Пятница, 29.03.2024, 01:37
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Июнь » 8 » Міжнародний семінар "Протидія порушенням авторського права і суміжних прав у цифровому середовищі". Другий день
Міжнародний семінар "Протидія порушенням авторського права і суміжних прав у цифровому середовищі". Другий день
18:03
8 червня 2011 року провідні фахівці у сфері інтелектуальної власності України в співпраці з колегами з США розпочали завершальний етап дводенного міжнародного семінару з питань протидії правопорушенням авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі.

Другий день заходу включав обговорення стратегій і механізмів, які застосовуються для розслідування справ щодо порушень авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі, і практичних порад від представників американської делегації.

Джеремі Бенкс, Міжнародна федерація фонографічної індустрії, окреслив деякі питання, які потрібно вирішити до формування стратегії для ефективного її використання:
– Потрібно брати до уваги місце скоєння правопорушення, наприклад, трапляється, що правовласник перебуває у Великій Британії, а його права порушили в Німеччині. Також важливо зважати на стандарти та рівні доказової бази й на те, яка інформація має додаватися до зібраних доказів відповідно до чинного законодавства тої чи іншої країни.

Джеремі Бенкс представив презентацію, у якій висвітлив тему "Стратегії для успішного пошуку та фіксації електронних доказів", розповів про збирання та зберігання доказів, вилучення обладнання, а також про управління правами в цифровому середовищі.

У другій частині семінару Майкл Постон, Федеральне бюро розслідувань США, надав слухачам інформацію та практичні поради з приводу розслідувань випадків порушення прав інтелектуальної власності.

По завершенні міжнародного семінару його учасники поділилися враженнями від заходу та власними поглядами на ситуацію щодо правопорушень авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі в Україні:

Кевін Розенбаум, Відомство патентів і торговельних марок США:
– Дуже радий був відвідати цей семінар. Відзначу, що в Україні питанням захисту прав інтелектуальної власності приділяється велика увага й цей семінар – яскраве тому підтвердження. Надзвичайно важливо, що з-поміж запрошених на захід є ті, хто розслідує карні справи у сфері порушень авторського права та суміжних прав, – представники МВС і прокуратури. Якщо ми всі об’єднаємо зусилля, то результати у сфері захисту авторського права та суміжних прав значно покращаться й проблема піратства буде викоренена. Дуже важлива підтримка з боку уряду, самих правовласників, фахівців сфери ІВ, правоохоронних органів і всього суспільства в цілому. Значну роль у справі поліпшення окресленої ситуації відіграють такі засоби, як відкритий діалог у суспільстві, та організація навчальних семінарів на зразок сьогоднішнього, до участі в яких залучаються працівники різних галузей і під час яких узагальнюється досвід багатьох країн. І бажано, щоб представники таких організацій, як, наприклад, FBI, розповідали про власні методи вирішення проблем захисту прав ІВ.
– Інтернет-піратство є найбільшою проблемою для музичної індустрії як в Україні, так і за кордоном. Тому важливість проведення семінару та його користь важко переоцінити, адже по-перше, цей захід дав можливість обговорити законопроект № 6523 (положення якого підтримали присутні на конференції зарубіжні колеги), і, по-друге, дозволив українським правоохоронним органам отримати з перших рук досвід розслідування фактів порушення авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі.

На жаль, протягом останніх років Україну дедалі частіше називають одним з найбільших джерел цифрового піратства, адже саме в нашій країні розміщуються сервери найбільших файлообмінних мереж. Але це далеко не єдина проблема – зростає кількість сайтів, незаконна діяльність яких базується або на розміщенні музичних і відеофайлів, або на свідомому заохоченні такого розміщення шляхом надання технологічної площадки чи інтернет-посилань кінцевим споживачам, – розповів Ігнат Бережний, директор Асоціації музичної індустрії України, і на останок додав:
– Музичні компанії сподіваються, що цей захід забезпечить суттєве зростання кількості кримінальних переслідувань організаторів та адміністраторів піратських інтернет-ресурсів, а також розширення міжнародного співробітництва між українськими правоохоронним органами й Інтерполом і ФБР та співробітництва з представниками індустрії.
– Комп'ютерне піратство й надалі становить серйозну загрозу для глобальної економіки, однак люди чітко розуміють цінність інтелектуальної власності та її роль у забезпеченні економічного зростання.

У свою чергу спеціалісти з авторського права США готові надати будь-яку допомогу: відповісти на запитання, поділитися методичними матеріалами й усім накопиченим досвідом, – усе це для того, щоб інформаційно підтримати українських фахівців, – зазначила Ен Чаітовіц, Відомство патентів і торговельних марок США.

Сергій Наливайко, начальник управління контролю за використанням об’єктів права інтелектуальної власності, підкреслив важливість таких заходів і наголосив на їх доцільності:
– Для ефективної протидії правопорушенням авторського права та суміжних прав у цифровому середовищі державним органам спільно з компетентними правоохоронними органами й бізнес-сектором необхідно проводити просвітницьку роботу та підвищувати рівень поінформованості населення з питань вищезазначеної тематики. І сьогоднішній семінар є чудовим засобом для досягнення цієї мети.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 681 | Теги: пиратство, Авторское право, Госслужба, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Июнь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Первый раунд консультаций между экспертами Российской Федерации и Швейцарской Конфедерации
Армения: национальные заявители подали 132 заявки на изобретения
VIII Московский международный салон инноваций и инвестиций
Ведущие российские СМИ договорились вместе бороться с нарушениями авторских прав
Изменения в Тарифах на услуги ФИПС
В Иркутске открывается "Инновационный форум"
В Харьковской области будет создана промышленная зона

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com