Четверг, 25.04.2024, 23:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Разделы новостей
Новости ИС в Украине [1189]
Новости ИС в мире [1517]
Конференции, выставки, семинары [420]
Интересные новости [57]
Новости ИС в Днепропетровске [67]

Поиск по сайту

Друзья сайта

Полезные ссылки

Главная » 2011 » Май » 25 » Регіональний семінар "Договір про патентну кооперацію (РСТ) та Мадридська система міжнародної реєстрації знаків"
Регіональний семінар "Договір про патентну кооперацію (РСТ) та Мадридська система міжнародної реєстрації знаків"
15:43
25 травня 2011 року в Донецьку завершився дводенний регіональний семінар «Договір про патентну кооперацію (РСТ) та Мадридська система міжнародної реєстрації знаків», організований Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), Державною службою інтелектуальної власності України (Державна служба) та Донецьким національним університетом.

Серед учасників семінару фахівці ВОІВ та державної системи правової охорони інтелектуальної власності, представники юридичних фірм, професійних асоціацій галузі інтелектуальної власності, науково-дослідних інститутів та університетів, патентні повірені, ЗМІ.

Як зазначив заступник голови Державної служби Володимир Дмитришин, цей захід організований у межах підписаної Програми співробітництва щодо РСТ між ВОІВ та Державним підприємством «Український інститут промислової власності» (Інститут). Метою програми, зокрема, є: підвищення професійного рівня українських експертів, які працюють з міжнародними заявками на винаходи відповідно до РСТ; підвищення рівня обізнаності з міжнародними договорами користувачів міжнародної системи реєстрації винаходів; подальший розвиток інформаційних систем і технологій у діяльності державної системи правової охорони інтелектуальної власності тощо.

Володимир Дмитришин виступив з доповіддю на тему «Удосконалення державної системи правової охорони інтелектуальної власності – важлива складова інноваційного розвитку України».

Від імені ВОІВ з вітальним словом звернувся до присутніх старший юридичний радник відділу для певних країн у Європі та Азії Сергій Зотін. Він розповів про напрями діяльності ВОІВ у сучасних умовах. Також представник ВОІВ представив на розгляд учасників семінару програми ВОІВ з підготовки кадрів та навчання у сфері інтелектуальної власності.

Михайло Гавриков, працівник відділу міжнародного співробітництва в рамках РСТ ВОІВ, зробив у своїй доповіді огляд системи РСТ: законодавства, процедур, міжнародних органів. Він торкнувся теми міжнародного пошуку та міжнародної попередньої експертизи, розглянув функції Міжнародного бюро ВОІВ в рамках РСТ та інформаційні ресурси з PCT.

Про особливості подання міжнародних заявок в Україні розповіла Антоніна Жужнєва, головний спеціаліст відділу міжнародних заявок Інституту. Вона також проаналізувала функції приймаючого відомства PCT.

Загальну характеристику Мадридської системи та новітніх тенденцій її розвитку зробила у своїй презентації Тетяна Демченко, старший юридичний експерт відділення міжнародних реєстрів Мадридської та Лісабонської систем сектора брендів і промислових зразків. Представник ВОІВ розглянула правила подання міжнародної заявки, окреслила переваги використання Мадридської системи, зокрема щодо управління правами, а також розповіла про аспекти інформаційного забезпечення й послуг.

Про особливості використання Мадридської системи в Україні йшлося в доповіді заступника начальника відділу міжнародних реєстрацій знаків для товарів і послуг Інституту Світлани Амбросімової.

Ґрунтовні консультації фахівців, загальна дискусія, розмови в кулуарах свідчили про зацікавленість аудиторії тими темами, які піднімалися в ході заходу. Підсумовуючи результати зустрічі, учасники зазначали, що такі семінари – гарна нагода для українських спеціалістів, діяльність яких пов’язана з питаннями інтелектуальної власності, поспілкуватися з колегами, фахівцями ВОІВ і державної системи ІВ. Доповідачам довелося відповісти на велику кількість запитань учасників.

– Враження від проведення семінару маю якнайкращі, – зазначив Сергій Зотін. – З 24 по 27 травня в Україні проходять регіональні семінари на базі національних університетів у Донецьку та Запоріжжі, організовані спільно Державною службою та ВОІВ. Одним з напрямів роботи цих заходів стало роз’яснення їх учасникам положень Мадридської угоди про міжнародну реєстрацію знаків. Сподіваюся, проведена робота стане відчутним поштовхом для збільшення кількості заявок, поданих українськими заявниками за Мадридською системою. 2010 року таких заявок було 285, що навряд чи відповідає тим цілям, які Уряд України ставить перед собою щодо розвитку економіки та підтримки інноваційної сфери. Цифри міжнародного подання, з одного боку, свідчать про стан розвитку економіки. Разом з тим збільшення кількості заявок може бути стимулом для розвитку експортних виробництв, – підкреслив Сергій Зотін.

Источник: http://www.sdip.gov.ua
Категория: Новости ИС в Украине | Просмотров: 1144 | Теги: Госслужба, ВОИС, Укрпатент, РСТ |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа

Календарь новостей
«  Май 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Облако тегов

Рассылка новостей
Рассылки@Mail.ru
Новости интеллектуальной собственности в Украине

Случайные новости
Молдове активно развиваются технопарки
Ежедневные публикации сведений о зарегистрированных товарных знаках и наименованиях мест происхождения товаров
Опубликован Годовой отчет - 2007 Роспатента
Общее собрание членов РАО
Підсумки Всеукраїнського конкурсу "Винахід–2007" та Всеукраїнського конкурсу на нагороду ВОІВ для підприємств з інноваційною діяльністю
Казахстан развивает науку
Екатеринбургские изобретатели вернулись из Женевы с 18 медалями

Статистика
PR-CY.ru Web Optimizator
Сегодня на сайте были:

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Copyright dp-patent © 2024Сайт управляется системой uCoz
Контакты: тел: +38 (066) 184-32-07, dppatent@gmail.com