Среда, 24.04.2024, 00:30
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 27 » Домовленості щодо подальшої співпраці України та ВОІВ
Домовленості щодо подальшої співпраці України та ВОІВ
20:17
У результаті переговорів з Генеральним директором ВОІВ доктором Френсісом Гаррі під час проведення 48-ї серії засідань Асамблей держав-членів ВОІВ було досягнуто домовленостей про подальшу співпрацю України та ВОІВ.

У зустрічі, зокрема, узяли участь Директор Департаменту ВОІВ з питань співробітництва з деякими країнами Європи та Азії Міхаль Свантнер, Постійний представник України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Микола Маймескул і голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій.

Генеральний директор ВОІВ пообіцяв надати підтримку Україні за такими напрямами:

1. Розвиток законодавства у сфері інтелектуальної власності.
Україні обіцяна підтримка в приєднанні до міжнародних договорів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ. Нещодавно Україна приєдналася до низки міжнародних договорів, адміністративні функції яких виконує ВОІВ, а саме: Локарнської угоди про заснування Міжнародної класифікації промислових зразків, Страсбурзької угоди про Міжнародну патентну класифікацію, Віденської угоди про міжнародну класифікацію зображувальних елементів торговельних марок, Сінгапурського договору про право з торговельних марок. Зміни та нововведення, передбачені цими угодами, потребують додаткового роз’яснення щодо імплементації їхніх норм в українське законодавство. У зв’язку з цим пропонується провести в Україні семінар чи серію семінарів практичного характеру для обговорення положень Сінгапурського договору про право з торговельних марок.

2. Навчання спеціалістів у сфері інтелектуальної власності, поширення знань про інтелектуальну власність та формування високого рівня культури й освіти у сфері інтелектуальної власності в суспільстві.

ВОІВ здійснюватиме підтримку в організації Міжнародної літньої школи з ІВ. Цьогорічний захід був проведений на високому рівні та отримав багато позитивних відгуків. Важливим для літньої школи є залучення до навчання іноземних студентів, а до його проведення – викладачів-міжнародних експертів, особливо фахівців з тем, які на сьогодні не достатньо вивчені в Україні.
З боку ВОІВ обіцяно підготовку спільної навчальної програми: питання вищої освіти у сфері інтелектуальної власності є ключовим у підготовці спеціалістів цієї галузі. Досвід Академії ВОІВ та престиж її навчальних програм стане запорукою більш якісного навчання в Україні. З метою реалізації такої програми Україна звертається до ВОІВ з конкретними пропозиціями: мова програми – англійська/російська; форма - дистанційно-стаціонарне навчання (за зразком Магістерської програми в Турині); надання можливості стажування у ВОІВ для кращого студента; залучення експертів для супроводження студентських наукових досліджень тощо.

3. Удосконалення механізмів захисту прав ІВ.

На постійній основі проводитиметься навчання для українських суддів, організовуватиметься стажування для представників державної системи інтелектуальної власності у ВОІВ.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 521 | Теги: Госдепартамент, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
В Санкт-Петербурге пройдет международная научно-инновационная конференция
Лауреаты премии Крафурда 2008 года
Семинар в рамках проекта «Патентная информация для инноваций»
Самарская область: увеличено количество премий в области науки и техники
У Китаї, Росії і Канаді найбільше піратської продукції
Старт нового проекта
Товарные знаки привлекают паразитов

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com