Пятница, 26.04.2024, 01:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Ноябрь » 10 » Регіональний науково-практичний семінар
Регіональний науково-практичний семінар
12:42
Сьогодні в Донецьку, одному з приймаючих міст чемпіонату Європи з футболу ЄВРО 2012, завершився науково-практичний семінар на тему: "Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів".

Мета заходу, організованого Державним департаментом інтелектуальної власності (Держдепартамент) спільно з Державним підприємством "Український інститут промислової власності" (Інститут), – обговорити практичні питання організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™.


У семінарі взяло участь широке коло учасників. Це представники Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, Донецької обласної державної адміністрації, Федерації футболу Донецької області, територіального відділення Антимонопольного комітету України, Контрольно-ревізійного управління, Східної митниці, Міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області, управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю, Місцевого організаційного комітету "ЄВРО 2012 Україна", Донецької обласної державної телерадіокомпанії, обласного молодіжного центру праці, а також патентні повірені, освітяни, бізнесові кола й фахівці Держдепартаменту та Інституту.

Донецьк – це вже третє місто, у якому відбувається такий захід. Протягом жовтня такі самі семінари пройшли в Харкові та Львові. І під час кожної зустрічі доповідачі відповідали на велику кількість запитань учасників. Останнім часом, зважаючи на наближення дати проведення чемпіонату з футболу ЄВРО 2012, актуальність теми набуття й захисту прав ІВ, зокрема прав УЄФА та його комерційних партнерів, надзвичайно зросла.

Відкрив захід та привітав учасників перший заступник голови Держдепартаменту Володимир Жаров. Він ознайомив учасників з основними заходами Держдепартаменту щодо організації набуття й захисту прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів:

– Починаючи з минулого року, Держдепартамент спільно з Інститутом проводить такі семінари регулярно й саме в містах, у яких відбуватимуться матчі чемпіонату з футболу ЄВРО 2012. Аби вирішити проблеми у сфері ІВ, які існують на сьогодні, ми об’єднуємо зусилля міністерств та відомств, причетних до захисту прав ІВ. Це Міністерство освіти і науки України та Міністерство внутрішніх справ, Державна митна служба України, Антимонопольний комітет, суди й інші органи державної влади.
Державні органи влади надають відповідні гарантії щодо захисту прав ІВ як УЄФА, так і його комерційних партнерів. Для цього прийнято Закон "Про організацію підготовки і проведення фінальної частини Євро 2012", стаття 9 якого й проголошує, що Україна забезпечує захист прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів. Сьогодні ми маємо 11 спеціальних законів з питань ІВ щодо набуття, здійснення та захисту прав на об’єкти ІВ. Але вищезгаданий закон потребує деяких доопрацювань. Тому ми розробили законопроект, який детальніше висвітлює всі аспекти цього питання, – підкреслив Володимир Жаров.

Зі вступним словом виступив начальник відділу координації роботи з УЄФА, міжнародного співробітництва та інформаційного забезпечення Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Тарас Крикун. Він подякував Держдепартаменту та Інституту за ідею створення серії семінарів з питань захисту прав ІВ УЄФА саме в приймаючих містах та відзначив високий рівень організації й проведення заходу.
– Загальновідомо, що для УЄФА інтелектуальна власність є одним з основних джерел доходу.
Ще на етапі подання заявки на право проведення чемпіонату Україна гарантувала УЄФА захист його прав. І ми маємо захищати ці права належним чином. Питання захисту інтелектуальної власності УЄФА мають деякі особливості й потребують певних роз’яснень. Тому проведення таких заходів, як сьогоднішній семінар, на мою думку, сприятиме кращому виконанню наших зобов’язань перед УЄФА, – підкреслив Тарас Крикун.

Заступник начальника управління з питань забезпечення підготовки до Євро 2012 Ірина Морозенко привітала учасників від імені Донецької міської ради:

– Проведення в Україні заходу такого масштабу, як ЄВРО 2012, потребує консолідації зусиль органів влади, бізнесових кіл, громадськості, у тому числі для створення ефективної системи захисту інтелектуальної власності УЄФА та його партнерів як на державному, так і на регіональному рівнях. У Донецьку в межах підготовки міста до Євро 2012 розробляється концепція приймаючого міста, у якій передбачені розробка іміджу Донецька, організація офіційної фан-зони тощо. Ми також проводимо заходи щодо розміщення комерційної реклами спонсорів УЄФА, – зазначила Ірина Морозенко.

Заступник директора Інституту Анатолій Горнісевич у своїй доповіді висвітлив питання нормативно-правового забезпечення правової охорони й захисту прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів. Він представив аудиторії новий збірник, підготовлений фахівцями Інституту, – "Інтелектуальна власність Об’єднання європейських футбольних асоціацій: правова охорона та захист в Україні". У ньому подано зміст угод та зібрано всі нормативно-правові акти, які безпосередньо стосуються організації фінального турніру ЄВРО 2012. 

Також перед учасниками виступали інші фахівці Інституту.

Марія Василенко, заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності, у своїй доповіді висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та окреслила засоби боротьби з ним. Інна Костенко, начальник відділу заходів з інтелектуальної власності, розповіла про автоматизовану базу даних ІВ УЄФА та його комерційних партнерів – її призначення, структуру та користування. Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з інтелектуальної власності, проаналізувала основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА.

Учасниця семінару професор кафедри інноваційного менеджменту та управління проектами, декан факультету заочного навчання Донецького державного університету управління Катерина Трибунська подякувала організаторам за проведення такого заходу і відзначила, що серед освітян регіону питання набуття й захисту прав інтелектуальної власності набули особливої актуальності. 


Графік проведення регіональних семінарів у приймаючих містах затверджено наказом Держдепартаменту від 01.06.2010 № 53 "Про затвердження Плану виконання заходів завдання №11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2010 рік".

Наступний семінар, присвячений питанням набуття та захисту прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів, відбудеться 17 листопада 2010 року в Києві.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 497 | Теги: Євро-2012, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Ноябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Книгоиздателей ставят в безвыгодное положение
Усього зареєстровано охоронних документів
По цифровым пиратам ударят законом
Инновационный прорыв в России обеспечат не бакалавры, а специалисты
Новый закон — новые проблемы
Самарская область: увеличено количество премий в области науки и техники
Вітання від Голови Держдепартаменту

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com