Четверг, 25.04.2024, 12:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Сентябрь » 8 » Працюємо пліч-о-пліч з колегами з-за кордону
Працюємо пліч-о-пліч з колегами з-за кордону
20:43
Другого дня XVI Міжнародної науково-практичної конференції в Ялті фахівці з питань інтелектуальної власності з різних країн поділилися досвідом під час роботи секцій №№ 5, 6.

Секція № 5 "Використання об’єктів авторського і суміжних прав у сфері публічного виконання", яка відбулася другого дня
XVI міжнародної науково-практичної конференції в Ялті, зібрала за круглим столом висококваліфікованих спеціалістів з різних країн, які поділилися досвідом з іншими учасниками конференції.

Максим Прокш, заступник директора департаменту Міністерства культури РФ, поділився досвідом російських ОКУ зі збору винагороди за публічне використання об’єктів авторського і суміжних прав:
– Складність вирішення цього питання зумовлена тим, що збір авторської винагороди за використання об’єктів суміжних прав має дуже складну практику правозастосування.
В ОКУ виникає багато питань у зв’язку з укладанням договору з користувачем, виплатою й розподіленням винагород. І якщо враховувати, що збір цей є досить вагомим, наше міністерство як державний орган зацікавлене в тому, щоб взаємовідносини між двома сторонами процесу були правомірними. Ця масштабна конференція в Україні, організована Держдепартаментом інтелектуальної власності, стала територією для пошуку спільної мови між платниками за використання авторського права та тими, хто збирає ці кошти. І налагодження стосунків між ними дасть можливість у подальшому вирішувати питання, які виникають у процесі роботи, та визначити напрями, у яких потрібно рухатися далі.

Секцію № 6 було присвячено темі знаків для товарів і послуг: розвитку законодавства й захисту прав.

Учасниками секції стали фахівці Держдепартаменту інтелектуальної власності, Державного підприємства "Український інститут промислової власності", Державного агентства з інтелектуальної власності Республіки Молдова, Національного інституту інтелектуальної власності Республіки Казахстан, патентні повірені, юристи та судді. До уваги слухачів було представлено 20 доповідей з цієї теми.


Одна з доповідей, з якою виступила Ірина Василенко, начальник управління правового забезпечення промислової власності Держдепартаменту інтелектуальної власності, була присвячена судовому способу розгляду спорів у сфері інтелектуальної власності і медіації (її відмінностям, перевагам і перспективам):
– В Україні дедалі популярнішою стає медіація як спосіб вирішення спорів, пов’язаних із захистом інтелектуальної власності.
Тому виникла нагальна потреба вивчити міжнародні стандарти у цій сфері, удосконалити норми національного законодавства, які регулюють проведення процедур примирення у конфліктних ситуаціях, розробити механізми їх практичного застосування, – зазначила доповідачка. – Європейські стандарти справедливого судочинства передбачають такий спосіб позасудового врегулювання спору як медіація. Це гнучкий конфіденційний процес, під час якого нейтральна сторона активно допомагає зацікавленим сторонам досягти згоди щодо врегулювання конфлікту або суперечки, але останнє слово під час ухвалення рішень або умов угоди з урегулювання спору залишається за зацікавленими сторонами.

Про свої враження щодо роботи секції розповіла Тетяна Попова, головний експерт відділу національних товарних знаків Державного агентства з інтелектуальної власності Республіки Молдова.
– Тема моєї доповіді – "Елементи товарного знаку, що не охороняються". Для нас це питання є досить актуальним. Після ухвалення нового закону ми припинили зазначати у свідоцтві про реєстрацію товарного знака елементи, які не охороняються, і наші заявники неуважно ставляться до того, що отримує виняткове право як елемент товарного знака, а що ні.
Мені сподобалося те, що по закінченню доповіді я отримала багато запитань. Багатьох зацікавило питання, як зареєструвати товарний знак іноземному заявнику у Молдові. Особливо це актуально для вашого виробника, адже товари з України представлені на нашому ринку дуже широко, і хотілося б, щоб знаки для товарів і послуг, під якими вони реалізується, були зареєстровані на території Молдови.


Ірина Міщенко, судовий експерт, директор науково-дослідного центру "Ваш експерт", підготувала доповідь на тему: "Методика розрахування розміру матеріального збитку від неправомірного використання прав на об’єкти інтелектуальної власності на основі економетричного аналізу кореляційних зв’язків".
– Моя спеціальність – економічні дослідження у сфері інтелектуальної власності. У своєму виступі я ознайомила учасників конференції з методикою оцінки матеріальних збитків через неправомірне використання прав на об’єкти інтелектуальної власності на основі кореляційно-регресійного аналізу. Я намагалася доступно донести до слухачів усі особливості методики так, як сама розумію: економістів серед учасників конференції небагато. І з огляду на кількість поставлених мені запитань очевидно, що тема слухачів зацікавила.
Ірина Міщенко також поділилася враженнями про конференцію:
– У Ялті я вперше на такому заході. Тут зібралися справжні спеціалісти своєї справи – є чому повчитися. Устигла вже поспілкуватися з фахівцями, добре знаними в європейських колах, зокрема з паном Міром, керівником директорату міжнародних зв’язків Європейського патентного відомства. Ми поговорили про умови патентування в Європі, про захист прав інтелектуальної власності в Іспанії, Німеччині, про оціночну діяльність, розрахункові збитки, економічні дослідження тощо. Дуже дякую організаторам за такий чудовий захід.


Також продовжила роботу секція №1, присвячена національному брендингу в країнах з перехідною економікою.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 676 | Теги: Укрпатент, Госдепартамент, ВОИС, ЕПВ |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Сентябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Великобритания наконец-то разрешит копировать музыку
Самарская область: увеличено количество премий в области науки и техники
Інформаційне повідомлення
Правительство утвердило Положение о госаккредитации организаций по коллективному управлению авторскими и смежными правами
Реєстрація прав на об’єкти авторського права
ГК РФ пересмотрел юридические понятия ПО и баз данных
Армения и Китай подписали соглашение о технико-экономическом сотрудничестве

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com