Пятница, 29.03.2024, 13:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2010 » Октябрь » 13 » Регіональний науково-практичний семінар у м.Львів
Регіональний науково-практичний семінар у м.Львів
14:00
13 жовтня 2010 року в м. Львів проходить регіональний науково-практичний семінар на тему: "Набуття і захист прав інтелектуальної власності Об’єднання європейських футбольних асоціацій (УЄФА) та його комерційних партнерів".

Захід
 відбувається відповідно до графіка проведення регіональних семінарів у приймаючих містах, затвердженого наказом Державного департаменту інтелектуальної власності (Держдепартамент) від 01.06.2010 № 53 "Про затвердження Плану виконання заходів завдання №11 Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу на 2010 рік".

Під час семінару учасники обговорюють практичні питання організації захисту прав інтелектуальної власності УЄФА під час підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи з футболу УЄФА ЄВРО 2012™.

У заході
 беруть участь представники органів державної влади, зокрема Секретаріату Кабінету Міністрів України, Держадміністрації Львова, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу, Федерації футболу України, Місцевого організаційного комітету "ЄВРО 2012 Україна", а також Держдепартаменту та Державного підприємства "Український інститут промислової власності" (Інститут).

Зі вступним словом виступив начальник відділу координації роботи з УЄФА, міжнародного співробітництва та інформаційного забезпечення Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу Тарас Крикун.

Перший заступник голови Держдепартаменту Володимир Жаров ознайомив учасників з основними заходами Держдепартаменту щодо організації набуття й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів. Зокрема, він зауважив:
- Державні органи влади надають відповідні гарантії щодо захисту прав інтелектуальної власності (ІВ) як УЄФА, так і його комерційних партнерів. Для цього прийнято Закон «Про організацію підготовки і проведення фінальної частини Євро 2012», стаття 9 якого й проголошує, що Україна забезпечує захист прав ІВ УЄФА та її комерційних партнерів. Сьогодні ми маємо 11 спеціальних законів з питань ІВ щодо набуття, здійснення та захисту прав на об’єкти ІВ. Але закон, який забезпечує захист прав ІВ УЄФА та його комерційних партнерів, потребує деяких доопрацювань. Тому ми розробили законопроект, який детальніше та ширше охоплює цю тему.

Що стосується проведення експертизи заявок на об’єкти промислової власності від УЄФА та її комерційних партнерів, то в Державному підприємстві «Український інститут промислової власності» створено спеціальну групу експертів, яка цим займатиметься. Така група потрібна для того, щоб заявки на реєстрацію прав ІВ, які стосуються УЄФА та її комерційних партнерів, оброблялися швидше, не більше ніж чотири місяці, і висновки за ними були максимально об’єктивними – адже експертиза виконуватиметься не одним експертом, а групою, - підсумував Володимир Жаров. 


Заступник директора Інституту Анатолій Горнісевич виголосив доповідь на тему "Нормативно-правове забезпечення правової охорони й захисту прав інтелектуальної власності УЄФА та його комерційних партнерів".
- Хочу наголосити на специфіці відповідного законодавства. Це, перш за все, певні угоди з УЄФА – вони укладалися Федерацією футболу України, адміністраціями приймаючих міст, власниками аеропортів та стадіонів. У кожній угоді виписані питання захисту інтелектуальної власності. І всі вони важливі, бо йдеться про гроші УЄФА, які підуть на розвиток футболу.
Я хочу представити вам новий збірник, підготовлений нашими фахівцями, – «Інтелектуальна власність Об’єднання європейських футбольних асоціацій: правова охорона та захист в Україні», – у якому подається зміст цих угод, а також зібрані всі нормативно-правові акти, які безпосередньо відносяться до організації фінального турніру ЄВРО-2012.
Хотілося б, щоб під час проведення цього турніру Україна була взірцем, аби показати УЄФА та всьому світу, що наша держава може керувати такого роду процесом. Адже Україна прагне організовувати та проводити й інші великі спортивні змагання.
На виконання Закону «Про організацію підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012» утворено Державну програму. Розділ 11 цієї програми присвячений захисту прав ІВ. Там є питання, якими повинно опікуватися Міністерство освіти і науки України. Це, зокрема, проведення семінарів, видання посібників, розробка автоматизованої бази даних об’єктів права ІВ УЄФА та його комерційних партнерів. Хочу наголосити, що ця база даних наразі доступна на веб-порталі Держдепартаменту. Ми разом з митниками маємо на меті допрацювати її. І керівництво УЄФА висловило нам подяку з цього приводу, бо Україна – перша держава, яка розробила таку спеціальну базу даних, - завершив Анатолій Горнісевич.

Також перед учасниками семінару виступили інші фахівці Інституту.

Марія Василенко, заступник начальника відділення розробки законодавства у сфері промислової власності, висвітлила питання паразитичного маркетингу як виду протизаконної діяльності та засоби боротьби з ним.
Інна Костенко, начальник відділу заходів з інтелектуальної власності, розповіла про автоматизовану базу даних інтелектуальної власності УЄФА та її комерційних партнерів: призначення, структуру та користування.
Наталія Порохніцька, головний спеціаліст відділу заходів з інтелектуальної власності, проаналізувала основні положення Директив для медіа з використання офіційних знаків УЄФА.
 

Источник: http://sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 478 | Теги: Євро-2012, Госдепартамент, Укрпатент |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Октябрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
VIII МОСКОВСКИЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ САЛОН ИННОВАЦИЙ И ИНВЕСТИЦИЙ
У країнах ЄС збираються збільшити термін дії копірайту
Міжнародна виставка винаходів
Интеллектуальная собственность: а воз и ныне там
Предпринимательский конкурс Бизнес Инновационных Технологий
V Конкурс Инновационных проектов "Лидер в области высоких технологий"
Взаимодействие науки и бизнеса - основа развития инноваций в РФ

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com