Пятница, 19.04.2024, 08:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Март » 16 » Круглий стіл: фахівці підбивають підсумки
Круглий стіл: фахівці підбивають підсумки
16:21
16 березня 2011 року на базі Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Інститут) відбувся круглий стіл щодо роз’яснення положень Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків та Протоколу до неї.

Заключний із серії заходів, організованих Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ) спільно з Державною службою інтелектуальної власності України (Держслужба), зібрав у своєму колі патентних повірених, представників державних підприємств та комерційних організацій, фахівців державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, ЗМІ.

Учасники обговорили питання правової охорони торговельних марок, зокрема детально опрацювали практичні аспекти застосування Мадридської системи, особливості експертизи міжнародних заявок, формування баз даних тощо.

Відкриваючи захід, Лев Глухівський, перший заступник директора Інституту, подякував учасникам за активну участь протягом двох попередніх днів і побажав успіхів та плідної роботи в ході круглого столу.

Сергій Зотін, старший юридичний радник відділу співробітництва з деякими країнами Європи та Азії ВОІВ, у свою чергу, подякував українській стороні за теплий прийом та чудову організацію заходів.
- Мета нашого сьогоднішнього зібрання, на якому присутнє широке коло фахівців сфери інтелектуальної власності України, – обговорити робочі питання у зв’язку з розвитком Мадридської системи, зокрема й щодо діяльності Міжнародного бюро ВОІВ. Гадаю, у спеціалістів є багато запитань, на кожне з яких ми постараємося дати вичерпну відповідь, – зазначив представник ВОІВ.
Сергій Зотін також розповів про програми тренінгів ВОІВ, створені з метою навчання студентів та підготовки кваліфікованих кадрів у сфері інтелектуальної власності. За його словами, ВОІВ активно працює в цьому напрямі, тому що основним своїм завданням вважає сприяння розвитку системи правової охорони інтелектуальної власності як в окремій країні, так і на міждержавному рівні. Тим паче, що на сьогодні членами ВОІВ є 184 країни.

Практичні аспекти експертизи міжнародних заявок у ВОІВ висвітлив Ксав’є Декомб, координатор секції експертизи та реєстрації відділення міжнародних реєстрів Мадридської та Лісабонської систем ВОІВ (сектор брендів і промислових зразків).

Тетяна Демченко, старший юридичний експерт інформаційної секції юридичного відділу відділення міжнародних реєстрів Мадридської та Лісабонської систем ВОІВ (сектор брендів і промислових зразків), окреслила в презентації роль ВОІВ у правовій та технічній підтримці торговельних марок. Зокрема, вона зупинилася на питаннях методології та підходів до формування баз даних торговельних марок і здійснення інформаційного пошуку.

Аспекти національного досвіду використання Мадридської системи розкрила Світлана Сухінова, начальник відділу міжнародних реєстрацій знаків для товарів і послуг Інституту. Вона розповіла про особливості процедури та практики експертизи торговельних марок в Україні.

По завершенні круглого столу Тетяна Демченко підсумувала результати триденної роботи й поділилася враженнями від організації заходів в Україні:
- Гадаю, сьогоднішній круглий стіл, як і два попередні семінари, був надзвичайно корисним для спеціалістів сфери інтелектуальної власності України. Завдяки високому рівню організації заходів його учасники мали можливість і отримати цінну інформацію від фахівців ВОІВ, і обмінятися професійним досвідом з колегами, і виробити напрями подальшої співпраці. Я намагалася висвітлити конкретні фахові питання, які стосуються торговельних марок і, гадаю, є особливо актуальними для експертів Інституту. Але торговельна марка – це загалом такий об’єкт, який цікавить широку аудиторію. Зважаючи на запитання учасників, рівень дискусії, жвавий інтерес преси, абсолютно впевнено можу сказати: усі налаштовані на поглиблення співпраці у сфері правової охорони торговельних марок, зокрема щодо їх захисту за Мадридською системою.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 466 | Теги: Госслужба, ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Тюменский технопарк будет поддерживать инновации
Пуск второй очереди Саровского технопарка запланирован на 2008 год
Делегация РАО на МИДЕМ-2008
Санкт-Петербург: на инновации будет выделен почти миллиард рублей
Ульяновский областной конкурс «Лучший инновационный проект»
Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
V конференція з питань патентування в галузі біотехнології

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com