Среда, 24.04.2024, 04:58
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Сентябрь » 27 » Міжнародний інноваційний форум країн СНД стане постійно діючим майданчиком для обміну інноваційним досвідом
Міжнародний інноваційний форум країн СНД стане постійно діючим майданчиком для обміну інноваційним досвідом
20:39
Сьогодні, 27 вересня  в Києві розпочав роботу Міжнародний інноваційний форум країн СНД, який відкрив прем’єр-міністр України Микола Азаров. Вітаючи учасників та гостей, він висловив сподівання, що у майбутньому Форум стане постійно діючою площадкою, де відбуватиметься обмін передовим досвідом та закладатимуться основи науково-технічного співробітництва країн близького та далекого зарубіжжя. Також голова Уряду поділився своїми враженнями від огляду спеціалізованих виставок. У них взяли участь 400 компаній з різних країн світу, які продемонстрували свої досягнення в галузі медичного приладобудування і високотехнологічної медичної техніки, нано- та біотехнологій, фармацевтичного виробництва, новітніх технологій для АПК і промислового сектору.

Микола  Азаров високо оцінив роботу українських науковців та інженерів, однак зауважив, що українські інновації здебільшого залишаються на стадії дослідної розробки й не «насичують» економіку. Він наголосив на тому, що змінити цю ситуацію можна лише за умови побудови в Україні інноваційної інфраструктури – саме на це сьогодні спрямовується політика Уряду. «Результатом розпочатих реформ має стати підвищення попиту та пропозиції в інноваційному секторі економіки, зростання інноваційної активності у промисловості», - сказав Микола Азаров. Він зауважив, що формування постіндустріальної економіки – спільна задача для країн СНД. За його словами, наші науково-технічні ресурси, які формувалися ще за часів СРСР, на сьогодні майже вичерпані, тому потрібно сконцентрувати спільні зусилля на «проектах майбутнього», а саме – розвивати ті галузі, які є для економік СНД точками зростання і де ми вже працюємо разом. Це, насамперед, аерокосмічна галузь, ІКТ, нові матеріали, біо- та нанотехнології, виробництво медичної техніки та діагностичного обладнання.

Про необхідність інноваційного повороту економіки сказав і Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко. Він наголосив на тому, що задля перетворення України на інтелектуальну, успішну державу потрібне впровадження інновацій в реальну економіку, ефективне державно-приватне партнерство в галузі науки і техніки, підвищення якості середньої та вищої освіти, заохочення кожної особистості до творчої праці.

Нагадаємо, що Міжнародний інноваційний форум  країн СНД організований Державним  агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України і Національною академією наук України. Він триватиме з 27 по 30 вересня. Під час Форуму відбудуться секційні засідання та круглі столи, а також презентації учасників Форуму. 28 вересня проходитиме конференція, присвячена питанням практичної реалізації доктрини інноваційного розвитку країн СНД на базі Інформаційно-Маркетингових Центрів. В рамках трьох сесій обговорюватимуться питання державної інноваційної політики та її національних особливостей, розвитку венчурного бізнесу в аспекті інфраструктури інноваційної діяльності, трансферу технологій та інші актуальні питання.

Источник: http://www.dknii.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 978 | Теги: инновации |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Регистрация товарных знаков в условиях действия части IV ГК РФ
Четвертую часть ГК хотят отложить на год
Віртуальні семінари від ЄПВ
Когорта патентних повірених зростає
Семинар на тему «Инновационная деятельность в Вологодской области: вопросы коммерциализации технологий»
Роспатент: марки социально значимых товаров в РФ наименее защищены
Реєстрація прав на ОПВ у січні

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com