Четверг, 28.03.2024, 16:40
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июль » 18 » Міжнародна літня школа з ІВ – 2011 відкрита!
Міжнародна літня школа з ІВ – 2011 відкрита!
17:23
18 липня 2011 року в м.Одеса розпочала роботу Міжнародна літня школа з інтелектуальної власності. Це двотижневий захід інтенсивного навчання за програмою Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), яка охоплює базові аспекти інтелектуальної власності. Проведення школи було ініційоване Державним департаментом інтелектуальної власності спільно із Всесвітньою академією ВОІВ у рамках програми професійного розвитку. Заняття в школі проводяться на базі Національного університету "Одеська юридична академія" (НУОЮА).

Міжнародна літня школа, яка проходить в Україні вже третій рік поспіль, надає можливість студентам старших курсів і молодим професіоналам поглибити знання у сфері інтелектуальної власності, дати оцінку інтелектуальній власності як інструменту економічного, соціального, культурного та технологічного розвитку суспільства, показати роль ВОІВ у глобальному адмініструванні інтелектуальної власності.

Урочисто відкрив захід, побажавши успіху студентам у навчанні та прагненні до нових звершень, віце-президент НУОЮА, проректор з міжнародних зв’язків В’ячеслав Туляков.

Від імені Державної служби інтелектуальної власності України студентів привітав перший заступник Голови Олексій Янов:
– Вітаю кожного учасника, який обрав саме Міжнародну літню школу з інтелектуальної власності в м. Одеса серед інших шкіл, організованих у різних країнах Всесвітньою організацією інтелектуальної власності в співпраці з державами-членами.

Я хотів би висловити щиру подяку представнику ВОІВ Марті Фрідлі та Національному університету "Одеська юридична академія" за роки співпраці й плідного партнерства в питаннях організації цієї школи. Щороку ми приймаємо студентів з усього світу. І цього разу раді вітати представників з Малайзії, Білорусі, Росії, Азербайджану, Австрії, Кенії й України. Я впевнений, що ви почерпнете з цього навчального курсу багато корисної та важливої інформації, яка стане вам у нагоді в подальшій професійній діяльності.

Олексій Янов запропонував аудиторії розгорнуту презентацію державної системи правової охорони інтелектуальної власності, ознайомив присутніх з концепцією її розвитку на 2011 – 2014 роки.

Марта Фрідлі, начальник сектора права торговельних марок ВОІВ, у своїй промові навела широкий перелік тем, які студенті вивчатимуть та обговорюватимуть у Літній школі, акцентувавши увагу на важливості знань у сфері інтелектуальної власності в сучасному світі:
– Під час навчання в Літній школі ви отримаєте знання та досвід від видатних експертів у галузі ІВ, а також заслухаєте курс лекцій на актуальні теми сьогодення, зокрема про сучасні тенденції розвитку та міжнародний захист авторських і суміжних прав, трансфер технологій і ліцензування, значення новітніх технологій і їх захист, вплив недобросовісної конкуренції на сферу інтелектуальної власності.

Також Марта Фрідлі за допомогою яскравих прикладів у відеопрезентації розповіла студентам про ВОІВ та роль цієї організації в розвитку інтелектуальної власності.

Відкриття Міжнародної літньої школи з ІВ – 2011 завершилося ознайомчою екскурсією по Національному університету "Одеська юридична академії", під час якої студенти та викладачі мали можливість познайомитися й поспілкуватися в невимушеній атмосфері.

Також студентам Міжнародної літньої школи з інтелектуальної власності випала чудова нагода бути присутніми на зустрічі з президентом парламентської асамблеї Ради Європи Мевлут Кавусоглу, який відвідав НУОЮА з офіційним візитом.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 406 | Теги: Госслужба, ВОИС, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июль 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Регистрация товарных знаков в условиях действия части IV ГК РФ
Свободный доступ к базе данных Mеждународных непатентованных наименований
Усього зареєстровано охоронних документів
Хабаровский край: создано "Дальневосточное агентство содействия инновациям"
Госдума приняла законопроект о взимании патентных и иных пошлин
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Засідання Генеральної ради Світової організації торгівлі

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com