Четверг, 28.03.2024, 13:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 7 » Конференція у Ялті - початок роботи
Конференція у Ялті - початок роботи
20:41

6 вересня в м. Ялта (АР Крим) розпочала роботу XVI міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності".

Організаторами заходу виступили Державний департамент інтелектуальної власності (Держдепартамент), Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Європейське патентне відомство (ЄПВ) та Рада міністрів Автономної Республіки Крим.

Конференція проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ України, Антимонопольного комітету України, Державної митної служби України, Державного агентства України з інвестицій та інновацій, Верховного суду України, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України та Академії правових наук України.

Відкрив захід і привітав учасників голова Держдепартаменту Микола Паладій:
– Шановні друзі, гості та учасники конференції!
Мені дуже приємно вітати вас на XVI Міжнародній науково-практичній конференції. Сьогодні для обговорення актуальних проблем у сфері інтелектуальної власності зібралися представники шістнадцяти країн світу – Ізраїлю, Казахстану, Македонії, Молдови, Польщі, Російської Федерації, Швейцарії, Угорщини та інших. Свої вітання й побажання плідної праці на конференції передає учасникам міністр освіти і науки України Дмитро Табачник: Уряд України підтримує міжнародні заходи такого високого рівня, які вже стали традиційними й проводяться щороку. Також хочу висловити вдячність Уряду Кримської АР за співпрацю й теплий прийом.


До привітання голови Держдепартаменту долучилася представник ВОІВ, постійна учасниця ялтинських конференцій Сауле Тлевлесова:
– Дякую в першу чергу Миколі Паладію й кримській владі – за організацію цієї конференції й гостинність Ялти.
Крим для України є визнаним брендом, знаним у всьому світі. І нинішня конференція певним чином є також національним брендом – тільки в інтелектуальному плані.
Серед цьогорічних конференцій з питань інтелектуальної власності, які проводяться в Україні, ялтинська – уже четверта. Такі заходи орієнтовані на різні групи людей, професійна діяльність яких пов’язана з цими питаннями. І систематичність проведення таких конференцій є ознакою великої уваги до цієї галузі знань з боку ВОІВ, Уряду України та Держдепартаменту, які активно співпрацюють для забезпечення належного рівня розвитку сфери ІВ.


Від імені Ради міністрів Кримської АР привітав присутніх на конференції Айдер Аблятипов, заступник міністра освіти і науки АР Крим:
– Вітаю вас на щорічній конференції з актуальних проблем інтелектуальної власності.
В умовах реформування системи освіти в України одним з перших наших завдань є посилення ефективності використання результатів наукової діяльності, створення умов для інтеграції науки, безперервне підвищення рівня освіти у сфері інтелектуальної власності. Досягнення таких цілей дозволить підняти рівень правової культури в українському суспільстві, створить сприятливі умови для забезпечення реальної охорони інтелектуальної власності від неправомірного використання. І нинішня конференція – один з реальних кроків на шляху вирішення актуальних проблем у сфері інтелектуальної власності.

Заступник голови Вищого господарського суду України Віктор Москаленко підкреслив важливість конференції для господарських судів:
– Діяльність Держдепартаменту інтелектуальної власності як органу державного управління, яка спрямована на законодавче забезпечення захисту прав інтелектуальної власності та практичне його застосування, є дуже плідною. Наша співпраця в цьому напрямі забезпечує захист прав інтелектуальної власності на рівні розвинених країн світу.
Тому для судейського корпусу господарських судів цей захід – міжнародна конференція з питань захисту інтелектуальної власності – є дуже важливим. Він дає можливість поспілкуватися з фахівцями, які на практиці використовують законодавчі норми правової охорони інтелектуальної власності. Цінність ялтинської конференції полягає для нас ще й у тому, що на ній планується обговорення проекту рекомендацій Вищого господарського суду України щодо застосування законодавства у сфері інтелектуальної власності, – сповістив Віктор Москаленко.


Алекс Райан, радник з питань економіки Посольства США в Україні, наголосив на бажанні уряду його країни зміцнювати співпрацю з Україною:
– Підтримка, охорона та захист інтелектуальної власності відповідають національним інтересам будь-якої країни.
Захист інтелектуальної власності стимулює людей до винахідництва, творчої діяльності, упровадження інновацій, а також створює підґрунтя для економічного зростання суспільства. Міцна система захисту прав інтелектуальної власності є також необхідною для подальшої інтеграції України в Європу, а також для конкурентоспроможності її економіки у світі. Уряд України багато працював, щоб покращити ситуацію з охороною та захистом прав інтелектуальної власності, і Сполучені Штати Америки вітають досягнення України у сфері правозастосування. Одним з показників прогресу, який ми помітили і який став можливим завдяки активізації заходів з правозастосування та співпраці з інтернет-провайдерами, – коментарі на піратських сайтах про те, що Україна більше не є притулком для піратських творів, як це було раніше. Це, безумовно, позитивне зрушення.
США пишаються тим, що мають можливість співпрацювати з Україною над удосконаленням захисту прав інтелектуальної власності. Ми ставимося до України як до сильного економічного партнера й сподіваємося на те, що її подальше зростання дозволить їй стати ще сильнішим гравцем в інтегрованій Європі. Наше посольство, як і раніше, дуже цінує співпрацю з Урядом України, і ми й надалі надаватимемо їй допомогу, організовуючи додаткові заходи з правозастосування, зокрема і в наступному році, – зазначив Алекс Райан.


У перший день роботи конференції Микола Паладій також виступив з доповіддю "Удосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності – найважливіша складова інноваційного розвитку України". Директор Державного підприємства "Український інститут промислової власності" Алла Жарінова розповіла про десятирічну діяльність Інституту та його плани на майбутнє.

Тематика конференції:

Розвиток і вдосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності.
Право інтелектуальної власності в Україні: розвиток і гармонізація законодавства, практика імплементації та застосування.
Авторське право і суміжні права в Україні: проблеми сьогодення та перспективи розвитку.
Методологія й практичні аспекти експертизи заявок на об’єкти промислової власності.
Патентно-інформаційне забезпечення й автоматизація діяльності експертного органу.
Захист прав інтелектуальної власності в судовому порядку: законодавчі основи, методологія та судова практика. Медіація.
Використання прав на об’єкти інтелектуальної власності, інноваційна діяльність, трансфер технологій.
Підготовка фахівців у сфері охорони, використання й захисту прав інтелектуальної власності.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 594 | Теги: Укрпатент, Госдепартамент, ВОИС, ЕПВ |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
"Інтелектуальна власність", №12
Выставка-конгресс «Высокие технологии. Инновации. Инвестиции»
Forbes прорейтинговал российские бренды
Законопроект України
Закон о внедрении научных технологий внесен в Госдуму
Статистическая информация об использовании объектов интеллектуальной собственности за 2007 г.
Щодо колективного управління правами на твори, виконання, фонограми, відеограми...

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com