Четверг, 18.04.2024, 19:35
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Ноябрь » 17 » Практика й ще раз практика!
Практика й ще раз практика!
12:53
16 листопада 2010 року відбувся семінар на актуальну тему "Практичні аспекти співпраці заявників та Апеляційної палати Державного департаменту інтелектуальної власності щодо набуття прав на знаки для товарів і послуг" за участю представників Держдепартаменту та Інституту, організований науково-практичним журналом "Інтелектуальна власність".

Мета заходу – поглиблення знань про діяльність Апеляційної палати Держдепартаменту інтелектуальної власності та отримання унікальних практичних навичок щодо вирішення питань, пов’язаних з набуттям прав на знаки для товарів і послуг, у тому числі на добре відомі знаки.

Відкрила захід та виступила з привітальним словом головний редактор журналу "Інтелектуальна власність" Ірина Абдуліна. Вона окреслила коло актульних питань, які будуть розглядатися під час семінару, та закликала учасників до активного спілкування.

Перша з доповідачів, Ірина Василенко, начальник управління правового забезпечення промислової власності Держдепартаменту, розповіла про законодавчі основи діяльності Апеляційної палати Держдепартаменту інтелектуальної власності та окреслила перспективи розвитку цієї теми:
"Ми маємо на меті на законодавчому рівні розширити повноваження Апеляційної палати Держдепартаменту, забезпечити максимальну відкритість прийнятих нею рішень, а також надати можливість третім особам подавати заперечення проти рішень Держдепартаменту. Такі новації передбачені проектом Закону України "Про внесення змін до деяких законів України з питань інтелектуальної власності", який знаходиться на розгляді у Верховній Раді України", – поділилася новинами з учасниками заходу Ірина Василенко.

Інна Шатова, начальник відділу організації захисту прав Держдепартаменту інтелектуальної власності виголосила доповідь на тему "Підходи Апеляційної палати при розгляді заяв щодо визнання знаків добре відомими в Україні". Слухачі семінару мали змогу отримати важливу інформацію та почути професійні коментарі з вищезазначеної теми. Зокрема з-поміж факторів, які впливають на визнання знаків для товарів і послуг добре відомими в Україні, доповідачка виділила такі:
"Знак для товарів та послуг, який заявник має намір зареєструвати як добре відомий, повинен бути, у першу чергу, дійсно добре відомим, і це треба підтвердити доказами, а не голослівними заявами про те, що цей знак усі знають. Наступний фактор – вибір відповідного сектору суспільства, тобто знак не повинен бути відомим для всіх споживачів, але обов’язково має бути таким для тієї категорії, на яку розрахований. Тому важливо не тільки вказати цей сектор в заяві, але й попередньо правильно його визначити. Слід зважати також на тривалість використання знака, яка вказує на його історію, статус і репутацію. Це деякі з основних факторів, що впливають на визнання знака добре відомим, але заявник має безперечне право представити будь-які додаткові докази, які будуть переконливими для колегії Апеляційної палати й сприятимуть прийняттю рішення на користь визнання знака добре відомим".

Представник Інституту Тетяна Салфетник, начальник відділення організації захисту прав, представила аналіз розгляду Апеляційною палатою за 10 місяців 2010 року заперечень проти рішень Держдепартаменту інтелектуальної власності щодо набуття прав на знаки для товарів і послуг, зазначивши деякі статистичні дані: "За 10 місяців 2010 року Апеляційною палатою було прийнято 51 рішення за запереченнями щодо знаків для товарів і послуг, з них задоволено – 41 та відмовлено в задоволенні 10 запереченням".

Виступ був насичений реальними, цікавими для аудиторії прикладами. Вони стосувалися актуальних проблем, які виникають під час розгляду заперечень проти рішень Держдепартаменту інтелектуальної власності щодо набуття прав на знаки для товарів і послуг, і стали предметом жвавої дискусії учасників семінару.

Тамара Шевелева, помічник директора Інституту, розкрила у своїй доповіді ще одну цікаву тему – "Як правильно оформити заперечення проти рішення Держдепартаменту щодо набуття прав на знак для товарів і послуг".

Патентний повірений України Леонід Черепов висвітлив питання, які виникають у заявників у процесі набуття прав на знаки для товарів і послуг, залучивши тим самим слухачів до активної предметної розмови на цю тему.

Завершальним етапом проведення заходу був майстер-клас від членів Апеляційної палати Держдепартаменту, у ході якого розглядалися реальні практичні ситуації, які виникають у процесі набуття прав на знаки для товарів і послуг.

У межах семінару постійно відбувалася жвава дискусія, учасники брали активну участь в обговоренні тем, доповнюючи та коментуючи виступи доповідачів.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 882 | Теги: товарные знаки, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Инвестор - радуйся! Создан Фонд гарантирования инвестиций
Участь України в ОЧЕС сприятиме залученню інвестицій в її економіку
122 года со дня появления первого автомобиля.
Курс «Подготовка кандидатов в патентные поверенные»
В Роспатент подали заявку на регистрацию марки "Володя и медведи"
Поповнення у ФГК
Белгородчина становится научным центром

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com