Четверг, 28.03.2024, 20:59
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки


DP-PATENT
предлагает квалифицированную помощь в области правовой охраны объектов интеллектуальной собственности, включая изобретения, полезные модели, промышленные образцы, торговые марки, наименования мест происхождения товаров, программы для ЭВМ, базы данных, а также в вопросах авторского права. Быстро, качественно.
в Днепре
.

Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07,  dppatent@gmail.com

Главная » Новости ИС в Украине
« 1 2 ... 117 118 119
Директор госпредприятия «Украинское агентство авторских и смежных прав» Леонид Пашковский рассказал «ДЕЛУ» о том, кто и как в Украине платит за использование авторских прав.

– За счет каких средств существуют организации коллективного управления?

– Вообще это неприбыльные организации. Но они получают комиссию. В УААСП такая комиссия сегодня составляет 20%, при оплате налогов остается около 15%. Эти деньги будут идти на зарплату сотрудников организации, на материальное, программное обеспечение и многое другое.

– Какие суммы организация получает от коммерческих пользователей авторским правом?

– В этом году по плану мы должны собрать 17-18 миллионов гривен. В прошлом — около 14 миллионов гривен.

– Кто самые злостные неплательщики?

– Прежде всего, не платят телеканалы и кабельные операторы, которые во всех цивилизованных странах дают 40-50% средств, поступающих за использование авторских прав. У нас платят только «М1», «Мегаспорт» и ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1186 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

Опрос, проведенный по поручению Международной торговой палаты, показал, что Украина занимает девятое место среди стран-производителей подделок. Лидирует Китай.

Еврокомиссия сделала вывод, что по производству поддельной парфюмерии (19% на европейском рынке) Украина уступает лишь Китаю (37%). А отечественная контрафактная одежда и продукты питания, продающиеся в Европе, выводят Украину на пятое место.

Однако общую долю фальшивой продукции в товарообороте страны не берется назвать ни один эксперт: в Украине нет официального учета контрафактной продукции.

Заместитель начальника Госслужбы по борьбе с экономическими преступлениями МВД Украины Сергей Лебедь сомневается в справедливости любых цифр, возводящих страну в лидеры по производству фальшивок.

Правда, по его словам, некоторое представление о росте рынка можно составить по количеству выявленных экономических преступлений. Скажем, если до 2005 года выявлялось в среднем 370 преступлений в год, то уж ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1035 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

Міжвідомча комісія з питань науково-технологічної безпеки при Раді національної безпеки і оборони України 15 листопада 2007 року на черговому засіданні розглянула проблеми інноваційного розвитку селекції і насінництва в Україні. Про це повідомили в прес-службі РНБО.

З доповіддю «Проблеми інноваційного розвитку селекції і насінництва в Україні» виступив член Президії НАН України, академік НАН України Созінов. За результатами обговорення Комісія визнала доцільним внести зміни в Закон «Про охорону прав на сорти рослин» в частині встановлення критерію про наявність у сорті генно-інженерних конструкцій при визначенні придатності сорту для отримання прав інтелектуальної власності, - передає «УНІАН».

Учасники засідання також визнали необхідним вирішити питання генетичної паспортизації сортів і створення лабораторій по дослідженню генетично модифікованих організмів в установах НАН України і Української академії аграрних наук.

Крім того, пропонується переглянути дл ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 951 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

На засіданні Міжвідомчої ради з питань інвестицій та інновацій при КМУ, яке відбулося 22 листопада, було підбито попередні підсумки роботи конкурсних комісій, роботу яких забезпечує Державне агентство України з інвестицій та інновацій (далі — Дежінвестицій), за двома бюджетними програмами надання державної фінансової підтримки на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів.

Станом на 22 листопада комісія з відбору інноваційних та інвестиційних проектів для надання кредитів на їх реалізацію розглянула 30 проектів на загальну суму близько 1,5 млрд. гривень. За рішенням комісії, пільгові кредити отримали 17 інноваційних та інвестиційних проектів на загальну суму 767,4 млн. гривень. Саме такі кошти передбачені за бюджетною програмою "Надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки, у першу чергу з впровадження передових енергозберігаючих технологій та технологій з виробництва альтернативних джерел палива" на 2007 рік.

