Колумбія, Коста-Ріка, Домініканська Республіка, Еквадор, Єгипет, Фінляндія, Греція, Гватемала, Італія, Ямайка, Кувейт, Ліван, Малайзія, Мексика, Норвегія, Перу, Філіппіни, Румунія, Іспанія, Таджикистан, Туреччина, Туркменістан, Україна, Узбекистан, В'єтнам;
cекція 306, моніторинг: Парагвай.

Як можна переконатись, у Списку 301 знаходяться як країни, що розвиваються, так і країни з розвинутою економікою.

Загалом, основним питанням, порушеним у цьому Списку є проблема Інтернет-піратства в країнах, таких як Канада, Іспанія, Італія, Росія та ін. USTR у 2011 році закликає будь-яку країну (торгового партнера), що знаходиться у Списку пріоритетного спостереження, до переговорів для проведення узгоджених дій з метою покращення ситуації із захистом прав інтелектуальної власності.

Україна залишається у  Списку спостереження, не дивлячись на те, що мала деякі покращення в 2010 році, включаючи розвиток та прийняття Плану спільних заходів з удосконалення системи захисту прав інтелектуальній власності.

USTR рекомендує Україні посилити захист прав, зокрема це стосується заборони використання в Уряді неліцензійного програмного забезпечення, а також внести зміни до Закону України «Про авторське право і суміжні права», активізувати державний контроль за використанням об’єктів  інтелектуальної власності.

USTR  вважає, що не досить ефективно використовуються правові ініціативи в Україні у сфері запобігання широкому розповсюдженню піратської продукції та зменшення обсягу контрафакту, що переміщується через територію України в інші країни. На думку USTR все ще недостатньо повноважень митниці для заборони відвантаження товарів, що містять об’єкти інтелектуальної власності. Тому USTR пропонує покращити захист прав при митному переміщенні таких товарів.

USTR також звертає увагу на проблему збільшення Інтернет-піратства і закликає прийняти законопроект, що вносить зміни до Закону України «Про авторське право і суміжні права», з метою запобігання подальшому збільшенню нелегального використання об’єктів авторського права і суміжних прав у цифровій мережі. Разом з тим, USTR зазначає, що в 2010 році значно зменшились обсяги розповсюдження неліцензійних дисків з фільмами.

Крім того, USTR закликає Україну покращити роботу судової системи, оскільки проблемними питаннями залишається затримка прийняття рішень, недостатність інформації стосовно експертиз та недосконалість законодавства.

США традиційно і надалі продовжать спостереження за дотриманням законодавства у сфері інтелектуальної власності, виконанням зазначених пропозицій та реалізацією плану заходів в Україні.

Для довідки: нагадаємо, що США в 2001 році в рамках Списку 301 прийняли рішення щодо зняття пільг з України відповідно до Загальної системи преференцій, а в 2002 році Україну було внесено до Списку у якості «Пріоритетної іноземної країни». У зв’язку з цим були застосовані торговельні санкції на продукцію, що імпортувалася з України.

Протягом кількох років Україні вдалося запровадити дієві заходи з реалізації законодавства у сфері інтелектуальної власності.

У результаті в 2005 році США прийняли рішення про зняття торговельних санкцій з України, а в 2006 році USTR запропонував в рамках Списку 301 змінити статус України з «Пріоритетної іноземної країни» та включити до «Списку країн пріоритетного спостереження».

Источник: http://www.intelvlas.com.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 388 | Теги: |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
VII Конкурс русских инноваций
Состоялось награждение победителей конкурса "Лучший инновационный проект 2007 года"
Реєстрація прав на ОПВ у листопаді
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
Інформаційне повідомлення
Санкт-Петербург: создана инновационная инфраструктура
В МЭРТ разработан проект концепции кластерной политики в РФ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com