Пятница, 26.04.2024, 01:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Апрель » 28 » Міжнародний день інтелектуальної власності - 2011
Міжнародний день інтелектуальної власності - 2011
20:42
27 квітня 2011 року відбулися урочистості з нагоди святкування Міжнародного дня інтелектуальної власності. На заходи зібралися учасники з усіх куточків нашої країни – винахідники, митці, фахівці державної системи інтелектуальної власності України, патентні повірені, представники творчих спілок, громадськість, ЗМІ.

У прес-центрі Українського дому відбулася прес-конференція за участю голови Державної служби інтелектуальної власності України Миколи Паладія та директора Державного підприємства «Український інститут промислової власності» Алли Жарінової. Вони ознайомили слухачів з перспективами розвитку державної системи правової охорони інтелектуальної власності України, відповіли на велику кількість запитань представників ЗМІ.

На адресу учасників урочистого засідання лунали привітання від Президента України Віктора Януковича, Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника. З нагоди свята надіслав вітальний лист Генеральний директор Всесвітньої організації інтелектуальної власності Френсіс Гаррі, який дав високу оцінку стану та перспективам співробітництва ВОІВ з Україною у сфері ІВ.

Микола Паладій, звертаючись до присутніх, наголосив на нових підходах у формуванні державної політики у сфері інтелектуальної власності:
– Ми маємо намір удосконалювати свою діяльність у напрямі забезпечення максимальної підтримки творчих особистостей, здатних створювати винаходи, новітні технології, духовно й культурно збагачувати націю. Я вірю, що в найближчому майбутньому реалізується наше бажання створити Міждержавну регіональну організацію з питань охорони торговельних марок (МРО) зі штаб-квартирою в м. Київ. Плануємо також удосконалити структуру та зміст вищої освіти шляхом включення в освітні програми питань інноваційної діяльності. Працюємо в напрямі розвитку міжнародного співробітництва з питань освіти у галузі ІВ шляхом створення міжнародного учбово-наукового центру й упровадження освітніх стандартів, пов’язаних з реалізацією міжнародних магістерських програм підготовки фахівців у сфері інтелектуальної власності, трансферу технологій та інноваційної діяльності. На завершення хочу всім побажати успіхів, процвітання, здійснення всіх планів і задумів!

Виступаючи перед аудиторією, Валентин Чеботарьов, заступник голови Комітету з питань науки, інновацій та інформатизації, також привітав присутніх і підкреслив важливість створення умов, які дадуть можливість науковцям і винахідникам реалізовувати власні напрацювання й творчий потенціал шляхом використання механізмів державної підтримки.

У ході урочистого засідання виступив голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк, який запевнив присутніх у готовності тісно співпрацювати з Державною службою інтелектуальної власності України та робити все можливе в напрямі створення системи належного захисту прав інтелектуальної власності в нашій країні.

Також було підбито підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід року – 2010" та вручено нагороди переможцям – кращим винахідникам і творчим колективам. Окремі відзнаки отримали переможці в категорії "Кращий винахід серед молоді". Один з них – 28-річний Ярослав Філак, – винахід якого допомагає діагностувати стан хребта при порушеннях постави.
– Для дослідження я брав дані дітей віком 12–14 років в одному з українських санаторіїв, де працював над своєю дисертацією. На жаль, у країні зараз ситуація така, що 80 % дітей мають порушення хребта. Під час роботи над власним пристроєм я взяв за основу винахід, який було зареєстровано ще 1900 року, але він був громіздким та незручним у використанні. Мій «сколіозометр» є унікальним у своєму роді, це довів і патентний пошук: ні в Україні, ні за її межами подібного пристрою не існує, – запевнив молодий винахідник.

Під час святкування відбулося відкриття першої на території пострадянських країн тематичної виставки плаката учасників Всеукраїнського молодіжного конкурсу "Створюй, втілюй, здобувай!". Тематика конкурсу була присвячена питанням обізнаності суспільства, зокрема молоді, у питаннях прав інтелектуальної власності, її правової охорони, використання та захисту. У ньому взяли участь майже 300 молодих художників з усіх куточків України.

Представниця Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Світлана Михеєнко, неодноразова переможниця різних українських конкурсів плакатів, отримала другу премію на конкурсі. Вона, зокрема, зазначила, що свої сили потрібно неодмінно якнайефективніше використовувати, а такі заходи, як цей конкурс, – гарна можливість їх випробувати.
– Кожен конкурс – це як перевірка на конкурентоспроможність. Ти демонструєш те, що ти вмієш робити не так, як усі. Крім того, такі заходи – гарна можливість зробити внесок у добру справу.

Віра Білостоцька, студентка Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука, коментуючи результати участі в конкурсі, зазначила:
– Потрібно працювати й не стояти на місці, адже праця кожного несе в собі важливу інформацію. Раніше я брала участь у різних конкурсах, але цей особливий, адже він всеукраїнський. Для мене честь представляти тут свій витвір, важливо було надіслати роботу, яка має на меті донести важливе послання до глядачів. Я зробила всього три плакати, але в останній момент повністю змінила концепцію та надіслала інший. Свій плакат я створила для того, щоб люди зрозуміли, що власні ідеї, втілені у щось вагоме, потрібно берегти, бо ж вони коштують, як мінімум, важкої праці.

З нагоди свята кращих працівників державної системи правової охорони інтелектуальної власності нагороджено грамотами та почесними відзнаками.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 456 | Теги: Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Апрель 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
РНБО рекомендує провести генетичну паспортизацію рослин
Конкурс «Бизнес инновационных технологий - 2008»
Санкт-Петербург: создана инновационная инфраструктура
Реєстрація прав на ОПВ у березні
Самарская область: увеличено количество премий в области науки и техники
В Сан-Франциско проходит крупнейшая выставка высоких технологий Macworld—2008, посвященная платформе Apple Macintosh
Молодым архангельским ученым будут вручены премии

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com