Суббота, 20.04.2024, 10:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 10 » Новий досвід та плани на майбутнє – підсумки конференції
Новий досвід та плани на майбутнє – підсумки конференції
20:50
У третій завершальний день XVI Міжнародної науково-практичної конференції відбувся круглий стіл на тему "Судова практика вирішення спорів, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності". По завершенні заходу відбулося урочисте закриття конференції.

Учасниками круглого столу були Віктор Москаленко, заступник голови Вищого господарського суду (ВГС) України, Богдан Львов, суддя Вищого господарського суду України, Ірина Василенко, начальник управління правового забезпечення промислової власності Держдепартаменту інтелектуальної власності, та інші.

У своєму виступі Віктор Москаленко зазначив:
– Круглий стіл присвячено питанням судової практики, а також обговоренню проекту рекомендацій Вищого господарського суду України щодо практики правозастосування законодавства у сфері інтелектуальної власності. Цей проект сьогодні виносимо на обговорення широкого загалу, і хотілося б, аби він віддзеркалював якомога більше аспектів судової практики. Тому ми залучили до обговорення не тільки членів Науково-консультативної ради ВГС України, а й учасників конференції. Необхідність у такому документі безсумнівна, адже кількість спорів у сфері захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності щороку зростає. Судові справи щодо порушення прав на об’єкти інтелектуальної власності вирізняються своєю складністю. Я вважаю, що ми правильно зробили у свій час, розпочавши навчання суддів в Інституті інтелектуальної власності, які в результаті отримали відповідну освіту й підвищили рівень обізнаності у сфері інтелектуальної власності. Круглі столи – одна з найефективніших форм обговорення актуальних проблем і спільного пошуку шляхів їх вирішення. І чергове засідання круглого столу з питань судової практики ми в майбутньому обов’язково проведемо, тільки вже в Києві.


У межах роботи круглого столу відбулася жвава дискусія, у якій взяли участь судді ВГС України, Окружного адміністративного та Конституційного судів України.


По завершенні заходу відбулося урочисте закриття XVI Міжнародної науково-практичної конференції. Алла Жарінова, директор Державного підприємства "Український інститут промислової власності", підбила підсумки роботи всієї конференції:
– Перш за все хочу подякувати всім учасникам за те, що відгукнулися на наше запрошення й взяли активну участь в обговоренні важливих проблем інтелектуальної власності. Я гадаю, що висловлю загальну думку, якщо скажу, що наша конференція пройшла успішно. Міжнародний діалог з актуальних питань інтелектуальної власності був цікавим, змістовним і корисним. Ми спільно обговорили широкий спектр питань промислової власності й авторського права, висловили власні думки щодо ролі інтелектуальної власності у формуванні національного брендингу. Особливістю нашої конференції стала участь у ній представників 16 держав: Казахстану, Туреччини, Ізраїлю, Молдови, Польщі, Російської Федерації, Словенії, Грузії, Швейцарії, Киргизстану, Угорщини, Македонії, Великої Британії, Узбекистану, Білорусії та США. Це – своєрідний рекорд в історії проведення конференцій з питань інтелектуальної власності в Україні. І він свідчить про те, що гостинна кримська земля стала справді тим міжнародним майданчиком, де дискусія з проблем інтелектуальної власності носить не суто внутрішньодержавний, а міжнародний характер. Гадаю, що доповіді та обмін думками під час зустрічей такого рівня можуть слугувати учасникам хорошою базою для власної дискусії в межах національних систем правової охорони інтелектуальної власності.
Алла Жарінова висловила особливу подяку представнику ВОІВ Сауле Тлевлесовій, заступнику голови ВГС України Віктору Москаленку, заступнику міністра освіти та науки Автономної Республіки Крим Миколі Веселову, керівнику Директорату міжнародних зв’язків ЄПВ Валентину Миру, голові Національного центру інтелектуальної власності Грузії Іраклію Гвадаладзе, раднику з економічних питань Посольства США в Україні Шеверу Волтмеру і голові Держдепартаменту інтелектуальної власності Миколі Паладію.
– Мені також хочеться подякувати всім, хто безпосередньо займався організацією конференції, а саме директору Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Нелі Полонській та її чудовому колективу, – зазначила Алла Жарінова.

Теплі слова подяки та свої враження про роботу конференції висловили учасники.

Алекс Райан, радник з економіки посольства США в Україні:
– Хочу подякувати всім організаторам заходу, зокрема Держдепартаменту інтелектуальної власності, ВОІВ, а також Уряду АР Крим. Конференція організована на високому рівні, тому ніяких рекомендацій у плані її вдосконалення я не маю. Протягом заходу познайомився з багатьма приємними людьми, які працюють у сфері інтелектуальної власності, – зі справжніми професіоналами. І я б з великим задоволенням зустрівся з ними на майбутніх міжнародних конференціях такого плану.

Катерина Трибунська, професор Донецького державного університету управління:
– Дякую організаторам заходу за змістовну конференцію. При всьому бажанні не змогла навіть вибірково потрапити на виступи тих учасників, доповіді яких хотіла послухати – настільки інформаційно насиченим був захід. Моїм побажанням у напрямі вдосконалення майбутніх науково-практичних конференції є,створення секції з питань освіти у сфері інтелектуальної власності.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 519 | Теги: ЕПВ, ВОИС, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Бизнес инновационных технологий – 2008
Э.Набиуллина: рост инвестиций в инновации зависит от делового климата в стране
В Узбекистане развивается охрана интеллектуального имущества
Интеллектуальные споры разрешат спецсуды
Новейшую историю пиратства покажут на выставке в Москве.
В Сан-Франциско проходит крупнейшая выставка высоких технологий Macworld—2008, посвященная платформе Apple Macintosh
"Промислова власність", №21

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com