Суббота, 20.04.2024, 11:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 15 » Хроніка урядових рішень
Хроніка урядових рішень
20:29
До сфери управління Державної служби інтелектуальної власності України передано цілісні майнові комплекси державних підприємств. Відповідне розпорядження на своєму засіданні 7 вересня 2011 року схвалив Кабінет Міністрів України.

Проект розпорядження "Про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств до сфери управління Державної служби інтелектуальної власності" розроблено Міністерством освіти і науки, молоді та спорту на підставі пункту Указу Президента України від 9 грудня 2010 року № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2011 р. № 346 "Про ліквідацію урядових органів".

Відповідно до Положення про Державну службу інтелектуальної власності України, Державна служба входить до системи органів виконавчої влади і забезпечує реалізацію державної політики у сфері інтелектуальної власності.

Так, до її функцій належать, зокрема: організація в установленому порядку експертизи об'єктів права інтелектуальної власності, видача патентів/свідоцтва на об'єкти права інтелектуальної власності, здійснення державної реєстрації та ведення обліку об'єктів права інтелектуальної власності, проведення реєстрації договорів про передачу прав на об'єкти права інтелектуальної власності, що охороняються на території України, закладів експертизи та доручення їм проведення експертизи заявок, ведення державних реєстрів об'єктів права інтелектуальної власності.

Тож, Кабінетом Міністрів України прийнято рішення про передачу державних підприємств "Український інститут промислової власності", "Українське агентство з авторських та суміжних прав" Міністерства освіти і науки України та "Інтелзахист" Міністерства освіти і науки України до сфери управління Державної служби інтелектуальної власності.

Державне підприємство "Український інститут промислової власності" є єдиним в Україні органом, що проводить експертизу заявок на об'єкти промислової власності (винаходи, корисні моделі, промислові зразки, знаки для товарів і послуг, топографії інтегральних мікросхем, зазначення походження товарів, тощо) на відповідність умовам надання правової охорони, робить висновки експертизи за заявками, бере участь у підготовці до державної реєстрації об'єктів інтелектуальної власності та офіційної публікації відомостей про них, забезпечує ведення відповідних державних реєстрів.

Державне підприємство "Українське агентство з авторських та суміжних прав" відповідно до статуту здійснює управління на колективній основі майновими правами суб'єктів авторського права, зокрема, такими категоріями майнових прав, як використання об'єктів авторського права шляхом: публічного виконання, в тому числі на радіо та телебаченні, відтворення творів за допомогою механічного, магнітного та іншого запису, репродукування, відтворення аудіовізуальних творів чи звукозаписів творів в особистих цілях та інше.

Основними завданнями Державного підприємства "Інтелзахист" відповідно до статуту є: організація і забезпечення ведення Єдиного реєстру одержувачів контрольних марок для маркування примірників аудіовізуальних творів та фонограм, забезпечення процесу видачі контрольних марок для маркування примірників аудіовізуальних творів та фонограм, запровадження заходів з легалізації комп'ютерних програм та правомірного їх використання, ведення реєстру виробників та розповсюджувачів програмного забезпечення.

Віднесення зазначених державних підприємств до сфери управління Державної служби буде відповідати завданням оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та усуненню дублювання функцій між Міністерством і Державною службою, запровадження ефективних механізмів реалізації правових норм охорони і захисту прав інтелектуальної власності, здійснення спільних заходів щодо попередження, виявлення і припинення правопорушень у сфері інтелектуальної власності та підвищення іміджу України у міжнародній спільноті.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 470 | Теги: Законодательство, Госслужба |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Усього зареєстровано охоронних документів
8 февраля - День российской науки
Татарстан позиционируется как инновационный лидер
ВОИС и Кейптаунский университет предлагают руководителям коммерческих предприятий программу по вопросам стратегического управления ИС
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
Патентное дело в таблицах и схемах, В.М.Лещенко
Состоялось очередное заседание Общественного совета при Госинвестиций

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com