Пятница, 19.04.2024, 00:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 13 » Конференція в Ялті успішно стартувала
Конференція в Ялті успішно стартувала
20:24
12 вересня 2011 року в м. Ялта (АР Крим) розпочала роботу XVIII Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми інтелектуальної власності".

Організатори заходу – Державна служба інтелектуальної власності України (Державна служба), Всесвітня організація інтелектуальної власності (ВОІВ), Європейське патентне відомство (ЄПВ), Рада міністрів Автономної Республіки Крим та Державне підприємство "Український інститут промислової власності".

Конференція відбувається за сприяння Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства внутрішніх справ України, Антимонопольного комітету України, Державної митної служби України, Верховного суду України, Вищого господарського суду України, Вищого адміністративного суду України та Академії правових наук України.

Міжнародний захід такого високого рівня проводиться в Україні щороку й став уже традиційним, причому з кожним роком його важливість істотно зростає, як зростає й кількість українських та іноземних учасників. На цьогорічну конференцію завітали фахівці з інтелектуальної власності Білорусі, Болгарії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Китаю, Молдови, Німеччини, Польщі, Російської Федерації, США, Туреччини, Швейцарії та інших країн.

Захід урочисто відкрив Олексій Янов, перший заступник голови Державної служби:
– Знаковим є те, що наш захід з кожним роком збирає дедалі більше спеціалістів і фахівців. У цьому році до України завітали представники 14 країн та 4 міжнародних організацій. Це свідчить про те, що вплив інтелектуальної власності на економіку країни значно зростає. Я сподіваюся, що всі зустрічі, які проходитимуть у межах конференції, будуть плідними на отримання нової інформації та обмін досвідом.

Наталія Гончарова, заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, у своєму виступі зазначила:
– Уже увісімнадцяте тут зібралися люди, визначальною характеристикою яких є вміння дивитися вперед і бачити перспективи. Без ефективного вирішення проблем у сфері інтелектуальної власності не можливе соціально-економічне зростання нашої країни. Для збереження та розвитку її науково-технічного потенціалу, розвитку зовнішньої торгівлі, міжнародного обміну сучасними технологіями, залучення в економіку країни іноземних інвестицій необхідно забезпечити надійні гарантії правової охорони інтелектуальної власності. Я впевнена, що цей захід зробить відповідний внесок у вирішення перелічених питань.

Сауле Тлевлесова, координатор програм відділу співробітництва з деякими країнами Європи та Азії ВОІВ, привітала присутніх на заході від імені Френсіса Гаррі, Генерального директора ВОІВ, та висловила своє враження від роботи щорічної конференції:
– Зараз, дивлячись на аудиторію, я бачу багато знайомих облич – це свідчить про стабільну зацікавленість людей у знаннях. Ця конференція є перспективною, тому що може похвалитися учасниками з 14 країн та 4 міжнародних організацій. Дякую Державній службі інтелектуальної власності України, зокрема Миколі Паладію. Я закликаю аудиторію до спілкування без монологів, з великою кількістю запитань у ході дискусій. На сьогоднішньому засіданні присутні колеги з Патентного управління Державного відомства інтелектуальної власності Китайської Народної Республіки, які в цьому році досягли колосальних результатів, збільшивши кількість подання заявок на 54 % порівняно з 2010 роком. Вважаю, що всім присутнім буде цікаво поспілкуватися з китайською делегацією та познайомитися з досвідом представників східного відомства.

Ніна Формбі, координатор міжнародних проектів ЄПВ, зазначила у своєму виступі таке:
– Багато чула про Міжнародну науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми інтелектуальної власності» в Ялті, і мені приємно, що врешті-решт я тут. Такий захід – можливість не тільки обговорити перспективи, але й згадати та проаналізувати результати, досягнуті за роки розвитку сфери інтелектуальної власності в Україні. Головне – не зупинятися на досягнутому, використати цей захід як можливість для здобуття нових знань.

Олександр Пасенюк, голова Вищого адміністративного суду України, подякував організаторам конференції за запрошення та зазначив, що проведення такого заходу є важливим для розвитку держави, адже інтелект високо цінується в розвинених країнах і є стратегічним ресурсом для їх економічного зростання:
– Інтерес суддівського корпусу України до цієї конференції зростає, про це свідчить присутність на ній представників усіх гілок судової влади. Для представників вітчизняних судів цей захід – можливість обмінятися досвідом, повідомити про актуальні проблеми в судовому захисті, які, на жаль, існують. Сподіваюся, що робота в секціях допоможе окреслити шляхи вирішення таких проблем.

До подяк організаторам конференції із сподіваннями на активну та плідну роботу приєднався й МА Вейє, Генеральний директор Патентного управління Державного відомства інтелектуальної власності Китайської Народної Республіки.

Завершив урочисте відкриття конференції Алекс Райан, дипломат економічного відділу Посольства США в Україні:
– Відразу хочу сказати, що розвиток інтелектуального ресурсу будь-якої країни є важливим для всіх сфер діяльності, і мені приємно, що Україна має певні досягнення в цьому напрямі. Зазначу, що відносини України із США, пов’язані з розвитком сфери інтелектуальної власності, мають двосторонній характер. У найближчому майбутньому ми плануємо проведення спільних заходів, спрямованих на покращення інвестиційного клімату, а також разом працюватимемо над вирішенням проблеми піратства та вдосконаленням законодавчої бази з цього питання. Представництво США усіляко підтримуватиме Україну в розвитку сфери інтелектуальної власності – ми цінуємо співпрацю з українськими колегами!

Щорічна міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання інтелектуальної власності» успішно стартувала: триває пленарне засідання й невдовзі учасники заходу почнуть відвідувати тематичні секції.

Источник: http://www.sips.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 755 | Теги: ЕПВ, Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Изобретатели избавились от НДС
Приморский край: будет принят закон об инновационной деятельности
Власти запустят портал для общения с народом и оплаты госпошлин
Тюменский госуниверситет разрабатывает научную программу по освоению Сибири
Інформаційне повідомлення
Спасут ли инновации Россию?
Хабаровский край: 29 дел по интеллектуальной собственности уже в суде

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com