Пятница, 19.04.2024, 16:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Март » 2 » Конференція у Сваляві закінчилася
Конференція у Сваляві закінчилася
13:46
Як повідомлялося, на минулому тижні в м. Свалява проходила XV Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності", організована Державним департаментом інтелектуальної власності спільно з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності та Європейським патентним відомством.

Головні питання конференції торкалися не тільки аналізу проблем, але й пошуку шляхів їх вирішення, а тому викликали професійний інтерес у учасників. Під час заходу представники різних країн висловили власне бачення з питань правової охорони об’єктів інтелектуальної власності, поділилися практичним досвідом, дізналися багато нового від колег та взяли участь у жвавих дискусіях.

На початку конференції про основні віхи стратегії розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності розповів заступник голови Держдепартаменту Володимир Дмитришин.

– Це вже п’ятнадцята традиційна зустріч, присвячена обговоренню актуальних проблем, які існують у цій сфері, – нагадав він.– Напевно, немає потреби наголошувати на важливості розвитку й удосконалення національної системи правової охорони інтелектуальної власності для кожної країни. Але сьогодні є ще багато проблемних питань, вирішення яких потребує об’єднання зусиль багатьох спеціалістів, діяльність яких пов’язана з інтелектуальною власністю.
– На цей час одним з найважливіших напрямів державної політики в Україні є сприяння розвиткові та ефективному використанню досягнень творчих особистостей – вчених, винахідників, авторів, виконавців – людей, здатних генерувати нові ідеї, виробляти конкурентоздатну продукцію, збагачувати духовність і культуру нації, – зауважив Володимир Дмитришин.

Робота конференції проходила по секціях.
На першій з них начальник відділу Держдепартаменту Оксана Пархета та заступник директора ДП "Український інститут промислової власності" (Інститут) Петро Іваненко та інші учасники засідання розглянули питання інформаційного забезпечення та економіки інтелектуальної власності. До обговорення цієї теми долучилися також представники зарубіжних патентних відомств. Зокрема, керівник служби інформаційного забезпечення Національного інституту інтелектуальної власності Республіки Казахстан Алмагуль Ашенова під час конференції розповіла про інформатизацію свого патентного відомства, а по її завершенні – уже в Києві – продовжила безпосереднє знайомство з роботою патентного відомства України.
Велике значення в Україні надається питанням захисту прав інтелектуальної власності в адміністративному та судовому порядках. На секції відповідного тематичного напряму про це розповіли начальник відділу Держдепартаменту Інна Шатова та перший заступник директора Інституту Лев Глухівський. Представники юридичних компаній, які брали участь у конференції, активно включилися в обговорення актуальних проблем у практиці розгляду спорів щодо порушення прав інтелектуальної власності та об’єднання зусиль для їх спільного вирішення. 
Однією з найбільш актуальних на конференції була тема правової охорони об’єктів промислової власності (ОПВ). Особливу увагу під час засідання наступних секцій було приділено винаходам та позначенням. Очолювали секції з цих питань керівники відповідних відділень Інституту – Наталія Петрова та Василь Банніков. Активну участь в обговоренні зазначеної теми взяли вітчизняні фахівці та представники патентних відомств Республіки Молдова й Республіки Казахстан, розповівши про те, як відбуваються процеси правової охорони використання й захисту ОПВ в їхніх державах.
У межах XV Міжнародної науково-практичної конференції "Актуальні проблеми інтелектуальної власності" відбувся також міжнародний семінар з питань охорони аудіовізуальних творів та виконань. Інформаційна необхідність та актуальність такого заходу зумовлена потребою вирішення низки проблемних питань, які накопичилися у сфері захисту аудіовізуальних творів. Семінар зібрав у своє коло багатьох вітчизняних та зарубіжних фахівців, серед яких такі: Міхал Свантнер, керівник відділу з питань співпраці з країнами Європи та Азії ВОІВ; Сергій Семенов, регіональний представник, Міжнародна федерація виробників фільмів (FIAPF); Енді Проджер, заступник Генерального секретаря Британського союзу виконавців; Хосе Марія Монтес, директор Департаменту правових та міжнародних відносин, Організація колективного управління правами виконавців AISGE; Гельмут Кожушек, директор з правових питань та введення бізнесу Асоціації міжнародного колективного управління аудіовізуальних творів (AGICOA), та інші. Модератором семінару була начальник відділу з питань авторського права та суміжних прав Держепартаменту Тамара Давиденко, яка висвітлила питання правового регулювання процесів створення та використання аудіовізуальних творів та виконань і системи колективного управління у цій сфері в Україні.
У конференції взяли участь понад 150 представників сфери інтелектуальної власності міжнародних та зарубіжних організацій та фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності України.

Источник:
http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 529 | Теги: ЕПВ, Госдепартамент, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Віртуальні семінари від ЄПВ
Усього зареєстровано охоронних документів на ОПВ
Засідання Науково-технічної ради Державного підприємства "Український інститут промислової власності"
В Україні мало використовують інноваційні технології
На сайте ФИПС открыта новая рубрика
Разом у вирішенні актуальних питань щодо вдосконалення "контрольної марки"
Сообщение Информационного совета Федеральной службы по интеллектуальной собственности, патентам и товарным знакам

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com