Пятница, 19.04.2024, 22:14
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2009 » Ноябрь » 20 » Громадська рада при Держінвестицій обговорила питання інноваційного розвитку регіонів
Громадська рада при Держінвестицій обговорила питання інноваційного розвитку регіонів
18:43
17 листопада 2009 року відбулося чергове засідання Громадської ради (далі – ГР) при Державному агентстві України з інвестицій та інновацій (далі – Держінвестицій).

Учасники засідання, зокрема, обговорили питання розробки та реалізації регіональних програм інноваційного розвитку в системі формування інноваційної моделі економіки.
 

Директор Центру ім. Доброва НАН України, член ГР Борис Маліцький проінформував про основні проблеми розробки та впровадження регіональних програм інноваційного розвитку  та зазначив, що інновації є основою ефективної економіки як у регіонах, так і на державному рівні. У цьому контексті невідкладним завданням є залучення до процесу впровадження інновацій представників місцевих органів виконавчої влади.

Голова Держінвестицій Людмила Супрун повідомила присутніх про плани агентства щодо розширення мережі регіональних центрів інноваційного розвитку (далі – РЦІР)
  та  підписання договорів про співпрацю з місцевими органами виконавчої влади.

Зі співдоповіддю на тему «Регіональні програми інноваційного розвитку в системі формування інноваційної моделі економіки» директор Департаменту інновацій Держінвестицій Олег Хименко поінформував присутніх про механізм
 реалізації політики інвестиційно-інноваційного розвитку регіонів. Він також повідомив, що до утворення мережі РЦІР в Україні було прийнято дві регіональні програми інноваційного розвитку – у Донецькій та Вінницькій областях. З травня 2007 року за участю РЦІР прийнято сім і розроблено проекти дев’яти таких програм.

Члени ГР зазначили, що реалізація інноваційної політики в регіонах досі здійснюється фрагментарно, хаотично, залежно від сформованої інноваційної інфраструктури та дій органів влади, місцевого бізнесу, характеризується низьким рівнем залучення інтелектуального потенціалу регіону та слабкими міжрегіональними зв’язками, а отже потребує підвищення координації.

Висвітлюючи питання вдосконалення інвестиційної інфраструктури для фінансування інноваційної діяльності
  в регіонах член Ради Українського товариства фінансових аналітиків, генеральний директор ТОВ «ФА-Сервіс» Андрій Кувшинов  визначив основні  проблеми, що заважають вдосконаленню інвестиційної інфраструктури для фінансування інноваційної діяльності в регіонах, та поділився своїм баченням щодо основних шляхів їх вирішення. Серед них, зокрема, удосконалення законодавства щодо захисту прав  інтелектуальної власності, розвиток корпоративного права, створення фінансових інструментів залучення інвесторів, розробка податкових стимулів та активізація співпраці між державою та приватним капіталом тощо.

Директор Департаменту інвестицій Держінвестицій Ростислав Лукач у співдоповіді на тему «Інвестиційна інфраструктура для фінансування інновацій в регіонах» розповів про діяльність Держінвестицій з розбудови інвестиційної інфраструктури для фінансування інновацій, а саме: створення державного банку сприяння розвитку, державної експортної страхової компанії, фонду кредитних гарантій, венчурного фонду для фінансування інновацій та мережі спеціалізованих небанківських інноваційних фінансово-кредитних установ.

Члени ГР обговорили план роботи на 2010 рік та прийняли відповідне рішення.

Источник: http://www.in.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 662 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Хабаровский край: 29 дел по интеллектуальной собственности уже в суде
В Челябинской области растет изобретательская активность
Финансирование аграрной науки в Казахстане необходимо увеличить
Первый раунд консультаций между экспертами Российской Федерации и Швейцарской Конфедерации
V конференція з питань патентування в галузі біотехнології
Ударим нанотехнологиями по контрафакту!
Статистическая информация об использовании объектов интеллектуальной собственности за 2007 г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com