У ра ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 948 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

З 29 по 30 листопада 2007 року в ДП "Український інститут промислової власності" проходить консультативний семінар з питань, що стосуються Договору про патентну кооперацію. В ньому беруть участь представники ВОІВ пан Михайло Макаров та пані Сільвія Трпковська.

Програма семінару передбачає:

- дискусійне обговорення положень процедури РСТ;
- обговорення організації публічного розуміння програм, що стосуються патентування та РСТ;
- обговорення в площині інформаційного обміну РСТ з розгляду даних РСТ через паперові носії, Інтернет і медіа простір;
- дискусійне обговорення в площині патентної інформації та статистики;
- обговорення підписання Робочої програми кооперації РСТ;
- розкриття деталей специфіки зовнішньої коопераційної активності.


Источник: http://www.ukrpatent.org/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 946 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

У Державному департаменті інтелектуальної власності з 26 по 28 листопада 2007 року відбувається навчальний курс з підготовки майбутніх українських медіаторів з питань інтелектуальної власності.

Навчання проводять фахівці Центру ефективного вирішення спорів (CEDR, Великобританія) у рамках співробітництва Державного департаменту інтелектуальної власності та Європейського патентного відомства.


Про те, чим процес медіації відрізняється від судового розгляду спорів, якого значення набула форма медіації у інших країнах світу і чому це є актуальним для України 26 листопада, під час запланованої прес-конференції на тему: "Медіація – позасудове вирішення спорів. Перші кроки на шляху впровадження в Україні системи альтернативного вирішення спорів у сфері інтелектуальної власності", розповіли запрошені на неї спікери: Голова Державного департаменту інтелектуальної власності (ДДІВ) Микола Паладій, керівник Проекту з міжнародної співпраці для країн СНД та Монголії Ніна Форм ... Читать дальше »
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1129 | Дата: 03.12.2007 | Комментарии (0)

Рішенням Державної акредитаційної комісії від 27 листопада 2007 року (протокол №68) Інститут інтелектуальної власності і права визнано вищим навчальним закладом (ВНЗ) IV-го рівня акредитації. Ця подія є важливим кроком для подальшого розвитку Інституту, а саме – відкриття нових спеціальностей, аспірантури, підвищення рівня наукової діяльності, включення Інституту до реєстру наукових установ, яким надається підтримка з боку держави.

Источник: http://www.sdip.gov.ua/
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 929 | Дата: 01.12.2007 | Комментарии (0)

З 1 січня 2008 року набувають чинності зміни до п’ятої редакції Міжнародної класифікації зображувальних елементів знаків (МКЗЕЗ). Ці зміни включено до нової (шостої) редакції МКЗЕЗ, виданої Всесвітньою організацїєю інтелектуальної власності.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1021 | Дата: 01.12.2007 | Комментарии (0)

20 листопада 2007 року відбулося чергове засідання Атестаційної комісії Державного департаменту інтелектуальної власності, за результатами якої 18 кандидатів у представники в справах інтелектуальної власності (патентні повірені) успішно атестовано.

Проведення атестації відбувається відповідно до "Положення про представників у справах інтелектуальної власності (патентні повірені)", яке затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 9 серпня 2001 року №996 (із змінами до нього).

Відповідні відомості про громадян України, які пройшли атестацію та зареєстровані у Державному реєстрі представників у справах інтелектуальної власності (патентних повірених), будуть опубліковані в офіційному бюлетені "Промислова власність".


Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1095 | Дата: 01.12.2007 | Комментарии (0)

1-10 11-20 ... 1161-1170 1171-1180 1181-1189
Форма входа

Календарь новостей
«  Март 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Интернет-интервью "Государственное регулирование охраны объектов интеллектуальной собственности"
VIII МОСКОВСКИЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ САЛОН ИННОВАЦИЙ И ИНВЕСТИЦИЙ
IBM назвала пять технологий, которые изменят мир
Санкт-Петербург: на инновации будет выделен почти миллиард рублей
В Роспатент посыпались заявки на «Царя-медведя», «Медведку» и «Медведевку»
Перелік уповноважених ОКУ поповнився новою організацією
Алтайский край: отобрано 10 проектов, рекомендованных к финансированию в 2008г.

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com