Пятница, 19.04.2024, 06:16
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Октябрь » 1 » Навчальний семінар «Трансфер технологій у контексті комерціалізації об’єктів права ІВ вищих навчальних закладів»
Навчальний семінар «Трансфер технологій у контексті комерціалізації об’єктів права ІВ вищих навчальних закладів»
10:11
30 вересня 2010 року відбувся навчальний семінар «Трансфер технологій у контексті комерціалізації об’єктів права інтелектуальної власності вищих навчальних закладів». Захід організовано Державним департаментом інтелектуальної власності спільно з Інститутом інтелектуальної власності Одеської національної юридичної академії в м.Києві.

Відкрив захід голова Держдепартаменту інтелектуальної власності Микола Паладій. У своєму виступі він запропонував до розгляду низку питань, які мають безпосередній зв’язок з галуззю інтелектуальної власності.

Співпраця з Туринським університетом з ІВ. Голова Держдепартаменту розповів про те, що в найближчій перспективі магістри Інституту інтелектуальної власності ОНЮА в м. Києві матимуть можливість додатково отримати диплом європейського зразка за програмою Туринського університету. Це один з провідних італійських державних університетів з міжнародною репутацією щодо надання кваліфікаційного рівня освіти, зокрема у сфері інтелектуальної власності. Микола Паладій повідомив учасникам зустрічі про підтримку цього проекту з боку Генерального директора ВОІВ та наголосив на потребі прискорення співпраці з туринським університетом у цьому напрямі.

Підрозділи з ІВ у ВНЗ України. Голова Держдепартаменту подякував присутнім на зустрічі працівникам підрозділів з інтелектуальної власності у ВНЗ за обраний ними напрям роботи. Спираючись на світові тенденції розвитку відповідних структурних утворень, наголосив на перспективності діяльності підрозділів з ІВ. Навів приклади світових навчальних закладів, які, починаючи свою діяльність у напрямі підтримки ІВ створенням таких самих підрозділів, на сьогодні мають неабиякі прибутки від провадження новітніх технологій, що дозволяє їм бути фінансово незалежними від держави. Микола Паладій висловив сподівання, що за 10 – 15 років Україна може сягнути не менш високого рівня розвитку в цій сфері, якщо фундамент відповідних змін буде закладений сьогодні.

Працевлаштування студентів. Микола Паладій ознайомив учасників конференції з досвідом зарубіжних країн щодо працевлаштування студентів ВНЗ, зокрема на етапі їх навчання. Запропонував присутнім на зустрічі фахівцям освітньої галузі проаналізувати міжнародний досвід у цій сфері й продумати шляхи оптимізації процесу працевлаштування української молоді.

Підсумовуючи свій виступ, голова Держдепартаменту нагадав присутнім про заявлений міністром освіти України намір запровадити зміни в освітній галузі й закликав представників підрозділів з інтелектуальної власності у ВНЗ взяти активну участь у вдосконаленні цієї сфери з урахуванням потреби вирішення всіх порушених під час семінару питань.

У ході навчального семінару учасниками було розкрито практичні аспекти трансферу технологій. Зокрема розглядалися такі питання: правові засади діяльності у сфері трансферу технологій; технологічний аудит результатів науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт; договори про трансфер технологій та їх види (брокерські угоди, ліцензійні угоди, договори комерційної концесії); підходи та методи оцінки вартості технологій, об’єктом яких є інтелектуальна власність.

У роботі семінару взяли участь провідні вчені та фахівці державної системи правової охорони інтелектуальної власності.
Захід відбувся в приміщенні Державного підприємства «Український інститут промислової власності».


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 697 | Теги: Госдепартамент, инновации, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
5 самых пиратских стран для экономики США.
Итоги реализации инновационной образовательной программы подведут в ТюмГУ
Ульяновский областной конкурс «Лучший инновационный проект»
В 2007 году было зарегистрировано рекордное число патентов.
Ученые выяснили, что торговые марки появились еще в древности
Египет сделает из Пирамид товарные знаки
Контрафактный Чебурашка

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com