Четверг, 25.04.2024, 09:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Октябрь » 19 » Нова база даних WIPO Lex
Нова база даних WIPO Lex
11:28
WIPO Lex – це електронна база даних (БД), яка надає доступ до текстів законів і угод в галузі інтелектуальної власності (ІВ) держав-членів ВОІВ, Світової організації торгівлі (СОТ) та Організації об’єднаних націй (ООН). Стосовно передбачуваного обсягу цієї БД, метою створення якої було надання доступу до авторитетної, всебічної та актуальної правової інформації, слід зазначити, що інформація стосовно деяких держав-членів іще очікує доповнення.

Ті держави-члени, чиї правові тексти в галузі ІВ були завантажені до цієї БД, позначені зірочкою в пошуковому полі. Позначка "Completed" означає, що всі існуючі тексти основних законів в галузі ІВ, надані відповідними відомствами ІВ, усіма наявними мовами та у відповідному електронному форматі, розміщені в БД WIPO Lex.


Розташування елементів
Тексти законів та постанов в галузі ІВ, які складають нормативно-правову базу в галузі ІВ будь-якої держави-члена ВОІВ, СОТ або ООН, представлені згідно з ієрархічною категорією різних текстів.
Це означає, що основою нормативно-правової бази держави є Конституція або основний закон, за яким слідують закони, введені законодавчою гілкою влади або видані її виконавчою гілкою. До наступного рівня ієрархії належать виконавчі правила або розпорядження, які деталізують і конкретизують відповідні положення законодавства.
Тексти законів, розпоряджень і угод розташовані в хронологічному порядку від найбільш останніх до ранніх. "Короткий зміст" законодавчих текстів надає таку інформацію: об’єкт інтелектуальної власності, охоплений цим законодавчим текстом, ієрархічна категорія тексту і рік прийняття документа, набуття ним чинності, дата публікації або дата консолідації чи внесення поправок.


Історична версія і споріднені тексти
Перелік текстів, розміщений на сторінці даних про держави-члени, містить лише законодавчі акти, чинні на даний момент. Проте на сторінці "Деталі" до кожного тексту надається інформація щодо наявності історичних версій або законодавчих актів, пов’язаних з даним. На сторінці "Деталі" можна, наприклад, знайти інформацію стосовно пов’язаних текстів, які змінюють, скасовують або консолідують попередні тексти.

Джерела
WIPO Lex наповнюється з великої кількості різноманітних джерел, а саме:
з офіційних повідомлень держав-членів ВОІВ згідно зі Статтею 15(2) Паризької конвенції і Статтею 24(2) Бернської конвенції, які передбачають, що держави-члени повинні надсилати усі нові закони і офіційні тексти, які стосуються охорони об’єктів промислової власності і авторського права до Міжнародного бюро, яке повинно збирати та публікувати цю інформацію;
з офіційних повідомлень держав-членів СОТ згідно з статтею 63.2 Договору про торговельні аспекти прав на інтелектуальну власність (
TRIPS), яка зобов’язує членів СОТ надсилати свої законодавчі акти з ІВ до Ради TRIPS;
з безпосередньо надісланих текстів законів і розпоряджень в галузі ІВ від національних відомств ІВ;
з веб-сайтів національних відомств ІВ та інших правових баз даних, дозвіл на відтворення текстів з яких у БД
WIPO Lex одержаний від відповідних інстанцій.

Мова
У БД WIPO Lex публікуються версії правових текстів усіма наявними мовами, в тому числі відповідною національною мовою. Якщо англомовної версії немає в зазначених вище джерелах, ВОІВ докладає усіх зусиль для одержання перекладу англійською мовою основних законів у галузі ІВ, особливо законів найменш розвинутих країн і країн, що розвиваються. Після одержання офіційних або неофіційних перекладів від відповідних національних відомств держав-членів, або ж після виконання перекладу ВОІВ, ці тексти негайно вивантажуються на сервер WIPO Lex.

Доступ
У процесі розробки WIPO Lex беруться до уваги потреби усіх потенційних користувачів. У деяких розділах сайту може бути важко надати повний доступ до даних через природу і складність наповнення, яке надходить до БД в різних електронних форматах; однак ВОІВ вважає пріоритетною задачею надання повного доступу до ресурсу WIPO Lex для загальної публіки.

Можливості пошуку

Пошуковці мають можливість здійснювати пошук за даним суб’єктом/суб’єктами (наприклад держави-члени або організації) або об’єктом ІВ, або текстовий пошук, який підтримується пошуковими засобами, широко використовуваними в Інтернет.

Обмежена відповідальність
ВОІВ підтримує цю базу даних для того, щоб спростити доступ загальної публіки до інформації, яка стосується законодавства в галузі ІВ, і докладає максимум зусиль для надання доступу до авторитетних і актуальних правових текстів.
Усі помилки, доведені до відома ВОІВ, будуть негайно виправлені. Однак не можна гарантувати, що тексти, які містяться в цій базі даних, є точним відтворенням офіційно прийнятого тексту, особливо з огляду на здійснене форматування, метою якого є спрощення перегляду і використання текстів, а також максимізація доступу до них широкої аудиторії.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в мире | Просмотров: 640 | Теги: ВОИС |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Да здравствует "Горбушка"! Кому должна принадлежать интеллектуальная собственность?
Новейшую историю пиратства покажут на выставке в Москве.
Інформаційне повідомлення
Слово к электронным библиотекам
У Великобританії можуть легалізувати "піратство"
В Беларуси к 2010 году доля инновационной продукции возрастет вдвое
Итоги конкурса по отбору центров в поддержку международной технологической кооперации инновационных МСП

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com